reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kobietki mam do was pytanie...Bo nie wiem czy uderzać do ginekologa czy od razu neurolog z moją przysadka...wstawiam mój wykres może więcej wam powie ale...przy pierwszym spadku i dzień przed plamienie i dużo przezroczystego sluzu ale brak skoku temp dziś znowu spadek i trochę boli podbrzusze lekko rozciaglwiy ale biały sluz i strasznie bolace piersi
.miała któraś podobnie na owu bym dziś stawiała ale nigdy mnie piersi Nie bolały I skąd plamienie wcześniej.. .boję się że znów coś z przysadka ;(

Według mnie wszystko jest ok, czasami piersi mogą boleć i być powiększone, ze względu na wysoki poziom estrogenów (dlatego ginekolodzy nie chcą robić usg piersi po 10 dniu, ze względu na zbierającą się wodę i tkliwość ) Plamienie to, również rzecz normalna i może trwać nawet kilka dni. A jeśli chodzi o temperaturę, to się nie przejmuj, był czas, że moja owulacja w ogóle nie pokrywała się z temperaturą, dlatego ja jej nie mierze.

reklama
Piękna beta! Oficjalnie gratuluje i życzę 🎀.
We wtorek masz wizyte u swojego ginekologa?
U mnie przyrost bety mialam bardzo podobny we wszystkich ciązach, przy czym z synem wiekszy, z córka nieco mniejszy a teraz pośrodku ;-) ;)
We wtorek będę się wciskać po receptę na Duphaston i raczej tylko tyle. Wizytę mam 14.01 ale to będzie dopiero 5t4d więc też mogę się jeszcze niczego nie dowiedzieć.

@Anga79 - masz śliczną rodzinkę ! Widać, że bracia uwielbiają siostrę :) ... te małe stópeczki :)

@Dwa+Trzy - a zatem gratuluję jeszcze raz i trzymam kciuki za zdrową i mało męczącą ciąże. Z córką miałam podobną betę, także dodatkowo trzymam kciuki za róż :)
Dziękuję[emoji8]
Uwielbiam te małe stopki, właśnie ostatnio ubolewalam że tak szybko zleciał mi ten rok i tak mi urosła.

Według mnie wszystko jest ok, czasami piersi mogą boleć i być powiększone, ze względu na wysoki poziom estrogenów (dlatego ginekolodzy nie chcą robić usg piersi po 10 dniu, ze względu na zbierającą się wodę i tkliwość ) Plamienie to, również rzecz normalna i może trwać nawet kilka dni. A jeśli chodzi o temperaturę, to się nie przejmuj, był czas, że moja owulacja w ogóle nie pokrywała się z temperaturą, dlatego ja jej nie mierze.
Oby! Może trochę Panikuje ale boję się że znów coś na przysadce się pokaze ;(

@Anga79 - a mi się podoba spora różnica wieku, ze względu na to, że fajnie po latach znowu poczuć niemowlaka, wtedy już na luzie i bez stresu do wszystkiego się podchodzi, a i starsze dzieci zawsze coś mogą pomóc. Tobie zleciał szybko rok, a mi szybko zleciały 4 lata ! pamiętam jak już byłam zmęczona i mówiłam, że mógłby ten czas szybciej lecieć, a teraz tęsknie za tym, dlatego plan mam taki, że z drugim dzieckiem wykorzystam każdą minutę i postaram się nie narzekać :)

reklama
Kobietki mam do was pytanie...Bo nie wiem czy uderzać do ginekologa czy od razu neurolog z moją przysadka...wstawiam mój wykres może więcej wam powie ale...przy pierwszym spadku i dzień przed plamienie i dużo przezroczystego sluzu ale brak skoku temp dziś znowu spadek i trochę boli podbrzusze lekko rozciaglwiy ale biały sluz i strasznie bolace piersi
.miała któraś podobnie na owu bym dziś stawiała ale nigdy mnie piersi Nie bolały I skąd plamienie wcześniej.. .boję się że znów coś z przysadka ;(
Kochana ja mam tanie plamienie często ze 2lub 3 dni przed owu. Niewielkie,ale jest. Może owu będzie jutro?

Do góry