reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
no dobra to o dupe potłuc moja teoria. A znacie jakieś małe dziewczynki urodzone niedawno w czerwcu? Bo w czerwcu to ewidentnie epidemia chłopaków (moje 4 kolezanki urodziło w czerwcu 5 chłopców, w tym bliźniaki i tylko jedna znajoma urodziła córke w czerwcu) i nawet jak patrzyłam na bellybestfriend jak patrze na te rozpiski z pierwszej strony to epidemia chłopców. Jak myslicie dlaczego ? przypadek?

Z czerwca znam więcej chłopców od dziewczynek. A epidemie chłopców to widzę od momentu urodzenia mojej córki [emoji23][emoji23] i pewnie falę chłopców wśród znajomych i rodziny zakończy moja ciąża [emoji23][emoji23][emoji23]

Nie wiem od czego to zależy, ale np rok temu w moim otoczeniu na świat przyszło 22 chłopców i 5 dziewczynek (od stycznia do grudnia). I koleżanka która urodziła wtedy syna mówiła, że na porodówce u niej byli sami chłopcy. A w tym roku (od stycznia do dzisiaj) urodziło się 11 chłopców i dwie dziewczynki. Czyli u mnie jest totalna epidemia płci męskiej.

U mojego męża w rodzinie od lat jest dominacja płci męskiej, dlatego wszyscy byli w szoku, że ja urodzę córkę. Mówili, że uwierzą po porodzie. A rok temu kuzynowi męża urodziła się córeczka, ale do czego zmierzam, od samego początku ciąża była zagrożona. Mała urodziła się w ok 24 tyg. Na szczęście wszytko dobrze się skończyło i mała jest z nami cała i zdrowa. Tak jakby genetycznie rodzina była ustawiona pod chłopców.

@Megi_Meg A widzisz, a ja widzę po znajomych, że bardzo dużo dziewczynek teraz się rodzi i siedzi w brzuchach.

Może to zależy od rejonu w jakim mieszkamy, i np wpływa na to m.in powietrze. Dziwnie to brzmi Haha [emoji23]Ale np najwięcej bliźniąt rodzi się w Afryce, a przecież gdyby to był przypadek to byłoby 50:50 jak w przypadku płci, a jednak są kraje dominujące.

Ja zauważyłam wśród moich znajomych że większość dziewczynek rodzi się styczen-kwiecien, a maj-grudzien to przewaga chłopców. Co Wy na to ?
Pierwszą córkę mam z października, a drugą przywitam w listopadzie [emoji16] Za to wcześniej miałam termin na marzec i miał być chłopak [emoji848]

reklama
Do góry