reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Być może tak jest, ale Tola funkcjonuje też jako osobne i samodzielne imię. I takie chcieliśmy.

Mam nadzieje, że kiedyś nam tu tego Teosia swojego przedstawisz [emoji170][emoji170][emoji170][emoji170]
A no ba❤❤❤ ❤❤❤
okaże się byłoby dobrze

A to może jest i.sama.Tola❤❤ terqz roznie mozna zapisqc moja kolezankq nazwala córkę Inka

Teraz to już chyba można nadać prawie każde imię w Polsce. Ważne chyba tylko żeby nie wprowadzali w błąd. Tola to dla mnie zdrobnienie od Antoniny, o Anatoli nie słyszałam choć nie twierdze, ze nie jest to możliwe.

Martoosia dla dziewczynki na T to chyba nie ma za dużo wyboru co?

@martoosia04 a może zamiast na T, to na taką literę jak Twoje imię się zaczyna ? chyba, że Ty też jesteś na T :-D

Ja i mój mąż mamy imiona na M. ;)
Dzieci też miały mieć imiona na „M” ale ja uparłam się na Tobiasza. No i poszła lawina ;) Dobrze, że mamy jeszcze kilka miesięcy na podjęcie decyzji.

Grabcia to jest nas dwie. Trzymam mocno kciuki i wierzę, że wam się uda. Ja będę próbowała drugi raz sama (2vbac). Już nie jestem taka nakręcona jak za pierwszym podejściem. Czekam na to co przyniesie los. Bardzo nie chciałabym po porodzie jednak skończyć na stole. Ale jeśli tak będzie to przyjmę to z pokorą. Jednak głowa mi mówi, że się uda. A jak twoje emocje?
Jesteś niedługo za mną [emoji847][emoji847]
Ja chodze pelna nadziei ale gdzieś tam z tylu jeat strach ze się nie uda i pozostanie takie uczucie niespełnienia..ale najwazniejsze zeby bylo wszytsko ok ;) trzymam za was kciuki i koniecznie daj znac ;)

martoosia ja natomiast bym wybrała imię takie które najbardziej mi/nam się podoba. Nie patrzylismy nigdy na pierwsze litery. I tak kazde z nas ma imie zaczynajacw sie na inna litere alfabetu.

reklama
Ja chodze pelna nadziei ale gdzieś tam z tylu jeat strach ze się nie uda i pozostanie takie uczucie niespełnienia..ale najwazniejsze zeby bylo wszytsko ok ;) trzymam za was kciuki i koniecznie daj znac ;)
No tak rozumiem doskonale te obawy. Ja juz czuje, ze doswiadczylam tego czego chcialam. Ale nie chce odbierac corce tej mozliwosci porodu drogami natury. Kazde moje dziecko mialo choćby ta szansę. Pierwszy nie urodził się SN, ale sam pokazał, że już na niego pora.

Do góry