reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
(Ostatnio dziewczynki z grupy plastycznej mojego synka dowiedzialy się, że syn ma braci. Komentarz-"współczuję " poleciał w moim kierunku ). No cóż. Bywa.
Rany ludzie to pustaki! Bracia dla braci to najlepsze co można mieć. Równie dobrze my możemy mowic "współczuję, że twój syn nie ma żadnego brata, tylko siostre". Ludzie to patrzą czasy tylko na swoje potrzeby. Mysla "chce miec parke", ale moim zdaniem nie ma idealnego rozwiaznia. Wiec trzeba sie cieszyc z tego co daje los i tyle [emoji846]

Rany ludzie to pustaki! Bracia dla braci to najlepsze co można mieć. Równie dobrze my możemy mowic "współczuję, że twój syn nie ma żadnego brata, tylko siostre". Ludzie to patrzą czasy tylko na swoje potrzeby. Mysla "chce miec parke", ale moim zdaniem nie ma idealnego rozwiaznia. Wiec trzeba sie cieszyc z tego co daje los i tyle [emoji846]

Nic ważniejszego poza zdrowiem nie ma. Nawet ta płeć. [emoji172][emoji172][emoji172]

Termin 24.06..jeszcze troszke ;) probujemy sn ;) cc zawsze zdarza zrobic ;)
Grabcia to jest nas dwie. Trzymam mocno kciuki i wierzę, że wam się uda. Ja będę próbowała drugi raz sama (2vbac). Już nie jestem taka nakręcona jak za pierwszym podejściem. Czekam na to co przyniesie los. Bardzo nie chciałabym po porodzie jednak skończyć na stole. Ale jeśli tak będzie to przyjmę to z pokorą. Jednak głowa mi mówi, że się uda. A jak twoje emocje?
Jesteś niedługo za mną [emoji847][emoji847]

@Ann_ śniłaś mi się ! haha i zamiast twarzy miałaś zdjęcie swojego awatara. Śniło mi się, że pod przedszkolem córki znalazłam fasolkę, a Ty mi powiedziałaś żebym ją wzięła bo to mój syn i żebym nie planowała płci bo z góry wiadomo co mi jest pisane ! haha skąd te sny się biorą !

@martoosia04 macie już imię wybrane na 100% ? :)

O dziwo właśnie nie! Każdy w domu mówi Tosia, ale pełne imię Antonina jakoś średnio nam pasuje. Kiedy byłam w drugiej ciąży chcieliśmy, żeby drugie dziecko miało jak Tobiasz imię na „T”. Więc i teraz tej zasady chcemy się trzymać. I tu ta Antonina nie pasuje za bardzo ;) Mamy w propozycjach jeszcze Tolę, bo też obojgu nam się podoba, ale decyzja jest bardzo ciężka. A nie chcemy nadawać dwóch imion. Każde z dzieci ma jedno i niech tak zostanie.

@Ann_ śniłaś mi się ! haha i zamiast twarzy miałaś zdjęcie swojego awatara. Śniło mi się, że pod przedszkolem córki znalazłam fasolkę, a Ty mi powiedziałaś żebym ją wzięła bo to mój syn i żebym nie planowała płci bo z góry wiadomo co mi jest pisane ! haha skąd te sny się biorą !
Haha dobre [emoji23] ale wcześnie sny są szalone. Niby się zna kogoś tylko z Internetu, a w głowie potrafi się pojawić.

O dziwo właśnie nie! Każdy w domu mówi Tosia, ale pełne imię Antonina jakoś średnio nam pasuje. Kiedy byłam w drugiej ciąży chcieliśmy, żeby drugie dziecko miało jak Tobiasz imię na „T”. Więc i teraz tej zasady chcemy się trzymać. I tu ta Antonina nie pasuje za bardzo ;) Mamy w propozycjach jeszcze Tolę, bo też obojgu nam się podoba, ale decyzja jest bardzo ciężka. A nie chcemy nadawać dwóch imion. Każde z dzieci ma jedno i niech tak zostanie.
A Tola to nie Anatola w papierach?

Ja sobie Teodora zaklepuje tak.mi się Teoś ten Twój niewykorzystany podoba

reklama
@Ann_ wstałam i sobie pomyślałam, Boże co ja w głowie mam haha :)

@martoosia04 faktycznie ciężka decyzja. Jeżeli na T, to faktycznie nie Antonina. Córka ma w przedszkolu Tosię, brzmi fajnie, do póki nie zaczną do niej mówić Antonina. Ja z kolei mam bzika, żeby imię zawierało literę R., a na dzień dzisiejszy druga córa prawdopodobnie byłaby Igą, dla chłopca pojawiło się na liście Maks, więc u mnie tradycja z R chyba zaniknie ;)

Do góry