reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

PragneSyna
Bdm to Baby dust method która na chłopca mówi aby zrobić starania 24h po pozytywnym teście i kolejne starania po 24h
A dobre testy są firmy wondfo lub one step^^
A co do pH to odchodzi się już od tego, ponieważ pH na początku pochwy może być zupełnie inne niż we wnatrz. Choć wiadomo niektóre robią to dla świetego spokoju :))
Optymalne pH dla planujących chłopca:
- dla kobiety: 8-9 (pH śluzu szyjkowego)
- dla mężczyzny: 9+ (pH spermy)

reklama
PragneSyna
Bdm to Baby dust method która na chłopca mówi aby zrobić starania 24h po pozytywnym teście i kolejne starania po 24h
A dobre testy są firmy wondfo lub one step^^
A co do pH to odchodzi się już od tego, ponieważ pH na początku pochwy może być zupełnie inne niż we wnatrz. Choć wiadomo niektóre robią to dla świetego spokoju :))
Optymalne pH dla planujących chłopca:
- dla kobiety: 8-9 (pH śluzu szyjkowego)
- dla mężczyzny: 9+ (pH spermy)
Hej ja kupowałam z Apteco care i Domowe laboratorium. Robiłam z obu firm jednocześnie. Bałam sie zaryzykować bo nie wiedziałam kiedy działać. Po pierwszym pozytywnym teście czy drugim?

Załączniki

• 20200205_200043.jpg
    20200205_200043.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 70
@mis0890 i @Minnie.94 trzymam kciuki i czekamy na info a potem dawać przepis na tego chłopaka 😁

Dziewczyny starające się o syna ( nie wiem jak to jest przy staraniach o córkę ) nie macie wrażenie że ten wymarzony chłopiec jest dla męża niekoniecznie dla nas ? Nawet @minni. 94 napisała że chce już wiedzieć czy spełni się marzenie męża, ja też starając się o chłopca chciałam mężowi dać syna ( taka presja otoczenia że facet musi mieć syna ) a ja się pytam dziewczynka to jakieś inne gorsze dziecko ?😕 teraz synek jest oczywiście moim oczkiem w głowie i kolejnej chłopca chcę dla siebie ( i dla małego żeby miał towarzystwo do zabawy ). Ale powiem wam że był moment że mając dwie córki czułam się gorszą że nie dałam mężowi syna 😢

Hey szczęśliwa w jakim. Wieku. Masz dzieci? Ile ma. Najmłodszy synek? Zdradzisz imiona?

Witaj @PragneSyna
Może forum trochę się obudzi i przypomnimy sobie sposoby planowania chłopców [emoji6]
Sama chętnie dowiem się co to jest bdm ?

Ja że swojej strony też polecam testy owulacyjne żeby wyznaczyć owulacje i w nią trafić i dietę w to wierzę najbardziej.
Aczkolwiek są dziewczyny u których to nie zadziałało więc szansę są nadal 50%.
Specjalistka od ph jest tutaj @Megi_Meg to może ona coś podpowie.

Miłego dnia dziewczyny i czekamy na wieści od @mis0890

BDM - Baby Dust Method - czyli odpowiednie przygotowanie do tego jednego stosunku w odpowiednich odstępach na dziewczynkę i chłopca. Nawet książka wyszła o BDM ale po ang.

W skrócie - 1 stosunek na dzien po owu na chłopca. 1! Wcześniej nic!

Cześć dziewczyny! Pewnie nie ode mnie spodziewałyście się informacji, ale czuje potrzebę podzielenia się wieściami.
Jesteśmy już PO - najważniejsza informacja jest taka, że dzidzia zdrowa :)
Na Kubusia jednak będziemy musieli poczekać, bo w sierpniu dołączy do nas Zosia. Mój mąż najwyraźniej jest tak cudownym ojcem, że dostają mu się te najdelikatniejsze istotki do kochania.
Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za wszystkie miłe słowa.

BDM - Baby Dust Method - czyli odpowiednie przygotowanie do tego jednego stosunku w odpowiednich odstępach na dziewczynkę i chłopca. Nawet książka wyszła o BDM ale po ang.

W skrócie - 1 stosunek na dzien po owu na chłopca. 1! Wcześniej nic!
Kobietki a co myślicie o rozowych testach clearblue? Warto zainwestować i czy jest szansa zeby z nimi trafić chłopca? Ja boje sie ze pozytywny test obojetnie jakiej firmy nie sprawdzi sie z owulacją. Dlatego w styczniu testowalam z Apteco car i Domowe labolatorium. Testy dwa dni byly pozytywne i w te dni bylo duzo śluzu. A bólu jajnikow nie bylo w tym czasie. Wiec nie ryzykowałam. Wstrzymalam sie ze staraniem......

Cześć dziewczyny! Pewnie nie ode mnie spodziewałyście się informacji, ale czuje potrzebę podzielenia się wieściami.
Na Kubusia jednak będziemy musieli poczekać, bo w sierpniu dołączy do nas Zosia. Mój mąż najwyraźniej jest tak cudownym ojcem, że dostają mu się te najdelikatniejsze istotki do kochania.
Gratuluję Zosia to piękne imię
😍
Napiszesz Wasze starania?
Ramzi się nie sprawdził

Gratuluję Zosia to piękne imię
😍
Napiszesz Wasze starania?
Ramzi się nie sprawdził
U nas nic się nie sprawdza - jestesmy absolutnie wyjatkowi🤣
Nasze starania.. hmm nie wiem czy dobrze pamietam, raczej Michał był koordynatorem - Misiek trzymał dietę, mi zabronił słodyczy. Staraliśmy się dwa miesiące. Wyjechalismy w góry na urlop i kochaliśmy się dwa razy z dwudniową przerwą (chyba) wedlug ladycompa - gdy wskazywał chlopca (1 raz) a drugi gdy szanse 50/50.

Gratuluję zdrowej Zosi[emoji7]
Może do trzech razy sztuka[emoji6]

reklama

Pozostaje nam w takim razie pogratulować w pełni zdrowej Zosi [emoji173]️

Do góry