reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki, pamiętam jak syn się urodzil to oszalalam na jego punkcie odrazu, z córka ten entuzjazm przyszedl z czasem. Zobaczymy jak będzie teraz. Tak czy siak kocham wszystkich troje ponad życie. A może i nam sie kiedys zdarzy niespodzianka i będzie 2:2 :-) choć nie wiem czy będziemy planować, bardziej licze na jakas wpadkę :p

U mnie bylo jeszcze 16 dc 2x :p
Ja bym. CHciala jeszcze jedno ale. Mam. Już 3 więc nigdzie się nie spieszę....
Może będzie.... a może nie będzie.

reklama
Widzę, że dużo się dzieje ! nie mogę nadrobić :)

@kitqa - organizm oszalał to fakt :) duphaston cykle wyregulował, ale owulacja zanikła 😂 no nic, na spokojnie będę współpracować z lekarzem. Jedno jest pewne, że nie poddam się i na pewno będę miała (wcześniej czy później) drugie dziecko.

@Szczęśliwa3 - akurat mój mąż nie ma parcia na płeć dziecka, dla niego dziecko to dziecko, nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, mamy córkę i on twierdzi, że mógłby mieć drugą, mówi, że mając rodzinę już jest spełniony. Chyba ten spokój z niego przeszedł na mnie. Specjalistką od ph raczej nie jestem, kiedyś miałam bzika na tym punkcie, w tej chwili odpuściłam wszystko :) może kiedyś zrobię metodę BDM i raczej bez żadnych dodatkowych kombinacji.

@PragneSyna - ja kupowałam najtańsze testy owulacyjne na allegro, dla mnie niczym się nie różniły od tych droższych. Więc myślę, że nie warto przepłacać. A pamiętasz może z jakich dni masz córki ?

@martoosia04 - myślę, że im dłużej się czeka, tym większa nagroda nas czeka :)

@Elenaa - serdecznie gratuluję synka, rośnijcie sobie zdrowo i zaglądaj do nas :) a Teściowa niech się pocałuje w 4 litery :)

@Minnie.94 i @mis0890 - co mogę napisać / powiedzieć.... @Minnie.94 ciesz się ile możesz, bo jak już wiesz - ciąża szybko mija, a przy małym dziecku w domu, minie pewnie jeszcze szybciej. @mis0890 chyba musisz w końcu wyluzować, marzenia marzeniami, trzeba teraz budować rzeczywistość, stąpając męskim krokiem po ziemi :)

Ja bym. CHciala jeszcze jedno ale. Mam. Już 3 więc nigdzie się nie spieszę....
Może będzie.... a może nie będzie.
85 jestes rocznik? No ja mysle ze do 40tki śmiało można myśleć :-) choc ja kiedys sobie dawalam czas do 35, ale to musiałabym zajść w ciążę najpóźniej 1.5 roku po porodzie. Ja mysle ze jak trójka mnie nie wykończy i będzie gdzieś sie tlilo pragnienie jeszcze jednego dziecka to po prostu będziemy mniej uważać przy nmpr. Mama mowi ze ja bylam wpadką z 28 dc, i nie wie czy to byla druga owulacja czy tak opozniona pierwsza.

@mis0890 @Minnie.94 gratulacje zdrowej Zosi 😍 jak już ktoś pisał do trzech razy sztuka i pamiętajcie marzenie naprawdę się spełniają trzeba o nie walczyć a na razie cieszcie się tą nową istotką
P.S. który macie tydzień ciąży ?

@cytrusowa85 moje dzieci mają 16 9 i 2 lata Ty też chciałabyś 4 ?😁 czyli nie tylko ja jestem taka szalona 😉 a w jaką płeć będziesz celować ?

@Elenaa gratulacje synka
Dla mnie kiedyś granicą wieku dla ciąży była 30 potem przesunełam do 35 teraz uważam że i 40 latka da radę 😉😁

@mis0890 ,normalnie się poplakalam Twoim wpisem, wzruszylam się totalnie..

Bardzo chciałam mieć córeczkę Zosie, nawet mi się teraz śniło to imię..
A Będę mieć..trzeciego synka

To jest taka mieszanka uczuć, która pojawia się w sercu.. ciężko ogarnąć, zapanować, rozdzielić..
Uważam, że natura popełniła błąd w złozoności naszej duszy, że pozwala na zasianie się w nas takiego pragnienia posiadania potomstwa określonej płci, nie dając nam woli wyboru w tej materii.. nie moge sie wyzbyc poczucia, ze to takie nieludzkie

Bez sens tego pragnienia przytłacza jeszcze bardziej..Bo na zadawane sobie pytanie dlaczego pragnę jej.. w zasadzie w kontekście dania komuś życia, każda odpowiedź jest blacha, nie aż tak istotna, miejscami egoistyczna..
I wierci w sercu ta dziurę jak uparty kolec..
Którego już nie chce czuć

Pragnę niczemu nie zmaconego oczekiwania na tego młodego czlowieka, A przepelnia mnie ciekawość jaki będzie..jaka będzie nasza relacja

@Elenaa, gratuluję synka!
Nie pozwól, aby teściowa mącila Twą radość oczekiwania..ona już miała swoje 5 min

@PragneSyna ja też używam najtańszych testów owulacyjnych i też w niektórych cyklach dwa dni pod rząd wychodzą mi pozytywne i właśnie w takim cyklu z dwóch dni pozytywnych mam synka wcześniej pół roku jeden test pozytywny i ciąży nie było 😕

@PragneSyna ja też używam najtańszych testów owulacyjnych i też w niektórych cyklach dwa dni pod rząd wychodzą mi pozytywne i właśnie w takim cyklu z dwóch dni pozytywnych mam synka wcześniej pół roku jeden test pozytywny i ciąży nie było 😕
A kiedy staraliście sie? Po pierwszym czy drugim dniu pozytywnym? Ile godz po pozytywnym?

reklama
Widzę, że dużo się dzieje ! nie mogę nadrobić :)

@kitqa - organizm oszalał to fakt :) duphaston cykle wyregulował, ale owulacja zanikła 😂 no nic, na spokojnie będę współpracować z lekarzem. Jedno jest pewne, że nie poddam się i na pewno będę miała (wcześniej czy później) drugie dziecko.

@Szczęśliwa3 - akurat mój mąż nie ma parcia na płeć dziecka, dla niego dziecko to dziecko, nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, mamy córkę i on twierdzi, że mógłby mieć drugą, mówi, że mając rodzinę już jest spełniony. Chyba ten spokój z niego przeszedł na mnie. Specjalistką od ph raczej nie jestem, kiedyś miałam bzika na tym punkcie, w tej chwili odpuściłam wszystko :) może kiedyś zrobię metodę BDM i raczej bez żadnych dodatkowych kombinacji.

@PragneSyna - ja kupowałam najtańsze testy owulacyjne na allegro, dla mnie niczym się nie różniły od tych droższych. Więc myślę, że nie warto przepłacać. A pamiętasz może z jakich dni masz córki ?

@martoosia04 - myślę, że im dłużej się czeka, tym większa nagroda nas czeka :)

@Elenaa - serdecznie gratuluję synka, rośnijcie sobie zdrowo i zaglądaj do nas :) a Teściowa niech się pocałuje w 4 litery :)

@Minnie.94 i @mis0890 - co mogę napisać / powiedzieć.... @Minnie.94 ciesz się ile możesz, bo jak już wiesz - ciąża szybko mija, a przy małym dziecku w domu, minie pewnie jeszcze szybciej. @mis0890 chyba musisz w końcu wyluzować, marzenia marzeniami, trzeba teraz budować rzeczywistość, stąpając męskim krokiem po ziemi :)
Nie planowaliśmy płci przy pierwszej i drugiej ciąży.. Poprostu chcielismy dzieci i dzialalismy. W ciążę zachodzilam w pierwszych miesiacach starań 😀 takze nie musielismy długo działać.😂Baaaardzo kocham moje dziewczynki ale czuje sie jakas taka nie spełniona. Od ok pół roku tak sie nakreciłam na syna że naczytalam sie tyle artykułów że książkę mogła bym napisać🙈 no ale jakis typowo konkretów nigdzie nie znalazłam.

Do góry