reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja dziś z niepokojem..mieliście kiedyś podobną sytuację??? Śluz szyjka wskazują na owu..plamienia nigdy nie miałam A tutaj malutkie wczoraj i przedwczoraj co też by wskazywało owu...tylko temp tego nie pokrywa bynajmniej nigdy nie miałam takiego wykresu

Załączniki

• 20191231_084716.jpg
    20191231_084716.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Ja dziś z niepokojem..mieliście kiedyś podobną sytuację??? Śluz szyjka wskazują na owu..plamienia nigdy nie miałam A tutaj malutkie wczoraj i przedwczoraj co też by wskazywało owu...tylko temp tego nie pokrywa bynajmniej nigdy nie miałam takiego wykresu
Ja miałam teraz taki cykl bez pokrycia ;) testy owu pozytywne 15.12 i od 17.12 do 22.12 i pewnie dłużej ale mi się skończyły ;) Plamienie 16.12, 19.12 i od 21.12 do 27.12 (raczej przez duphaston), szyjka owulacyjna 19 i 20 ;)
I naprawdę nie mam pojęcia kiedy tak naprawdę była owulacja, patrząc na testy ciążowe myślę, że 20.12 (najpóźniej) a owuFriend na podstawie temperatury wyliczył na 22.12.

Załączniki

• Screenshot_20191231-090559(1).png
    Screenshot_20191231-090559(1).png
    25,4 KB · Wyświetleń: 52
  • Screenshot_20191231-090432(1).png
    Screenshot_20191231-090432(1).png
    26,8 KB · Wyświetleń: 52
@milla1982 - jednak wolę, żeby to nie były żadne znaki, wczoraj mnie mąż tak wkurzył, że odechciało mi się jakiejkolwiek ciąży. Co do planów, są rzeczy ważne i ważniejsze, u mnie jest podobna sytuacja, czasami nie ma co pochopnie podejmować decyzji. Jeśli nie udało Ci się w tym cyklu, to spotkamy się razem za pół roku 😘

@milla1982 - jednak wolę, żeby to nie były żadne znaki, wczoraj mnie mąż tak wkurzył, że odechciało mi się jakiejkolwiek ciąży. Co do planów, są rzeczy ważne i ważniejsze, u mnie jest podobna sytuacja, czasami nie ma co pochopnie podejmować decyzji. Jeśli nie udało Ci się w tym cyklu, to spotkamy się razem za pół roku 😘
Jak ja Cię rozumiem.
Tez tak miałam. Już po owu, po staraniach jak mnie wkurzył to pierwsza myśl „oby nic z tego nie było”. I nawet w tym cyklu co się udało.
@Dwa+Trzy nie wariuj i nie nakręcaj się 🤗🤗🤗
Test Ci szybko wyszedł. Trzeba być dobrej myśli.
Ja wyjątkowo się uspokoiłam. Wręcz w głowie mam „jak nic z tego nie będzie to przeżyje”. 😱

Dziewczyny, mam pytanie, może któraś z Was tak miała, możliwe jest to, że mogę mieć drugą owulację ? Od godziny boli mnie jajnik tak, że nie mogę się wyprostować.

Dziewczyny, mam pytanie, może któraś z Was tak miała, możliwe jest to, że mogę mieć drugą owulację ? Od godziny boli mnie jajnik tak, że nie mogę się wyprostować.
Ten sam jajnik, z którego miałaś owulację?
Mnie w tym cyklu tak właśnie bolał jeden i ten sam. Najpierw w dniu owu, później jakieś 3-4 dni po i aż do zrobienia testu. I ciagle pobolewa. Ja to prawie pewna byłam ze kolejna jajowodowa ciąża

Ten sam jajnik, z którego miałaś owulację?
Mnie w tym cyklu tak właśnie bolał jeden i ten sam. Najpierw w dniu owu, później jakieś 3-4 dni po i aż do zrobienia testu. I ciagle pobolewa. Ja to prawie pewna byłam ze kolejna jajowodowa ciąża

Ten cykl ogólnie był dziwny bo bolały mnie równocześnie dwa jajniki i gdyby ktoś zapytał mnie z którego jajnika była owulacja to powiem - nie mam pojęcia. Dziś mnie boli lewy i to taki dziwny ból, jakby dosłownie miało go rozsadzić, na dodatek jestem rozpalona. Nie biorę ciąży pod uwagę, bo myślę, że nawet jeśli to, na jakiekolwiek objawy byłby stanowczo za wcześnie.

reklama
Do góry