reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Szczęśliwa3 - nie mam pojęcia skąd bierze się waga urodzeniowa, witamin przed córką nie brałam, należę do szczupłych kobiet, w ciąży przytyłam 10kg, przenosiłam córkę 2 tyg, waga 3800, gdzie dla mnie była to duża waga. Koleżanka przytyła prawie 30kg, a syna urodziła 2800.

reklama
Nie wytrzymałam (było to do przewidzenia) i zrobiłam test. I zgłupiałam. Wydaje mi się ze jest jakiś cień cienia ale widoczny pod światło i naprawdę muszę się przypatrzyć dobrze. Albo zwidy jakieś. Sama nie wiem. Powtórzę jutro.

@mis0890 - w takim razie musi być niebieska ciąża haha :) kiedy testujecie ?

@kitqa - mam nadzieję, że nic mnie już mnie nic nie zaskoczy. A przypomnij mi/nam, masz 2 córki ? i druga była planowanym chłopcem ?

@Elenaa - trzymam kciuki za zdrowie. Co do auta, my jesteśmy w trakcie zmiany i badamy rynek, oglądałam tą mazdę tydzień temu - piękna.

@Onaa.86 - stracony dlatego, że nie mogłam wyczuć owulacji, a na dodatek mąż zwichnął obojczyk. Więc do niczego nie doszło. Doszło dzisiaj haha, ale jestem bliżej @ niż dalej. Więc nic z tego nie będzie.

Jeśli chodzi o suplementy, to tylko biorę olej z wiesiołka i witaminy prenatalne, za to dietę mamy typowo pod chłopca. Więc zobaczymy.
Jeśli jest - to oby niebieska ;). Czekamy do terminu @. Po ostatnim niepowodzeniu nie chcemy się niepotrzebnie nakręcać, same wiecie jakie to nieprzyjemne uczucie :)

Ostatnia edycja:
Budujemy systemem tzw. kanadyjskim i do końca prac budowy zostały jakieś 2 m-ce :) Chwilowo mały przestój do wiosny z przyczyn od nas niezależnych. Czasami mam takie przemyślenia, że łatwiej wybudować dom niż począć syna :p

To co można kupić za pieniądze zawsze będzie łatwiejsze. A spodziewana @ kiedy powinna przyjść ?

@milla1982 - co u Ciebie ?

@Naomi_24 - odezwij się do nas !

reklama
Do góry