reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To i ja przycupnę ;) Podczytuję dość długo i przy 2 synkach marzyła się córka ale w zeszłym cyklu przytrafiły się 2 kreski dwa dni przed terminem @ , dzien pozniej przylazla @ i zrozumielismy, ze nie plec jest najwazniejsza wiec staramy sie z minimalnym naciskiem na córę ale i trzeci syn nie rozczaruje ;) Bo przy drugiej ciazy bylismy mocno na córkę nastawieni i nawet na USG przez chwile bylo ja widac i jak sie domyslacie lekki dolek zaliczylismy ..

Onaa.86 znam Twoją historię z majówek. U mnie tez to tak wygadalo wlasnie. Ciekawosc niestety wygrywa choc mialam juz nie robic testow przed terminem @

reklama
Hej, pewnie, że możesz dołączyć ;) trzymam kciuki aby z kolejną ciążą było wszytko dobrze i żeby zaowocowała dziewczynką [emoji8][emoji166] zdradź mi proszę przepis na synka [emoji6][emoji170]
U mnie chłopaki z owulacji po konkretnych starankach ;) Choć raczej nie z tego konkretnego dnia a dzień wczesniej.
Cale zycie jadlam glownie slodycze , wynikow hormonalnych nie robilam ale na pewno.mam braki magnezu, zelaza i potasu..

Nad córką pracujemy do pozytywnego testu owu. Choc teraz sie naczytalam, ze ten odstep od owu to jednak obalaja bo nibynie ma wirkszej roznicy miedzy X a Y.
Sama juz nie wiem ;)

Zaczynam czuć się osamotniona [emoji23] prawie każda z Was ma syna lub dwóch, a ja nawet nie wiem jak się za to wziąć [emoji849] chyba się upije i pójdę na całość [emoji23][emoji23]

Co z tego, że pH pochwy będę miała 9 bo użyje jakiegoś żelu, jak okaże się, że pH organizmu będę miała 4, bo mam zakwaszony przez diete. To na moją logikę męskie plemniki nawet nie dopłyną do połowy drogi, a wszytkim będę opowiadać, że miałam wysokie pH, a mam córkę
emoji23.png
haha no właśnie :)
Zaczynam czuć się osamotniona [emoji23] prawie każda z Was ma syna lub dwóch, a ja nawet nie wiem jak się za to wziąć [emoji849] chyba się upije i pójdę na całość [emoji23][emoji23]
Ty czujesz się osamotniona a ja się zastanawiam co ja tu robię? :p mamy parkę, chcemy trzecie, przy czym mąż śmieje się że mu obojętnie, z małą przewagą na kolejnego chłopca (chyba po prostu boi się przewagi bab w domu), a ja z małą przewagą na kolejną dziewczynkę (ze względu na podział pokoi dla dzieci) :p Ale w sumie zawsze ciekawily mnie te wszystkie teorie o planowaniu dlatego tu jestem, choć nie dokońca w to wszytsko wierze :)

Ja przed ciążą gdzieś tam słyszałam teorie, że syn blisko owulacji, a córka przed owulacją i tyle. A ta teoria to pewnie 50:50. Syna zawsze chciałam mieć, a wewnętrze przeczucie mi mówi, że będę miała córkę. Moja mama też chciała syna - ma dwie córki, siostra chciała syna - ma córkę, i tak prawie cała rodzina. Mąż mówi, że jak ma mieć drugie dziecko, to wolałby drugą córkę. Moja św babcia zawsze chciała wnuka, potem czekała na prawnuka i się nie doczekała. Córka mówi, że chce brata, ale ma dopiero 3,5 roku więc nie wiem ile ona z tego chce, a ile rozumie.

U męża w rodzinie cudem było, że urodziłam córkę, bo tam dominacja mężczyzn, a u mnie w rodzinie cudem byłby „ mój syn”.

U męża w rodzinie cudem było, że urodziłam córkę, bo tam dominacja mężczyzn, a u mnie w rodzinie cudem byłby „ mój syn”.
no to u męża w rodzinie dominacja chłopaków, a u mnie to przewaga dziewczyn :) moja babcia miała 4 córki i jednego syna, a wnuków i prawnuków: ma 8 dziewczynek i 5 chłopców. Dlatego może tez wole minimalnie bardziej dziewczynkę, bo corka i tak chłopaczara (nasladuje brata w wielu rzeczach, odpieluchowana od ponad roku, a do tej pory chce sikać na stojąco jak brat) bo częściej spotytkamy się w gronie męża rodziny a ona rodzyneczek żeński :) przydałaby się druga mała babeczka w rodzinie :)

To i ja przycupnę ;) Podczytuję dość długo i przy 2 synkach marzyła się córka ale w zeszłym cyklu przytrafiły się 2 kreski dwa dni przed terminem @ , dzien pozniej przylazla @ i zrozumielismy, ze nie plec jest najwazniejsza wiec staramy sie z minimalnym naciskiem na córę ale i trzeci syn nie rozczaruje ;) Bo przy drugiej ciazy bylismy mocno na córkę nastawieni i nawet na USG przez chwile bylo ja widac i jak sie domyslacie lekki dolek zaliczylismy ..

Onaa.86 znam Twoją historię z majówek. U mnie tez to tak wygadalo wlasnie. Ciekawosc niestety wygrywa choc mialam juz nie robic testow przed terminem @
Tez miałam nie robić przed terminem. Ale jak tu nie zrobić?! skończyła Ci się już @? Kiedy od nowa starania?
Ja myślałam ze u mnie już końcówka (4 dzień) ale dzisiaj jak z kranu od nowa. Zawsze mam 5 dni, liczę się z tym ze teraz przy tej biochemicznej będzie dłużej. Oby tylko dzień dłużej chce od razu działać.

reklama
Ja jakby przekonana jestem, ze bede miala 3 synów ;) Gdzies w srodku to czuje i juz.
Choc korca te sukienusie i warkoczyki :D
a w jakim wieku masz synkow? Moja córka urodziła się z bujną fryzurą, ale jak tylko skończyła roczek to obcinalam ją na boba co 3 miesiące :) teraz ma ponad 2 latka i zapuszczamy, bo juz ma fajne gęste i robimy własnie dobierane warkoczyki z dwóch stron :) fajnie wygląda, ale jeszcze nie jest na etapie spinania wlosów i chce aby ja obciąc jak brata (jak syna obcinam maszynką, to potem musze udawać, że ją też obcinam :p). Pewnie jak pójdzie do przedszkola i zobaczy inne dzieewczynki, kucyki, spineczki to zacznie sie upominać o rożne akcesoria do włosów :D

Do góry