reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wiem co masz na myśli, bo ja im dłużej czekam tym coraz mniej myślę o płci. Po prostu jak widzę te wszystkie rzeczy dla niemowląt, to mogłabym kupować i kupować, za czasów mojej córki nie było tylu fajnych rzeczy. Masz już jakieś typy imion ?
Jakieś mam, ale na razie nie myślę o tym [emoji4]

reklama
Myślę że od 5 dc możesz robić testy owulacyjne. I test pozytywny uznaje się w momencie kiedy kreska testową jest w tym samym kolorze co kontrolna lub testową jest ciemniejsza od kontrolnej. Wtedy gdy test jest pozytywny to od 24-36godzin będzie owulacja i są zalecane Przytulanki od dnia pozytywnego testu do 3-4 dni. Gdy wyjdzie ci test pozytywny to następnym się już nie robi. Jeżeli cykle byś miała co 28 dni to wtedy testu można zacząć robić od 9-10 dc bo owulacja wtedy wypada na 14dc ale owulacja z różnych przyczyn może się przesunąć o kilka dni. Mam nadzieję że wytłumaczyłam zrozumiale. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to pisz napewno odpisze chyba że nie będę znała odpowiedzi to wtedy dziewczyny pomogą.
Nie no myślę, że od niedzieli - poniedziałku zacznę sprawdzać, bo w tamtym miesiącu nie miałam testów i widocznie się nie wstrzelilismy w owulacje bo poprzedni cykl był 24, a ten 26

Nie no myślę, że od niedzieli - poniedziałku zacznę sprawdzać, bo w tamtym miesiącu nie miałam testów i widocznie się nie wstrzelilismy w owulacje bo poprzedni cykl był 24, a ten 26
Ale jeżeli będziesz miała w przyszły cykl po 24 dniach to owu może wystąpić 10 dc więc możesz znowu ominąć owu. Ja też mam nieregularne i nie stosuje testów owu. Po prostu Przytulanki co dwa dni i nie ma opcji żeby ominąć dni płodne. Bo możesz zajść w ciążę z przytulanek przed owu w trakcie owu i po owu. Także tym sposobem nie ma opcji ominąć.

A jakieś wewnętrzne przeczucie?
Jeszcze się nigdy nie sprawdziło więc nawet nie strzelam [emoji1787] Jakoś logika mi mówi za córką bo było 2 dni przed owu więc średnio się wstrzeliliśmy [emoji14] I ciagle trzyma się dzidzia 3 dni spóźnienia tak jak spóźniła się owu [emoji4]

Jeszcze się nigdy nie sprawdziło więc nawet nie strzelam [emoji1787] Jakoś logika mi mówi za córką bo było 2 dni przed owu więc średnio się wstrzeliliśmy [emoji14] I ciagle trzyma się dzidzia 3 dni spóźnienia tak jak spóźniła się owu [emoji4]

Nasza Tośka na poczatku tydzień opóźnienia. Równe 7 dni. Zaś wyrównała. Ale na połówkowych znów niektóre pomiar na tydzien młodsze :/ zobaczę we wtorek jak nasza księżniczka sie ma.

Moja córka do końca ciąży była o tydzień młodsza, podobno dziewczynki tak mają. Urodziłam ponad 2 tyg po terminie, 3800 i 58 :)

Nie strasz! [emoji33][emoji33][emoji33]
Ja mam termin na własne urodziny 29.08 i fajnie byłoby do tego dnia sie wyrobić ;)

Hehe spokojnie, podobno każda kolejna ciąża kończy się szybciej :) wierze, że Ci się sen wyśni :)
Ale faktycznie pod koniec ciąży byłam mega wkurzona, przed świętami Bożego Narodzenia byłam na patologi i wyszłam na własne żądanie, powiedziałam, że nie będę rodziła pod koniec roku haha, nikt nie wierzył, że dotrzymam, urodziłam 1 stycznia. Wtedy sobie powiedziałam, już nigdy w życiu dzieci z końcówki roku, za duży stres. Przy drugim dziecku będę miała cesarkę na termin, a więc max w 38 tyg urodzę.

reklama
Mi niestety śnił sie 31.08 - poki co wszystko sie sprawdza. Ciąża, córka, termin na koniec sierpnia... dwa dni po terminie jeszcze wytrzymam. Byle nie więcej [emoji23]

Do góry