reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki dziewczyny ale to już 8 tydz według pomiarów. Według OM końcówka 9-tego. Duże baby już na usg było widać tylko nieruchome [emoji24][emoji24] ja już nie wierze w cud. Ale dziękuje.
Już musiało bić serduszko i może ze dwa dni temu się zatrzymało? Może wczoraj? Tak by to mniej więcej zgadzało się. Nie chce już smęcić.
życie...spuchnięta od płaczu już jestem. Serce pęka...nic nie poradzę. Mam do siebie żal bo może sobie wmowilam ze coś będzie nie tak, niestety byłam tak nastawiona [emoji853][emoji853]
Znam ten ból, przytulam kochana

reklama
@Szczęśliwa3 - dla każdego pewnie jest inna teoria, ja wierze w swoją haha, a najlepsze jest to, że mam wrażenie, że drugi będzie chłopak 😂 a jak nie to, plus jest taki, że etap płodzenia i rodzenia zamknę i skupię się w życiu na czymś innym, bo człowiek nie żyje tylko jednym tematem, pora spełniać też inne marzenia.

@Dwa+Trzy - powiedz mi w którym dniu lub ile dni po ostatnich staraniach "chińskie" testy pokazywały Ci cienie ?

@Szczęśliwa3 - dla każdego pewnie jest inna teoria, ja wierze w swoją haha, a najlepsze jest to, że mam wrażenie, że drugi będzie chłopak 😂 a jak nie to, plus jest taki, że etap płodzenia i rodzenia zamknę i skupię się w życiu na czymś innym, bo człowiek nie żyje tylko jednym tematem, pora spełniać też inne marzenia.

@Dwa+Trzy - powiedz mi w którym dniu lub ile dni po ostatnich staraniach "chińskie" testy pokazywały Ci cienie ?
24dc czyli 7dpo wg ovuFriend ;) a 25dc Beta 21.6 ;)
Ale już od 23dc mnie mdliło okropnie ;)
Zerknij na mój wykres kilka postów wyżej (2 strony temu ;) ) ;)

Testowalas? :D

Zacznę chyba wierzyć bardziej swojej intuicji ;)
Przecież nie może się pomylić wróżba z obrączki i przyrost bety jednocześnie hahahahaha

A tak serio to ponawiam pytanie: Pamiętacie swoje przyrosty w ciążach?
Normalnie może bym się nad tym nie zastanawiała ale z chłopakami miałam dużo niższe wartości i przyrosty.
Już wolę tą rozkapryszoną córkę po Mamusi niż bliźniaki, które mnie wykończą hahaha

Załączniki

• Screenshot_20200104-235805(1).png
    Screenshot_20200104-235805(1).png
    136,7 KB · Wyświetleń: 71
Ja
Zacznę chyba wierzyć bardziej swojej intuicji ;)
Przecież nie może się pomylić wróżba z obrączki i przyrost bety jednocześnie hahahahaha

A tak serio to ponawiam pytanie: Pamiętacie swoje przyrosty w ciążach?
Normalnie może bym się nad tym nie zastanawiała ale z chłopakami miałam dużo niższe wartości i przyrosty.
Już wolę tą rozkapryszoną córkę po Mamusi niż bliźniaki, które mnie wykończą hahaha
ja z synkami miałam zupełnie różne przyrosty bety. Z młodszym u którego podejrzewali zespół downa był właśnie wysoki przyrost bety i wysokie NT dlatego mnie skierowali na dokładne badania. Aż do porodu nie miałam pewności czy będzie zdrowy ale było ok. Teraz będę robić testy dna z krwi żeby się tak nie stresować. Myśle ze przyrost bety jest bardzo indywidualna sprawa i nie bardzo zależy od płci dziecka, ale czytałam ze dziewczynki generalnie produkują więcej bety niż chłopcy... kto wie jak jest :)

Ja

ja z synkami miałam zupełnie różne przyrosty bety. Z młodszym u którego podejrzewali zespół downa był właśnie wysoki przyrost bety i wysokie NT dlatego mnie skierowali na dokładne badania. Aż do porodu nie miałam pewności czy będzie zdrowy ale było ok. Teraz będę robić testy dna z krwi żeby się tak nie stresować. Myśle ze przyrost bety jest bardzo indywidualna sprawa i nie bardzo zależy od płci dziecka, ale czytałam ze dziewczynki generalnie produkują więcej bety niż chłopcy... kto wie jak jest :)
U mnie oboje mieli niższe wartości: 1- ok. 45 2- ok 56 a teraz w tym samym czasie 3- 169.
I mam nadzieję, że nie oznacza to nic złego bo o tym też się naczytałam. Tyle że przy ZD nie tyle są wysokie przyrosty, co wartości poza normę czyli np. 4tc a Beta wysoka jak na 9tc .
U mnie na szczęście wszystko w normie :)
Nad tym testem też już się zastanawiałam (koszt ok.2100zł) i ja byłabym nawet zdecydowana ale mąż absolutnie nie bo to wieczy optymista.

reklama
U mnie oboje mieli niższe wartości: 1- ok. 45 2- ok 56 a teraz w tym samym czasie 3- 169.
I mam nadzieję, że nie oznacza to nic złego bo o tym też się naczytałam. Tyle że przy ZD nie tyle są wysokie przyrosty, co wartości poza normę czyli np. 4tc a Beta wysoka jak na 9tc .
U mnie na szczęście wszystko w normie :)
Nad tym testem też już się zastanawiałam (koszt ok.2100zł) i ja byłabym nawet zdecydowana ale mąż absolutnie nie bo to wieczy optymista.
Ja miałam po tych złych wynikach traumę przez cała ciąże i po porodzie tez bo się doszukiwałam wad u maluszka... dostałam nerwicy i w ogóle. Dla świetego spokoju po prostu zrobię o ile uda mi się zajść w ciąże w ogóle bo na razie same problemy :/ a przy okazji test ujawnia płeć na 100% wiec się szybko wie kto mieszka w brzuchu ;)

Do góry