reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
powiem Ci ze zawsze tak jest z cykalch staraniowych, ja mierze temp od 7 lat (mniej wiecej) i praktycznie zawsze miałam piekny DUZY skok świadczacy o owulacji, a w cyklach ciążowych zawsze ona tak dziwnie stopniowo rośnie :p nie ma takiego skoku powiedzmy 36,3->36,7 tlyko tak pomalu
A miałaś w tym cyklu spadek implantacyjny?
Rzuciłabym okiem na mój wykres? Co myślisz? Nigdy nie mam takiej wysokiej temperatury jak w tym cyklu... teraz codziennie 37.08-37.11 wiec nadzieja jest ale nie było tego spadku :/

Princess_88 ale nie musi być spadek :-) ja nie miałam w żadnej ciąży. Wykres masz bardzo ładny :-) trzymam kciuki za sobotę aby @ nie przyszła do nas
Dodajesz nadziei! ❤️
Eh, ale mnie boli brzuch... nie pamietam czy tak miałam w pozostałych ciążach.
Tez trzymam za nas kciuki żeby @ się nie pokazała!

Jeśli dzisiaj test wyjdzie jednak pozytywny to ta odległość się zwiększy do minimum 4 dni.
Miesiąc w miesiąc wszystko książkowo tylko jak człowiek chce z tego pożytek zrobić to wszystko wariuje :/ Ale jestem wściekła :(
To zrób O+12 :biggrin2: a moze masz mozliwisc podejsc na szybko na usg prywatnie?podejzysz czy juz po owu, czy pękł..będziesz spokojniejszy
Czasem te nakrecanie może blokować

Ja tam poleciałam na maxa:eek::tak::baffled::-D wczoraj od rana słabe kreski A w nocy przytulanka.. od rana kreski ciemne ,dziś już zrobiłam 3 testy..
I zakwaszam się co kilka godz. Od 2 dni globulka , krem przed i po..
Tylko szyjka tak chyba się nie pokrywa, bo wczoraj była taka szersza i miękka..A dziś od rana twardnieje i wezsza..hmm:eek:

No właśnie miałam za wcześnie nie testować ale to ciągle uczucie podbrzusza mnie trochę niemirowalo, no i 9dpo snilo mi się że są 2 kreski to zatestowalam ale była biel. Po kilku godzinach patrzę a na tym teście cien, no ale po tylu godzinach się nie liczy. Więc zrobilam inny test i był też cien ledwo widoczny. Wczoraj i dziś też testowałam i chyba coś jest na rzeczy.
U nas też pierwszy cykl staran tak na poważnie, bo poprzedni był falstartowy bo lekarz w ostatniej chwili dal zielone swiatlo, w sumie byliśmy na wyjeździe i nie było szans powtórzenia i wyszła przerwa 5 dni, więc to jeszcze były u mnie dni nieplodne.
Jutro termin @. Jak nie przyjdzie to w poniedizlaek pójdę na bete. Więc narazie żyje w niepewności :-)
No kreseczki piękne :-) :):-) :):-) :)
Trzymam kciuki !

To zrób O+12 :biggrin2: a moze masz mozliwisc podejsc na szybko na usg prywatnie?podejzysz czy juz po owu, czy pękł..będziesz spokojniejszy
Czasem te nakrecanie może blokować

Ja tam poleciałam na maxa:eek::tak::baffled::-D wczoraj od rana słabe kreski A w nocy przytulanka.. od rana kreski ciemne ,dziś już zrobiłam 3 testy..
I zakwaszam się co kilka godz. Od 2 dni globulka , krem przed i po..
Tylko szyjka tak chyba się nie pokrywa, bo wczoraj była taka szersza i miękka..A dziś od rana twardnieje i wezsza..hmm:eek:
A jest sens zakwaszania jeśli ph mam 4.5 cały czas?
Wczoraj odebrałam wyniki moczu i też spojrzałam z ciekawości na ph, wyszło 5 a na tych domowych testach ponad 7 pokazuje.
Te O+12 słabo widzę bo nie mam pojęcia kiedy się "wstrzelić" a poza tym ten ból podbrzusza :(

reklama
narazie nie dziękuje. Jak @ nie dostane to w poniedziałek i środe pójde na bete. Moze wtedy troche uwierze ;-)

ja się sugeruję najbardziej tą szyjką, bo jak skok temperatury moze byc pozniej bądź wcześniej, testy owualcyjne wskazują owu za 24-36 h (czasem nawet niby piszą do 48h), śluz może być jeszcze po dniach płodnych, tak szyjka podobno po owulacji szybko się zmienia, i miękkość i wysokość. Nad ranem w 16 dc spokojnie ją dosięgałam, a w szczycie mam duży problem aby ją dotknąć, i była już bardziej jak nos niz usta :-) dlatego domniemam że 15 dc była owulacja, a 16 dc było już po.
Przepraszam, dopytam:oo:to znaczy, ze przed owu jest miekka, a w szczycie czyli w owulacje szyjka jest wysoko i jest twarda?
A jak się zmienia jak jest po owu?

Do góry