reklama
Elenaa
Fanka BB :)
podziwiam, mnie teraz szlag trafia że jeszcze w ten wtorek nie zadzialismy, bo wtedy byłaby jakakolwiek szansa, a tak to wyszło 4,5 dnia przerwy (sex byl ostatni w poniedziałek, a skok temp swiadczący o owulacji w sobote) to napewno nic nie przetrwało. A powtórzyć potem się nie dało, bo wyjechalismy ze znajomymi na długi weekend. Wiem, że oficjalnie starania zaczynamy od września, ale już tak bojowo jestem nastawiona, że w przysżłym cyklu idziemy na żywioł ja jestem z tych niecieprliwych, i jak do grudnia bym nie zaszła w ciąże to bym juz wymyslała ze coś jest nie tak mimo ze mam dwoje zdrowych dzieciMy też z @Megi_Meg chcemy i boimy się Prawda Kochana? I tak sobie piszemy,żeby siebie wesprzeć w tej decyzji
Megi_Meg
Wiecie co... a ja chyba zacznę starać o dziewczynkę [emoji23] nie dość, że nic nie musze zmieniać, obliczać to i na luzie podejdę do tego [emoji23] a może los zrobi mi psikusa i ze starań „dziewczynkowych” da mi syna [emoji23][emoji23]
martoosia04
Wiecie co... a ja chyba zacznę starać o dziewczynkę [emoji23] nie dość, że nic nie musze zmieniać, obliczać to i na luzie podejdę do tego [emoji23] a może los zrobi mi psikusa i ze starań „dziewczynkowych” da mi syna [emoji23][emoji23]
Nie głupie podejście
Megi_Meg
Nie głupie podejście
Dziś mam za dużo wolnego i popadam w paranoję. Zrobiłam nawet drzewo genealogiczne. Fakt, u mnie w rodzinie jest przewaga dziewczynek, ale w przeciągu ostatnich 2 lat urodziło się 3 chłopców ( po woli robi się równowaga ) Na dodatek wszytkie moje bliskie koleżanki mają synów. Jak to możliwe, że tylko ja mam córkę ? [emoji23]
Elenaa
Ja Ci powiem że praktycznie wszystkie moje koleżanki mają parki, starsza córka, młodszy syn a ja jedyna mam na odwrót.Dziś mam za dużo wolnego i popadam w paranoję. Zrobiłam nawet drzewo genealogiczne. Fakt, u mnie w rodzinie jest przewaga dziewczynek, ale w przeciągu ostatnich 2 lat urodziło się 3 chłopców ( po woli robi się równowaga ) Na dodatek wszytkie moje bliskie koleżanki mają synów. Jak to możliwe, że tylko ja mam córkę ? [emoji23]
Kombinacje z 3 dziećmi ciężko stwierdzić bo mało kto z moich znajomych ma 3
A ja bym chciała zacząć się starac bez tego kombinowania, w sierpniu był ten wyjazd, we wrześniu mi mąż wyjeżdża na 3 dni a potrm mamy gosci przez kolejne 4 gdzie będą dni płodne. Więc już jestem zla na sam myśl... i 2 dzieci jeszcze w domu które przychodzą do łóżka rodziców ostatnio noc w noc, a już dawno nie przychodziły
Megi_Meg
Ja Ci powiem że praktycznie wszystkie moje koleżanki mają parki, starsza córka, młodszy syn a ja jedyna mam na odwrót.
Kombinacje z 3 dziećmi ciężko stwierdzić bo mało kto z moich znajomych ma 3
A ja bym chciała zacząć się starac bez tego kombinowania, w sierpniu był ten wyjazd, we wrześniu mi mąż wyjeżdża na 3 dni a potrm mamy gosci przez kolejne 4 gdzie będą dni płodne. Więc już jestem zla na sam myśl... i 2 dzieci jeszcze w domu które przychodzą do łóżka rodziców ostatnio noc w noc, a już dawno nie przychodziły
Jedna ma parkę, córka starsza syn młodszy, ale ona zawsze chciała 2 córki, ogólnie wszystkie moje bliskie koleżanki chciały córki, a mają synów, a ja chciałam syna, a mam córkę i póki co jestem tą pierwszą, która planuje drugie. Więc wielka niewidoma.
To faktycznie niefartownie wypadają Ci dni płodne. Ja na pewno nie dałabym rady zabawiać się z mężem, mając gości za ścianą. Moim marzeniem jest starać się o drugie dziecko właśnie bez kombinowania, wyliczania, diet i cudów, niepotrzebnie o tym wiem, a nie wiadomo czy to w ogóle ma jakiś wpływ. A teraz jak wiem, to gdybym nie wykorzystała "wiedzy" to miałabym "kaca".
SyLwuniaa
No tak, też o tym lewym jajniku słyszałam zresztą tak sobie myślę, ze to może mieć podłoże tej teorii Ramziego o umiejscowienie zarodka - żeński z lewej..Ale to tylko moje gdybanie, proszę tego nie traktować jako jakieś metodySylwia ja też właśnie wierzę w hormony w odstęp ok 4-5 dni przy owu ale Z lewego jajnika tym się teraz wzoruje ☺
reklama
Megi_Meg
Ja zauważyłam wśród moich znajomych że większość dziewczynek rodzi się styczen-kwiecien, a maj-grudzien to przewaga chłopców. Co Wy na to ?
U mnie jest 50:50, fakt mam córkę ze stycznia, ale to cud bo powinna urodzić się w grudniu.
Mnie zastanawia jeszcze jedno, w moim bloku jest 5 rodzin i żadna z nich nie ma syna. Może tu jakieś prądy płyną ? haha głupie ale zastanawiające.
Podziel się: