reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki, pamiętam jak syn się urodzil to oszalalam na jego punkcie odrazu, z córka ten entuzjazm przyszedl z czasem. Zobaczymy jak będzie teraz. Tak czy siak kocham wszystkich troje ponad życie. A może i nam sie kiedys zdarzy niespodzianka i będzie 2:2 :-) choć nie wiem czy będziemy planować, bardziej licze na jakas wpadkę :p

U mnie bylo jeszcze 16 dc 2x :p
Ja bym. CHciala jeszcze jedno ale. Mam. Już 3 więc nigdzie się nie spieszę....
Może będzie.... a może nie będzie.

reklama
Widzę, że dużo się dzieje ! nie mogę nadrobić :)

@kitqa - organizm oszalał to fakt :) duphaston cykle wyregulował, ale owulacja zanikła 😂 no nic, na spokojnie będę współpracować z lekarzem. Jedno jest pewne, że nie poddam się i na pewno będę miała (wcześniej czy później) drugie dziecko.

@Szczęśliwa3 - akurat mój mąż nie ma parcia na płeć dziecka, dla niego dziecko to dziecko, nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, mamy córkę i on twierdzi, że mógłby mieć drugą, mówi, że mając rodzinę już jest spełniony. Chyba ten spokój z niego przeszedł na mnie. Specjalistką od ph raczej nie jestem, kiedyś miałam bzika na tym punkcie, w tej chwili odpuściłam wszystko :) może kiedyś zrobię metodę BDM i raczej bez żadnych dodatkowych kombinacji.

@PragneSyna - ja kupowałam najtańsze testy owulacyjne na allegro, dla mnie niczym się nie różniły od tych droższych. Więc myślę, że nie warto przepłacać. A pamiętasz może z jakich dni masz córki ?

@martoosia04 - myślę, że im dłużej się czeka, tym większa nagroda nas czeka :)

@Elenaa - serdecznie gratuluję synka, rośnijcie sobie zdrowo i zaglądaj do nas :) a Teściowa niech się pocałuje w 4 litery :)

@Minnie.94 i @mis0890 - co mogę napisać / powiedzieć.... @Minnie.94 ciesz się ile możesz, bo jak już wiesz - ciąża szybko mija, a przy małym dziecku w domu, minie pewnie jeszcze szybciej. @mis0890 chyba musisz w końcu wyluzować, marzenia marzeniami, trzeba teraz budować rzeczywistość, stąpając męskim krokiem po ziemi :)

Ja bym. CHciala jeszcze jedno ale. Mam. Już 3 więc nigdzie się nie spieszę....
Może będzie.... a może nie będzie.
85 jestes rocznik? No ja mysle ze do 40tki śmiało można myśleć :-) choc ja kiedys sobie dawalam czas do 35, ale to musiałabym zajść w ciążę najpóźniej 1.5 roku po porodzie. Ja mysle ze jak trójka mnie nie wykończy i będzie gdzieś sie tlilo pragnienie jeszcze jednego dziecka to po prostu będziemy mniej uważać przy nmpr. Mama mowi ze ja bylam wpadką z 28 dc, i nie wie czy to byla druga owulacja czy tak opozniona pierwsza.

@mis0890 @Minnie.94 gratulacje zdrowej Zosi 😍 jak już ktoś pisał do trzech razy sztuka i pamiętajcie marzenie naprawdę się spełniają trzeba o nie walczyć a na razie cieszcie się tą nową istotką
P.S. który macie tydzień ciąży ?

@cytrusowa85 moje dzieci mają 16 9 i 2 lata Ty też chciałabyś 4 ?😁 czyli nie tylko ja jestem taka szalona 😉 a w jaką płeć będziesz celować ?

@Elenaa gratulacje synka
Dla mnie kiedyś granicą wieku dla ciąży była 30 potem przesunełam do 35 teraz uważam że i 40 latka da radę 😉😁

@mis0890 ,normalnie się poplakalam Twoim wpisem, wzruszylam się totalnie..

Bardzo chciałam mieć córeczkę Zosie, nawet mi się teraz śniło to imię..
A Będę mieć..trzeciego synka

To jest taka mieszanka uczuć, która pojawia się w sercu.. ciężko ogarnąć, zapanować, rozdzielić..
Uważam, że natura popełniła błąd w złozoności naszej duszy, że pozwala na zasianie się w nas takiego pragnienia posiadania potomstwa określonej płci, nie dając nam woli wyboru w tej materii.. nie moge sie wyzbyc poczucia, ze to takie nieludzkie

Bez sens tego pragnienia przytłacza jeszcze bardziej..Bo na zadawane sobie pytanie dlaczego pragnę jej.. w zasadzie w kontekście dania komuś życia, każda odpowiedź jest blacha, nie aż tak istotna, miejscami egoistyczna..
I wierci w sercu ta dziurę jak uparty kolec..
Którego już nie chce czuć

Pragnę niczemu nie zmaconego oczekiwania na tego młodego czlowieka, A przepelnia mnie ciekawość jaki będzie..jaka będzie nasza relacja

@Elenaa, gratuluję synka!
Nie pozwól, aby teściowa mącila Twą radość oczekiwania..ona już miała swoje 5 min

@PragneSyna ja też używam najtańszych testów owulacyjnych i też w niektórych cyklach dwa dni pod rząd wychodzą mi pozytywne i właśnie w takim cyklu z dwóch dni pozytywnych mam synka wcześniej pół roku jeden test pozytywny i ciąży nie było 😕

@PragneSyna ja też używam najtańszych testów owulacyjnych i też w niektórych cyklach dwa dni pod rząd wychodzą mi pozytywne i właśnie w takim cyklu z dwóch dni pozytywnych mam synka wcześniej pół roku jeden test pozytywny i ciąży nie było 😕
A kiedy staraliście sie? Po pierwszym czy drugim dniu pozytywnym? Ile godz po pozytywnym?

reklama
Widzę, że dużo się dzieje ! nie mogę nadrobić :)

@kitqa - organizm oszalał to fakt :) duphaston cykle wyregulował, ale owulacja zanikła 😂 no nic, na spokojnie będę współpracować z lekarzem. Jedno jest pewne, że nie poddam się i na pewno będę miała (wcześniej czy później) drugie dziecko.

@Szczęśliwa3 - akurat mój mąż nie ma parcia na płeć dziecka, dla niego dziecko to dziecko, nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, mamy córkę i on twierdzi, że mógłby mieć drugą, mówi, że mając rodzinę już jest spełniony. Chyba ten spokój z niego przeszedł na mnie. Specjalistką od ph raczej nie jestem, kiedyś miałam bzika na tym punkcie, w tej chwili odpuściłam wszystko :) może kiedyś zrobię metodę BDM i raczej bez żadnych dodatkowych kombinacji.

@PragneSyna - ja kupowałam najtańsze testy owulacyjne na allegro, dla mnie niczym się nie różniły od tych droższych. Więc myślę, że nie warto przepłacać. A pamiętasz może z jakich dni masz córki ?

@martoosia04 - myślę, że im dłużej się czeka, tym większa nagroda nas czeka :)

@Elenaa - serdecznie gratuluję synka, rośnijcie sobie zdrowo i zaglądaj do nas :) a Teściowa niech się pocałuje w 4 litery :)

@Minnie.94 i @mis0890 - co mogę napisać / powiedzieć.... @Minnie.94 ciesz się ile możesz, bo jak już wiesz - ciąża szybko mija, a przy małym dziecku w domu, minie pewnie jeszcze szybciej. @mis0890 chyba musisz w końcu wyluzować, marzenia marzeniami, trzeba teraz budować rzeczywistość, stąpając męskim krokiem po ziemi :)
Nie planowaliśmy płci przy pierwszej i drugiej ciąży.. Poprostu chcielismy dzieci i dzialalismy. W ciążę zachodzilam w pierwszych miesiacach starań 😀 takze nie musielismy długo działać.😂Baaaardzo kocham moje dziewczynki ale czuje sie jakas taka nie spełniona. Od ok pół roku tak sie nakreciłam na syna że naczytalam sie tyle artykułów że książkę mogła bym napisać🙈 no ale jakis typowo konkretów nigdzie nie znalazłam.

Do góry