reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny i chłopaku ;)
Podczytuje Was od dłuższego czasu, mogę dołączyć?
mam dwóch wspaniałych synków, ale do pełni szczęścia brakuje mi córeczki :)
Od ilości informacji, czasem sama nie wiem jaką strategie do siebie dopasować... A powiedzcie mi szczególnie dziewczyny, którym się udało zaplanować płeć - z doświadczenia, pozycja ma znaczenie?

reklama
Od ilości informacji, czasem sama nie wiem jaką strategie do siebie dopasować... A powiedzcie mi szczególnie dziewczyny, którym się udało zaplanować płeć - z doświadczenia, pozycja ma znaczenie?

Witaj ! Ja płci nie planowałam, ale mam córkę z jakiś 3 dni sprzed owulacji. Diete miałam ubogą w potas. Jadłam dużo jogurtów, ryb i mało mięsa. Gdybym planowała teraz córkę, zrobiłabym to samo.

Pozycja nie ma znaczenia. Tak samo jak ponoć nie ma znaczenia to, czy podnosimy nogi w gore by sperma nie wyleciała za szybko. Ale ja doczekałam zanim wstałam z łóżka.
Większa wagę stawiałabym na utrzymanie niskiego pH przed stosunkiem. Sama nie pilnowałam po, ale niektóre dziewczyny mocno sprawdzają by utrzymać pH na poziomie 4-4,5. Ale czasem za bardzo zakwaszone środowisko może wyniszczyć plemniki, dlatego ja już nic nie grzebałam z pH po stosunku.

Ja i mój mąż mamy imiona na M. ;)
Dzieci też miały mieć imiona na „M” ale ja uparłam się na Tobiasza. No i poszła lawina ;) Dobrze, że mamy jeszcze kilka miesięcy na podjęcie decyzji.
Najważniejsze ze dziewczyna zdrowa
a imię sobie przyniesie❤❤
Albo wstaniesz z łóżka i stwierdzisz że tominzadne inne albo spojrzysz w jej oczeta i też będziesz wiedziec. Imie sie znajdzie najlepsze

Pozycja nie ma znaczenia. Tak samo jak ponoć nie ma znaczenia to, czy podnosimy nogi w gore by sperma nie wyleciała za szybko. Ale ja doczekałam zanim wstałam z łóżka.
Większa wagę stawiałabym na utrzymanie niskiego pH przed stosunkiem. Sama nie pilnowałam po, ale niektóre dziewczyny mocno sprawdzają by utrzymać pH na poziomie 4-4,5. Ale czasem za bardzo zakwaszone środowisko może wyniszczyć plemniki, dlatego ja już nic nie grzebałam z pH po stosunku.

Nie planowalam i ponoć nie ma znaczenie, ale przy chłopcach [emoji173] bylo od tylu a córka w klasycznej.

Dziewczyny a mam do was takie pytanie...nie miałam tego w pierwszej ciazy trochę mnie to martwi bo np dzis wychodząc z zakupow musialam usiąść na 10 minut..chodzi mi wlasnie o takie chwilowe bole krzyza..myslicie ze mogą to być skurcze przepowiadajace??

reklama
Do góry