reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja miałam po tych złych wynikach traumę przez cała ciąże i po porodzie tez bo się doszukiwałam wad u maluszka... dostałam nerwicy i w ogóle. Dla świetego spokoju po prostu zrobię o ile uda mi się zajść w ciąże w ogóle bo na razie same problemy :/ a przy okazji test ujawnia płeć na 100% wiec się szybko wie kto mieszka w brzuchu ;)
Wczoraj pytałam u Nas w klinice to z płcią tak 100% też nie jest ;) Płeć męska w 98 a żeńska w 96 się sprawdza :) Muszę przekonać męża bo też będę schizować.. Mój młodszy też miał podejrzenie, ze względu na jakąś wadę serca która wyszła na USG, oczywiście powtórne było już bardzo ok ale tego strachu nigdy się nie zapomina :(

reklama

Nieeee :), mam te chińskie, bo one były dołączone do testów owulacyjnych i tak się zastanawiam czy robić je, to ma jakiś sens. Drugi mam z dużą czułością, ale zostawię go jakby faktycznie @ się spóźniała. Dziś dopiero 24 dc, nie mam co chyba wcześniej robić testów, bo z córką dzień po spodziewanej @ była śnieżna biel, a 2 kreski dopiero zobaczyła tydzień po spodziewanym terminie.

Byłam dziś z samego rana pobiegać, bo siedzenie w domu zdecydowanie mi nie służy, musiałam mózg wyciszyć, piję teraz koktajl i czuję się o niebo lepiej. Nagle "objawy" jakby ucichły hahaha. Jedynie temp dalej się utrzymuje powyżej 37, i mam piersi chyba rozmiar większe, aż biegać było mi gorzej 😂😂 no ale przed @ też tak może być.

U mnie to, Nifty kosztuje chyba 2300zł z płcią, a bez płci 2100zł, i też jest chyba ok 98%, ale wydaje mi się, że specjalnie tak napisali w razie jakieś "ochrony". Też nad tym się zastanawiam w przyszłości, ale ostateczne zdanie będzie należało do mojego lekarza.

Przerywam ciszę :) jakie plany na ten tydzień ? Ktoś testuje / wizytuje? Jak samopoczucie ciężarnych Pań ?
Za mnie możecie kciuki trzymać bo będę się wciskać na wizytę ;) A moja Ginka przeważnie ma nadkomplet i nie chce nawet słyszeć o kolejnych dodatkowych pacjentkach. Ale skoro od Niej mam Duphaston i Eutyrox to chyba wielkiej łaski nie zrobi wypisując receptę?

Za mnie możecie kciuki trzymać bo będę się wciskać na wizytę ;) A moja Ginka przeważnie ma nadkomplet i nie chce nawet słyszeć o kolejnych dodatkowych pacjentkach. Ale skoro od Niej mam Duphaston i Eutyrox to chyba wielkiej łaski nie zrobi wypisując receptę?

W takim razie trzymam kciuki, ale myślę, że powinna Cię przyjąć ze względu na leki. Eutyrox też bierzesz ? Ja chyba nigdy się od niego nie uwolnię...

W takim razie trzymam kciuki, ale myślę, że powinna Cię przyjąć ze względu na leki. Eutyrox też bierzesz ? Ja chyba nigdy się od niego nie uwolnię...
Od listopada i acard do duphastonu . Tyle, że acard sama zaczęłam brać ze względu na to, że duphaston "zapycha" żyły a ja i tak mam nienajlepsze wyniki i teraz nie wiem czy mogę go odstawić (czytałam, że to niebezpieczne) czy stopniowo, czy jak.
Mam nadzieję, że nie będzie robiła problemu bo nie uśmiecha mi się płacić 200zł za wizytę prywatną po to tylko, żeby dostać receptę :)

Od listopada i acard do duphastonu . Tyle, że acard sama zaczęłam brać ze względu na to, że duphaston "zapycha" żyły a ja i tak mam nienajlepsze wyniki i teraz nie wiem czy mogę go odstawić (czytałam, że to niebezpieczne) czy stopniowo, czy jak.
Mam nadzieję, że nie będzie robiła problemu bo nie uśmiecha mi się płacić 200zł za wizytę prywatną po to tylko, żeby dostać receptę :)

Ja przyzwyczaiłam się i chodzę prywatnie i odpis recepty bez badania kosztuje 40zł. Ewentualnie mam zaprzyjaźnionego ginekologa i wystarczy mail do niego czy SMS. Wydaje mi się, że jeśli Cię zna i kojarzy Twoją kartotekę to, powinna Cię przyjąć. Ja w tym cyklu byłam ostatni raz na duphastonie, trochę boje się nowego cyklu, że bez niego znowu będzie do d....

reklama
Ja przyzwyczaiłam się i chodzę prywatnie i odpis recepty bez badania kosztuje 40zł. Ewentualnie mam zaprzyjaźnionego ginekologa i wystarczy mail do niego czy SMS. Wydaje mi się, że jeśli Cię zna i kojarzy Twoją kartotekę to, powinna Cię przyjąć. Ja w tym cyklu byłam ostatni raz na duphastonie, trochę boje się nowego cyklu, że bez niego znowu będzie do d....
Może nie będzie nowego :D
Ona prowadzi mnie już 6 lat, musi kojarzyć ;) Tym bardziej, że ostatnio bywałam u Niej co miesiąc ;)

Do góry