reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kobietki mam do was pytanie...Bo nie wiem czy uderzać do ginekologa czy od razu neurolog z moją przysadka...wstawiam mój wykres może więcej wam powie ale...przy pierwszym spadku i dzień przed plamienie i dużo przezroczystego sluzu ale brak skoku temp dziś znowu spadek i trochę boli podbrzusze lekko rozciaglwiy ale biały sluz i strasznie bolace piersi
.miała któraś podobnie na owu bym dziś stawiała ale nigdy mnie piersi Nie bolały I skąd plamienie wcześniej.. .boję się że znów coś z przysadka ;(

Według mnie wszystko jest ok, czasami piersi mogą boleć i być powiększone, ze względu na wysoki poziom estrogenów (dlatego ginekolodzy nie chcą robić usg piersi po 10 dniu, ze względu na zbierającą się wodę i tkliwość ) Plamienie to, również rzecz normalna i może trwać nawet kilka dni. A jeśli chodzi o temperaturę, to się nie przejmuj, był czas, że moja owulacja w ogóle nie pokrywała się z temperaturą, dlatego ja jej nie mierze.

reklama
Piękna beta! Oficjalnie gratuluje i życzę 🎀.
We wtorek masz wizyte u swojego ginekologa?
U mnie przyrost bety mialam bardzo podobny we wszystkich ciązach, przy czym z synem wiekszy, z córka nieco mniejszy a teraz pośrodku ;-) ;)
We wtorek będę się wciskać po receptę na Duphaston i raczej tylko tyle. Wizytę mam 14.01 ale to będzie dopiero 5t4d więc też mogę się jeszcze niczego nie dowiedzieć.

@Anga79 - masz śliczną rodzinkę ! Widać, że bracia uwielbiają siostrę :) ... te małe stópeczki :)

@Dwa+Trzy - a zatem gratuluję jeszcze raz i trzymam kciuki za zdrową i mało męczącą ciąże. Z córką miałam podobną betę, także dodatkowo trzymam kciuki za róż :)
Dziękuję[emoji8]
Uwielbiam te małe stopki, właśnie ostatnio ubolewalam że tak szybko zleciał mi ten rok i tak mi urosła.

Według mnie wszystko jest ok, czasami piersi mogą boleć i być powiększone, ze względu na wysoki poziom estrogenów (dlatego ginekolodzy nie chcą robić usg piersi po 10 dniu, ze względu na zbierającą się wodę i tkliwość ) Plamienie to, również rzecz normalna i może trwać nawet kilka dni. A jeśli chodzi o temperaturę, to się nie przejmuj, był czas, że moja owulacja w ogóle nie pokrywała się z temperaturą, dlatego ja jej nie mierze.
Oby! Może trochę Panikuje ale boję się że znów coś na przysadce się pokaze ;(

@Anga79 - a mi się podoba spora różnica wieku, ze względu na to, że fajnie po latach znowu poczuć niemowlaka, wtedy już na luzie i bez stresu do wszystkiego się podchodzi, a i starsze dzieci zawsze coś mogą pomóc. Tobie zleciał szybko rok, a mi szybko zleciały 4 lata ! pamiętam jak już byłam zmęczona i mówiłam, że mógłby ten czas szybciej lecieć, a teraz tęsknie za tym, dlatego plan mam taki, że z drugim dzieckiem wykorzystam każdą minutę i postaram się nie narzekać :)

reklama
Kobietki mam do was pytanie...Bo nie wiem czy uderzać do ginekologa czy od razu neurolog z moją przysadka...wstawiam mój wykres może więcej wam powie ale...przy pierwszym spadku i dzień przed plamienie i dużo przezroczystego sluzu ale brak skoku temp dziś znowu spadek i trochę boli podbrzusze lekko rozciaglwiy ale biały sluz i strasznie bolace piersi
.miała któraś podobnie na owu bym dziś stawiała ale nigdy mnie piersi Nie bolały I skąd plamienie wcześniej.. .boję się że znów coś z przysadka ;(
Kochana ja mam tanie plamienie często ze 2lub 3 dni przed owu. Niewielkie,ale jest. Może owu będzie jutro?

Do góry