reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To planowanie to chyba na odwrót wychodzi
My za bardzo nie planowaliśmy, zależało nam na dziecku. Ale ogólnie wyszło tak ze starania byly bardzo podobne do tych z ktorych mamy córkę. Ponadto ja mam swój wysoki progesteron i niski testosteron. Miałam bardzo osłabiony organizm, po 2 anginach i półpaścu. Także chyba tak miało być :-) ale chyba ogólnie nie ma co planować, nie warto

reklama
Ach to pomyliłam,przepraszam.
To zapomnij o tym co powiedziała teściowa i wróć do wcześniejszej euforii.
Dziecko niezależnie od płci da ogromną radość[emoji4]
Mam ciągle przed oczami jej mine, jakby dusila to w sobie i musiala powiedzieć. Jeszcze chyba ta kolezanka mnie dobiła, ze niektórzy mają tyle szczęścia.

Teściowe są bezczelne i nie myślą ze swoim glupim komentarzem mogą k kogoś urazić. Olej ją.
A M cieszy się? Dzieciaki?
Dzieci się cieszą, szczególnie syn. A mężowi to od początku było wszystko jedno, on przy żadnej ciąży nie mial presji płci. Mowi ze mógłby miec i 3 corki bądź 3 synów a to co mówią jego rodzice ma w dupie. I teraz wkurza się na mnie, że mi przykro

Dzieci się cieszą, szczególnie syn. A mężowi to od początku było wszystko jedno, on przy żadnej ciąży nie mial presji płci. Mowi ze mógłby miec i 3 corki bądź 3 synów a to co mówią jego rodzice ma dupie. I teraz wkurza się na mnie, że mi przykro
To słuchaj najbliższych[emoji6] Ich radość jest najważniejsza i tobie się udzieli.
Rośnijcie zdrowo.[emoji8]
A jak będzie miał na imię syneczek?

To słuchaj najbliższych[emoji6] Ich radość jest najważniejsza i tobie się udzieli.
Rośnijcie zdrowo.[emoji8]
A jak będzie miał na imię syneczek?
No mam nadzieję, ze mi przejdzie a synek da mi w pełni spełnienie :-) kupiłam dziś troche ciuszków, to mi nieco lepiej.
Najlepiej bo mój były chłopak, tez ma taka kombinację syn-córka-syn. Mama mówi że widocznie było mi to pisane :p

reklama
Cześć dziewczyny! Pewnie nie ode mnie spodziewałyście się informacji, ale czuje potrzebę podzielenia się wieściami.
Jesteśmy już PO - najważniejsza informacja jest taka, że dzidzia zdrowa :)
Na Kubusia jednak będziemy musieli poczekać, bo w sierpniu dołączy do nas Zosia. Mój mąż najwyraźniej jest tak cudownym ojcem, że dostają mu się te najdelikatniejsze istotki do kochania.
Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za wszystkie miłe słowa.
Gratulacje :D
Który to TC ? Ja się nie nastawiałam, że na prenatalnych coś się potwierdzi ale teraz to też zaczynam przebierać nogami ;)

To i ja się melduję. Miałam w poniedziałek usg polówkowe. Dzidziuś wszystko ok i będzie chłopiec. Cieszę się bardzo, tzn cieszyłam się do czasu jak zobaczyłam rekacje teściowej. Powiedziała że szkoda że nie księżniczka i widziałam jej mine zawiedzenia, i mi się udzielilo.
Na dodatek moja znajoma zaliczyla wpadke na tabsach. Mówiła że woli mieć drugą córke i się okazalo że będzie ją mieć. I najprawdopodobniej nazwie ją imieniem które ja mialam wybrane dla córki. I tak jakos mi przykro :(
Suer! Gratulacje :)
Gdybym miała słuchać tego co teściowa mówi to albo trafiłabym do więzienia albo do psychiatryka ;)
Teraz np. "No to musi być córka! Będziemy Ją kochać i rozpieszczać bo z chłopakami to inaczej"
Grr Dodam, że wnukami w ogóle się nie interesuje. To typ człowieka, który opowiada dookoła o swoim zaangażowaniu i pomocy a naprawdę nawet nie zapyta jak się czujemy, dzieci nie widziała chyba pół roku. I jak pomyślę, że faktycznie się uruchomi przy wnuczce to już mam kolce.

To planowanie to chyba na odwrót wychodzi
Dlatego my pociągneliśmy maraton <3 Co Komu pisane :)

Do góry