młoda1994
Fanka BB :)
Nie chce nikogo obrazić ale dla mnie to chore. Mi nigdy ciazowego nie przyszło do głowy robić w czasie @ A co dopiero owulacyjny.Też chciałabym to wiedzieć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie chce nikogo obrazić ale dla mnie to chore. Mi nigdy ciazowego nie przyszło do głowy robić w czasie @ A co dopiero owulacyjny.Też chciałabym to wiedzieć
Z czystej ciekawości, nigdy nie miałam doczynienia z testami owulwcyjnymi i chciałam sprawdzić jak w ogóle z nimi postępowaćNie chce nikogo obrazić ale dla mnie to chore. Mi nigdy ciazowego nie przyszło do głowy robić w czasie @ A co dopiero owulacyjny.
Jestem [emoji4] Podczytuję Was na bieżąco [emoji4] U mnie już 11tc, 17.05 mam prenatalne więc liczę na ładne zdjęcie i będziemy wróżyć [emoji16]
Niestety nie było żadnej instrukcji, cykle mam od 24 do 28 dniPodstawowe pytanie ile trwa twój cykl ?mogę Ci wszystko wyjaśnić jak chcesz. Chociaż jak kupiłaś testy owulacyjne to powinna być dołączona ulotka i tam powinno wszystko być napisane. Nigdy przenigdy nie robi się testów owu w czasie miesiączki. Te testy służą do wyznaczenia owulacji dokładnie skok LH i jeśli test jest pozytywny to od testu pozytywnego 24-36godzin będzie owu. Test owu dokładnie nie pokaże Ci czy faktycznie pęcherzyk pękł. To może potwierdzić mierzenie temperatury lub monitoring owulacji. O mierzeniu temp tylko słyszałam tu są kobiety które to robią regularnie i się bardziej na tym znają.
Z wyprawką to poczekam do 20tc aż mi potwierdzą. Im bardziej o tym myślę to mi obojętnie. Wiadomo chłopak to marzenie, ale dziewczynka będzie bardziej praktyczna [emoji16] Zobaczymy [emoji4]Ja mam nadzieje, że wtedy już będziesz mogła wyprawkę robić
Myślę że od 5 dc możesz robić testy owulacyjne. I test pozytywny uznaje się w momencie kiedy kreska testową jest w tym samym kolorze co kontrolna lub testową jest ciemniejsza od kontrolnej. Wtedy gdy test jest pozytywny to od 24-36godzin będzie owulacja i są zalecane Przytulanki od dnia pozytywnego testu do 3-4 dni. Gdy wyjdzie ci test pozytywny to następnym się już nie robi. Jeżeli cykle byś miała co 28 dni to wtedy testu można zacząć robić od 9-10 dc bo owulacja wtedy wypada na 14dc ale owulacja z różnych przyczyn może się przesunąć o kilka dni. Mam nadzieję że wytłumaczyłam zrozumiale. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to pisz napewno odpisze chyba że nie będę znała odpowiedzi to wtedy dziewczyny pomogą.Niestety nie było żadnej instrukcji, cykle mam od 24 do 28 dni
Z wyprawką to poczekam do 20tc aż mi potwierdzą. Im bardziej o tym myślę to mi obojętnie. Wiadomo chłopak to marzenie, ale dziewczynka będzie bardziej praktyczna [emoji16] Zobaczymy [emoji4]