reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja wierzę, że Wam się uda :) ja osobiście uważam że o syna łatwiej bo nic w tym keirunku nie robiłam a syna mam, a córke odrobinę pomogliśmy szczęsciu ale w sumie to też nie wiadomo ile było planowania a ile szczęścia :) a udała się w pierwszym cyklu i myślę, że z metody O+12 :)

Dajesz mi nadzieje :) ale z drugiej strony mogę powiedzieć, że o córkę łatwiej bo też nic w tym kierunku nie robiłam. Wszytkie warunki które wymieniłam były nieświadomie „przygotowane”. No ale nie poddam się, wierze, że mały mężczyzna chce dołączyć do naszej rodziny i ja mu w tym pomogę [emoji6][emoji23]

reklama
no wlaśnie tez tak myślę, że kłucie nie musi oznacząc owulacji teraz w tym momencie, i kobietq może źle interpretować. To samo podobno jest ze skokiem temp, ustalone jest że jest to objaw że do owulacji już doszło ale niektóre kobiety mogą mieć inaczej i skok mogą mieć tuz przed owulacją.

Dokładnie, przykładem tego jestem np. Ja !
Dlatego jak już będę się strać, to zrobie ten monitoring, choćbym miała być codziennie przez miesiąc u ginekologa ;)

A ja się zastanawiam teraz co śluz i ph ma do planowania płci skoro wyczytałam że

"Istnieją badania, które mówią o tym, że plemniki - zaraz po wytrysku - w 5-10 minut docierają do jajowodów. Podróż plemników rozpoczyna się jeszcze podczas stosunku, w czasie, kiedy para ''odzyskuje oddech'' i jeszcze się przytula. Unoszenie nóg i miednicy do góry kilka minut po stosunku raczej nie sprawi, że plemniki będą się szybciej przemieszczać w kierunku jajowodów, bo... one już tam po prostu są. Wystarczy, aby zaraz po stosunku nie zrywać się od razu na równe nogi. 5 minut leżenia na plecach w zupełności wystarczy - czytamy na łamach dziennikach ''The Daily Mail''.

Czyli plemniki w pochwie są pewnie ułamki sekund..bo z dużą siłą podczas wytrysku pewnie do macicy są wrzucane.

A ja się zastanawiam teraz co śluz i ph ma do planowania płci skoro wyczytałam że

"Istnieją badania, które mówią o tym, że plemniki - zaraz po wytrysku - w 5-10 minut docierają do jajowodów. Podróż plemników rozpoczyna się jeszcze podczas stosunku, w czasie, kiedy para ''odzyskuje oddech'' i jeszcze się przytula. Unoszenie nóg i miednicy do góry kilka minut po stosunku raczej nie sprawi, że plemniki będą się szybciej przemieszczać w kierunku jajowodów, bo... one już tam po prostu są. Wystarczy, aby zaraz po stosunku nie zrywać się od razu na równe nogi. 5 minut leżenia na plecach w zupełności wystarczy - czytamy na łamach dziennikach ''The Daily Mail''.

Czyli plemniki w pochwie są pewnie ułamki sekund..bo z dużą siłą podczas wytrysku pewnie do macicy są wrzucane.

Ja kiedaś czytałam, że właśnie pH pochwy nic nie znaczy tylko pH organizmu / dróg rodnych, bo to tam plemniki spędzają kilka, kilkanaście godzin. Ale ile jest w tym prawdy to nie mam zielonego pojęcia.

Co z tego, że pH pochwy będę miała 9 bo użyje jakiegoś żelu, jak okaże się, że pH organizmu będę miała 4, bo mam zakwaszony przez diete. To na moją logikę męskie plemniki nawet nie dopłyną do połowy drogi, a wszytkim będę opowiadać, że miałam wysokie pH, a mam córkę [emoji23]

Hej Dziewczyny.
Można do Was dołączyć?
Mam dwóch synów. Staramy się o córkę. Byłam już trzy razy w ciąży (po ciążach z chłopcami) ale w 2017 ciąża pozamaciczna, w 2018 poronienie w 11 tyg a teraz ciąża biochemiczna. Kończy mi się powoli krwawienie i zamierzam od razu działać. Mam nadzieje ze płodne będą jak po normalnym okresie. Tak się cieszyłam jak zrobiłam test 10dpo, później 12 i 13 dpo- kreski mocne a od 17 dpo coraz słabsze. Pare dni później „okres”.

Hej Dziewczyny.
Można do Was dołączyć?
Mam dwóch synów. Staramy się o córkę. Byłam już trzy razy w ciąży (po ciążach z chłopcami) ale w 2017 ciąża pozamaciczna, w 2018 poronienie w 11 tyg a teraz ciąża biochemiczna. Kończy mi się powoli krwawienie i zamierzam od razu działać. Mam nadzieje ze płodne będą jak po normalnym okresie. Tak się cieszyłam jak zrobiłam test 10dpo, później 12 i 13 dpo- kreski mocne a od 17 dpo coraz słabsze. Pare dni później „okres”.

Hej, pewnie, że możesz dołączyć ;) trzymam kciuki aby z kolejną ciążą było wszytko dobrze i żeby zaowocowała dziewczynką [emoji8][emoji166] zdradź mi proszę przepis na synka [emoji6][emoji170]

Hej, pewnie, że możesz dołączyć ;) trzymam kciuki aby z kolejną ciążą było wszytko dobrze i żeby zaowocowała dziewczynką [emoji8][emoji166] zdradź mi proszę przepis na synka [emoji6][emoji170]
Chętnie bym Ci zdradziła ale nie mam przepisu. Obydwie ciąże planowane ale nie z naciskiem na płeć. Zresztą 10 i 7 lat temu to ja nie miałam pojęcia o planowaniu płci tzn coś słyszałam ale śmiałam sie z tego twierdząc ze co ma być to i tak będzie, nie używałam testów owu, po prostu chcieliśmy dziecko i z Pierwszym udało się od razu. Z drugim kilka cykli ale w tym co zaskoczyło to dzień w dzień przez jakieś 10-12 dni. Pamietam to ja dzisiaj, miałam już dość ale cykle były bardzo nieregularne i nie wiedziałam kiedy trafić.
Zawsze chciałam dwóch synów i wydaje mi się coraz bardziej ze więcej nie jest mi już pisane po prostu

Witajcie ! :)
Mam już 2 synów, teraz planujemy córkę.
Co chociaż trochę pomoże w tej kwestii ? :)

Czy znacie metodę Ramzi jako wczesne określanie płci dziecka już w 6 tyg ciąży? Czy u Was się sprawdziła?

Pozdrawiam !

reklama
Do góry