reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To i ja przycupnę ;) Podczytuję dość długo i przy 2 synkach marzyła się córka ale w zeszłym cyklu przytrafiły się 2 kreski dwa dni przed terminem @ , dzien pozniej przylazla @ i zrozumielismy, ze nie plec jest najwazniejsza wiec staramy sie z minimalnym naciskiem na córę ale i trzeci syn nie rozczaruje ;) Bo przy drugiej ciazy bylismy mocno na córkę nastawieni i nawet na USG przez chwile bylo ja widac i jak sie domyslacie lekki dolek zaliczylismy ..

Onaa.86 znam Twoją historię z majówek. U mnie tez to tak wygadalo wlasnie. Ciekawosc niestety wygrywa choc mialam juz nie robic testow przed terminem @

reklama
Hej, pewnie, że możesz dołączyć ;) trzymam kciuki aby z kolejną ciążą było wszytko dobrze i żeby zaowocowała dziewczynką [emoji8][emoji166] zdradź mi proszę przepis na synka [emoji6][emoji170]
U mnie chłopaki z owulacji po konkretnych starankach ;) Choć raczej nie z tego konkretnego dnia a dzień wczesniej.
Cale zycie jadlam glownie slodycze , wynikow hormonalnych nie robilam ale na pewno.mam braki magnezu, zelaza i potasu..

Nad córką pracujemy do pozytywnego testu owu. Choc teraz sie naczytalam, ze ten odstep od owu to jednak obalaja bo nibynie ma wirkszej roznicy miedzy X a Y.
Sama juz nie wiem ;)

Zaczynam czuć się osamotniona [emoji23] prawie każda z Was ma syna lub dwóch, a ja nawet nie wiem jak się za to wziąć [emoji849] chyba się upije i pójdę na całość [emoji23][emoji23]

Co z tego, że pH pochwy będę miała 9 bo użyje jakiegoś żelu, jak okaże się, że pH organizmu będę miała 4, bo mam zakwaszony przez diete. To na moją logikę męskie plemniki nawet nie dopłyną do połowy drogi, a wszytkim będę opowiadać, że miałam wysokie pH, a mam córkę
emoji23.png
haha no właśnie :)
Zaczynam czuć się osamotniona [emoji23] prawie każda z Was ma syna lub dwóch, a ja nawet nie wiem jak się za to wziąć [emoji849] chyba się upije i pójdę na całość [emoji23][emoji23]
Ty czujesz się osamotniona a ja się zastanawiam co ja tu robię? :p mamy parkę, chcemy trzecie, przy czym mąż śmieje się że mu obojętnie, z małą przewagą na kolejnego chłopca (chyba po prostu boi się przewagi bab w domu), a ja z małą przewagą na kolejną dziewczynkę (ze względu na podział pokoi dla dzieci) :p Ale w sumie zawsze ciekawily mnie te wszystkie teorie o planowaniu dlatego tu jestem, choć nie dokońca w to wszytsko wierze :)

Ja przed ciążą gdzieś tam słyszałam teorie, że syn blisko owulacji, a córka przed owulacją i tyle. A ta teoria to pewnie 50:50. Syna zawsze chciałam mieć, a wewnętrze przeczucie mi mówi, że będę miała córkę. Moja mama też chciała syna - ma dwie córki, siostra chciała syna - ma córkę, i tak prawie cała rodzina. Mąż mówi, że jak ma mieć drugie dziecko, to wolałby drugą córkę. Moja św babcia zawsze chciała wnuka, potem czekała na prawnuka i się nie doczekała. Córka mówi, że chce brata, ale ma dopiero 3,5 roku więc nie wiem ile ona z tego chce, a ile rozumie.

U męża w rodzinie cudem było, że urodziłam córkę, bo tam dominacja mężczyzn, a u mnie w rodzinie cudem byłby „ mój syn”.

U męża w rodzinie cudem było, że urodziłam córkę, bo tam dominacja mężczyzn, a u mnie w rodzinie cudem byłby „ mój syn”.
no to u męża w rodzinie dominacja chłopaków, a u mnie to przewaga dziewczyn :) moja babcia miała 4 córki i jednego syna, a wnuków i prawnuków: ma 8 dziewczynek i 5 chłopców. Dlatego może tez wole minimalnie bardziej dziewczynkę, bo corka i tak chłopaczara (nasladuje brata w wielu rzeczach, odpieluchowana od ponad roku, a do tej pory chce sikać na stojąco jak brat) bo częściej spotytkamy się w gronie męża rodziny a ona rodzyneczek żeński :) przydałaby się druga mała babeczka w rodzinie :)

To i ja przycupnę ;) Podczytuję dość długo i przy 2 synkach marzyła się córka ale w zeszłym cyklu przytrafiły się 2 kreski dwa dni przed terminem @ , dzien pozniej przylazla @ i zrozumielismy, ze nie plec jest najwazniejsza wiec staramy sie z minimalnym naciskiem na córę ale i trzeci syn nie rozczaruje ;) Bo przy drugiej ciazy bylismy mocno na córkę nastawieni i nawet na USG przez chwile bylo ja widac i jak sie domyslacie lekki dolek zaliczylismy ..

Onaa.86 znam Twoją historię z majówek. U mnie tez to tak wygadalo wlasnie. Ciekawosc niestety wygrywa choc mialam juz nie robic testow przed terminem @
Tez miałam nie robić przed terminem. Ale jak tu nie zrobić?! skończyła Ci się już @? Kiedy od nowa starania?
Ja myślałam ze u mnie już końcówka (4 dzień) ale dzisiaj jak z kranu od nowa. Zawsze mam 5 dni, liczę się z tym ze teraz przy tej biochemicznej będzie dłużej. Oby tylko dzień dłużej chce od razu działać.

reklama
Ja jakby przekonana jestem, ze bede miala 3 synów ;) Gdzies w srodku to czuje i juz.
Choc korca te sukienusie i warkoczyki :D
a w jakim wieku masz synkow? Moja córka urodziła się z bujną fryzurą, ale jak tylko skończyła roczek to obcinalam ją na boba co 3 miesiące :) teraz ma ponad 2 latka i zapuszczamy, bo juz ma fajne gęste i robimy własnie dobierane warkoczyki z dwóch stron :) fajnie wygląda, ale jeszcze nie jest na etapie spinania wlosów i chce aby ja obciąc jak brata (jak syna obcinam maszynką, to potem musze udawać, że ją też obcinam :p). Pewnie jak pójdzie do przedszkola i zobaczy inne dzieewczynki, kucyki, spineczki to zacznie sie upominać o rożne akcesoria do włosów :D

Do góry