reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam w nowym roku.
U mnie ostatnio choroba szaleje wszyscy domownicy po kolei działaj zdałam sobie sprawę że to już miesiąc się ciągnie [emoji24]

@Onaa.86 bardzo mu przykro [emoji22]

Wszystkim z dwoma kreskami serdecznie gratuluję [emoji7]

@mis0890 @Megi_Meg trzymam kciuki za chłopaków u Was, nam nadzieję że będziecie początkiem niebieskiej fali na którą i ja się zalapie [emoji16]

@martoosia04 a wcześniej przed owulacją u Was w ogóle nie było sexow ?
Jest książka o planowaniu płci i jest napisane że musi wszystko że sobą zagrać dieta czas owulacji i częstotliwość współżycia jak czegoś nie dopilnujemy to nici z planowania. Czytałam też że plemniki chowają show i dojrzewają w macicy i czekają na właściwy moment jeżeli dojrzeje ten dziewczynkowy i dojdzie do jajeczkowania to nawet jeżeli dołożymy świeżych zolniezykow to i tak wygra ten dziewczynkowy.
Tak czytałam ile w tym prawdy nie zbadamy ale ja się tego właśnie trzymam.

Seks ostatni był 01.12 ale bez finiszu w środku. A docelowy 05.12 juz w finiszem.

W takim tempie to może spróbuję się jednak na wizytę wcisnąć z podglądem we wtorek? Chociaż bym się dowiedziała czy pęcherzyk znalazł dobre miejsce i czy jest tylko jeden ;)
Na pewno muszę się dostać po receptę..

@Megi_Meg co ma być to będzie a jak to będzie ten upragniony syn to nie ważne że nie wtedy kiedy Ty chciałaś , a ja już pisałam nie ma idealnego momentu
Ja zaszła w ciążę w grudniu z terminem porodu na koniec sierpnia, którego bardzo nie chciałam bo córka szła do pierwszej klasy i chciałam być przy niej a nie na porodowce, ale tyle miesięcy nie wychodziło że i tym razem uznałam że się nie uda. Nie chciałam rodzić na koniec lata ( najlepszy jest początek wiosny tak córki rodziłam ), początek ciąży tragedia ale jak się okazało że będzie chłopak to już mi nic nie przeszkadzało byle był syn 😁
Tego tobie też z całego serducha życzę.
A teraz po waszych wspomnieniach grudniowy maluch mi się marzy, świąteczny chłopak 😍 co z moich marzeń będzie zobaczymy na razie wracam do pracy a moje cykle jak u Was jak na złość wariują 😵

...czytam o tych zwrotach akcji, w tle dynamiczny losu szum, wszystko wskazuję na to, że w sierpniu/wrześniu nastąpi w tej "forumowej rodzinie" wielkie baby boom :D tu przyrost, tu krecha, tu zgaga, tam już na usg macha pociecha ;) oby od tego naszego tematycznego ględzenia, spełniły się wreszcie te forumowe, najskrytsze marzenia 💙💜
P.S.
Wczoraj nosiłem na rękach 4 miesięcznego chłopczyka - o uczuciach i wrażeniach pisać nie będę, bo tuszu mogłoby zabraknąć ;) cała rodzina oczywiście życzy teraz nam syna, ale ja jakoś z dystansem wdaję się w dyskusję na ten temat - w myśl zasady, że im niżej bujasz w obłokach tym lżejszy jest ewentualny spadek. Czekamy...:)

Ostatnia edycja:
reklama
@Anga79 - a mi się podoba spora różnica wieku, ze względu na to, że fajnie po latach znowu poczuć niemowlaka, wtedy już na luzie i bez stresu do wszystkiego się podchodzi, a i starsze dzieci zawsze coś mogą pomóc. Tobie zleciał szybko rok, a mi szybko zleciały 4 lata ! pamiętam jak już byłam zmęczona i mówiłam, że mógłby ten czas szybciej lecieć, a teraz tęsknie za tym, dlatego plan mam taki, że z drugim dzieckiem wykorzystam każdą minutę i postaram się nie narzekać :)
Rzeczywiście jest inaczej niż przy chlopcach, jesteśmy na zupełnie innym etapie naszego zycia, to jest mój czas na delektowanie się każdą chwilą z córcią .

Do góry