reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Podstawowe pytanie ile trwa twój cykl ?mogę Ci wszystko wyjaśnić jak chcesz. Chociaż jak kupiłaś testy owulacyjne to powinna być dołączona ulotka i tam powinno wszystko być napisane. Nigdy przenigdy nie robi się testów owu w czasie miesiączki. Te testy służą do wyznaczenia owulacji dokładnie skok LH i jeśli test jest pozytywny to od testu pozytywnego 24-36godzin będzie owu. Test owu dokładnie nie pokaże Ci czy faktycznie pęcherzyk pękł. To może potwierdzić mierzenie temperatury lub monitoring owulacji. O mierzeniu temp tylko słyszałam tu są kobiety które to robią regularnie i się bardziej na tym znają.

Podstawowe pytanie ile trwa twój cykl ?mogę Ci wszystko wyjaśnić jak chcesz. Chociaż jak kupiłaś testy owulacyjne to powinna być dołączona ulotka i tam powinno wszystko być napisane. Nigdy przenigdy nie robi się testów owu w czasie miesiączki. Te testy służą do wyznaczenia owulacji dokładnie skok LH i jeśli test jest pozytywny to od testu pozytywnego 24-36godzin będzie owu. Test owu dokładnie nie pokaże Ci czy faktycznie pęcherzyk pękł. To może potwierdzić mierzenie temperatury lub monitoring owulacji. O mierzeniu temp tylko słyszałam tu są kobiety które to robią regularnie i się bardziej na tym znają.
Niestety nie było żadnej instrukcji, cykle mam od 24 do 28 dni

Ja mam nadzieje, że wtedy już będziesz mogła wyprawkę robić :)
Z wyprawką to poczekam do 20tc aż mi potwierdzą. Im bardziej o tym myślę to mi obojętnie. Wiadomo chłopak to marzenie, ale dziewczynka będzie bardziej praktyczna [emoji16] Zobaczymy [emoji4]

Niestety nie było żadnej instrukcji, cykle mam od 24 do 28 dni
Myślę że od 5 dc możesz robić testy owulacyjne. I test pozytywny uznaje się w momencie kiedy kreska testową jest w tym samym kolorze co kontrolna lub testową jest ciemniejsza od kontrolnej. Wtedy gdy test jest pozytywny to od 24-36godzin będzie owulacja i są zalecane Przytulanki od dnia pozytywnego testu do 3-4 dni. Gdy wyjdzie ci test pozytywny to następnym się już nie robi. Jeżeli cykle byś miała co 28 dni to wtedy testu można zacząć robić od 9-10 dc bo owulacja wtedy wypada na 14dc ale owulacja z różnych przyczyn może się przesunąć o kilka dni. Mam nadzieję że wytłumaczyłam zrozumiale. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to pisz napewno odpisze chyba że nie będę znała odpowiedzi to wtedy dziewczyny pomogą.

reklama
Z wyprawką to poczekam do 20tc aż mi potwierdzą. Im bardziej o tym myślę to mi obojętnie. Wiadomo chłopak to marzenie, ale dziewczynka będzie bardziej praktyczna [emoji16] Zobaczymy [emoji4]

Wiem co masz na myśli, bo ja im dłużej czekam tym coraz mniej myślę o płci. Po prostu jak widzę te wszystkie rzeczy dla niemowląt, to mogłabym kupować i kupować, za czasów mojej córki nie było tylu fajnych rzeczy. Masz już jakieś typy imion ?

Do góry