reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Magic czyli te cyfrowe clearblue są takie czułe na 6 dni przed ? I jak będzie pozytywny to już robisz odstęp, czy jaka taktyka ?

Elena u mnie norma od 7,46-49,23. A ja 0,06, no nie wiem co się dzieje. Przed córka miałam po środku.

Co do cukrów ja starając się o ciążę nie brałam jeszcze insuliny, miałam ogromne cukry nawet do 300 i dużą hemoglobine glikowana, czyli przynajmniej 3 mc się utrzymywały takie wysokie cukry i wyszła dziewczynka. A przed synem cukier 68 i chłopak. Teraz mam dobre cukry i zobaczymy co wyjdzie.

Co do tego syn czy córka ? Ja planowałam syna i córkę i mi się udało. Teraz planuję w ciemno, bo planuje 4 ciążę i wtedy będę kombinować na tą druga płeć, ale jestem właśnie ciekawa czy te czynniki teraz też jakoś zdeterminuja płeć, czy nie. I poszerzam wiedzę, poznaje jak jest u innych.

Magic czyli te cyfrowe clearblue są takie czułe na 6 dni przed ? I jak będzie pozytywny to już robisz odstęp, czy jaka taktyka ?

Elena u mnie norma od 7,46-49,23. A ja 0,06, no nie wiem co się dzieje. Przed córka miałam po środku.

Co do cukrów ja starając się o ciążę nie brałam jeszcze insuliny, miałam ogromne cukry nawet do 300 i dużą hemoglobine glikowana, czyli przynajmniej 3 mc się utrzymywały takie wysokie cukry i wyszła dziewczynka. A przed synem cukier 68 i chłopak. Teraz mam dobre cukry i zobaczymy co wyjdzie.

Co do tego syn czy córka ? Ja planowałam syna i córkę i mi się udało. Teraz planuję w ciemno, bo planuje 4 ciążę i wtedy będę kombinować na tą druga płeć, ale jestem właśnie ciekawa czy te czynniki teraz też jakoś zdeterminuja płeć, czy nie. I poszerzam wiedzę, poznaje jak jest u innych.
To tak jak u mnie, też tak w ciemno. Ja narazie leczę anemię

Dziewczyny zostały mi do kupienia tylko testy owulacyjne i na pH,ewentualnie termometr do tego lub clearblue monitor/cyfrowy test.Nie mam pojęcia co wybrać może mi pomożecie :D
Prowadzę na bieżąco mój kalendarzyk (aplikacja) wydaje mi się,że tak w 90% pokrywa się to co ten kalendarzyk pokazuje z tym co jest.Szczerze mówiąc musicie mi pomóc bo nie wiem jak to teraz rozgryźć testy na pH i owulacyjne robić codziennie czy mierzyć temperaturę codziennie a gdy zacznie spadać lub gdy w aplikacji będę widziała,że za kilka dni zbliżają się dni płodne to wtedy robić testy owulacyjne?

Dziewczyny zostały mi do kupienia tylko testy owulacyjne i na pH,ewentualnie termometr do tego lub clearblue monitor/cyfrowy test.Nie mam pojęcia co wybrać może mi pomożecie :D
Prowadzę na bieżąco mój kalendarzyk (aplikacja) wydaje mi się,że tak w 90% pokrywa się to co ten kalendarzyk pokazuje z tym co jest.Szczerze mówiąc musicie mi pomóc bo nie wiem jak to teraz rozgryźć testy na pH i owulacyjne robić codziennie czy mierzyć temperaturę codziennie a gdy zacznie spadać lub gdy w aplikacji będę widziała,że za kilka dni zbliżają się dni płodne to wtedy robić testy owulacyjne?
Co do testów pH ja nigdy nie robiłam. Owulacyjne zaczynam robić jak widzę objawy owu ok 11 dnia cyklu do pierwszego pozytywnego później już nie robię

Madziolek ja też do tej pory robiłam testy ok. 11-12 dnia cyklu, bo zazwyczaj owulację mam w 14 DC, czasami 15 i do pierwszego pozytywu. Ja bym zaczęła mierzyć temperaturę, żeby potwierdzić owulację i poznać organizm. Ten monitor, który poleciła Magic jest naprawdę fajny, aż pokazałam swojemu mężowi. 😋 I poważnie nad nim myślę. Wielkie dzieki. Myślę, że to może być zdecydowanie lepsze niż testy owulacyjne, chociaż jak ktoś chce to może robić i to i to, zwłaszcza że testy można też tanio kupić. Nie wiem tylko, jak u mnie by działał, bo ja mam z kolei estradiol dużo ponad normę i to w 3 DC, więc czy przypadkiem nie będzie mi pokazywał tej owulacji w kółko. Mam teraz dziwny organizm.
Co do PH, ja zaczynałam pomiary krótko po okresie, co 2,3 dni, żeby w razie czego moc jeszcze je zmniejszyć/zwiększyć, a w dni płodne nawet 3-4 razy dziennie. Na chłopca miałam olej z wiesiołka i zawsze był podwyższony powyżej 7 chyba czasami nawet 8, oprócz dwóch dni po okresie. A z córką 4,5, próbowałam dodatkowo sylku i odstępu, ale nie mogłam zajść w ciążę, więc już pilnowałam tylko żeby ogólnie było niskie i bez orgazmu. I też jakoś się udało.

reklama
Jeszcze mam pytanie, Ty używasz tej aplikacji mój kalendarzyk ? Bo ja też i tam nie mogę wstawić swojej daty owulacji, zaznacza na podstawie wpisanej liczby dni fazy lutealnej. A u mnie potrafi się dzień lub dwa różnic i często ta owulacje zaznacza innego dnia. Wiesz może, jak to zrobić ?

Do góry