reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Na pierwszy rzut oka z tego zdjecia to nas corke tylko ten "cien tak miesza czy to części" kapturka chlopca" czy zwykly cien od zdjęcia ze sie odbiło. Oby tak było i to corcia

Jutro obiecuje zrobić lepsza fotkę - musze sciągnąć tylko mega stary komputer by odpalić CD bo ja na codzień używam mcbooka i tam nie ma czytania CD :/ jeden minus tych komputerów.

reklama
Ja nie planuje póki co trzeciego ale co miesiąc kusze los. Za kazdym razem jak dostaje @ to mam mieszane uczucia. Z jednej strony Ok a z drugiej czuje zawód. Boje się ze jak się nie zdecydujemy to będę kiedyś żałować. Jedna z Was pisała ze już ma ukochana córkę ale współżyli do któregoś dnia cyklu i tak zeszło jakieś dwa lata. Czy możesz się przypomnieć ? Ja chyba tez tak podejdę do tematu. Mój M chce do 9 dnia cyklu ale już nie raz tak było i nici z ciąży. Ja owu mam najwcześniej 14 dc. A zakres 14-16 dc. Teraz na pewno będę bardziej się pilnować bo nie chce rodzic w grudniu ani w miesiacach zimowych.

To czekamy cierpliwie do 1.03 :) ja przy synku dowiedziałam się wcześnie bo 13 tydzień i chyba 4 dni. A przy córce mówili właśnie ze nie widać. Dopiero w 18 tygodniu mi powiedział lekarz. Myślałam ze zwariuje. Chciałam już wiedzieć. Jakbym była w trzeciej ciąży chyba bym chciała niespodziankę.

Maran-atha, a widzisz mi tez tak szybko leci ze nie ogarniam:) , ale mam apke ktora.mi sledzi co i jak, bo troche czasu brak

Sylwia- pytasz o zakwaszanie i czy ktos mial chlopca po niskim ph, w 2 ciazy sie zakwaszalam i mialam mega sway, suple jony, dieta - no co tam by nie wymyslili, i mam synka(juz ma 2 lata), a w tej ciazy tez sie zakwaszalam- nie znam jeszcze plci mam jakos 17 tydzien teraz, więc dam ci znac ;)

Ann- no fajnie jak sie chce tylko 3 dzieci i trafi sie ta corka, ja mysle ze gdybym chociaz miala 1 corke to nie mialo by dla mnie znaczenia jaka plec w pozniejszych ewentualnych ciazach,

Kindzia - nubek zawsze sie moze podniesc taka prawda, i to na kazdym etapie, wiele razy widze na nubowych stronach ze maja nuba plaskiego a sie podnosi, mowia ze płeć podstawowa to dziewczynkowa ;), dopiero jak testosteron zaczyna pracowac u chlopcow to zachodza zmiany ktore uwidaczniaja plec plemniczka xy ;) , takze taki nub to 80%szans na dana plec, a co juz weszlo to i tak jest i jak ma sie podniesc to sie uniesie, widzialam dziewczyne ktora pokazywala w 13+ tyg plasko wszyscy ze dziewczynka a w 14 tyg juz pokazywala i stacking i chlopak, no i co zrobisz ,trzeba czekac i tyle :)

Martoosia- masz duze szanse na corke , ale lepiej o tym nie mysl i poczekaj do 16 tyg, wtedy juz mozna okreslic plec i bedziesz wiedziec, najlepiej sie nie nastawiac,

Ja troche zaluje ze wpadke zaliczylismy, zamiast takiego porzadnego sway, bo w sumie 3 dzieci to mi starczy, mimo ze mialam duzo faktorow "dziewczynkowych" no ale gwaracji nigdy nikt nie da :) , trzeba sie godzic z losem jakby nie bylo,

Och jak ja Was rozumiem dziewczyny. Mam to samo. Tylko ja w głowie mam jedno,że trzeci i tak na pewno będzie syn,jakoś sobie wmówiłam,że mój mąż "ma formę"na synów... Ale sprobowac można.
Ja w ogóle mam dylemat,czy w ogóle powinnam mieć trzeciego maluszka i ze względów zawodowych i zdrowotnych,ale serce podpowiada,że cudownie byłoby tulić kolejne maleństwo. Moze nie jestem sama? Moze ktoras z Was tez ma wahania?
Ja tak mam. I szczerze nie wiem jak to będzie. A też nie mam czasu
do 2 lat najwyżej. I tak się motam Ale na razie nic nie robię w tym kierunku

Ja bym strasznie chciała i 3i 4 ale przez problemy w czasie ciąży się nie zdecyduje...
Grabcia123 mój mąż właśnie dlatego nie chce słyszeć o ciąży. Ciągle mi powtarza,że tak naprawdę od 6 lat mógłby być już samotnym ojcem z 2 dzieci. Bardzo sie boi,choć u mnie to był nieszczęśliwy wypadek. A u Ciebie był.problem z Twoim zdrowiem,czy maluszka?

reklama
Ja tak mam. I szczerze nie wiem jak to będzie. A też nie mam czasu
do 2 lat najwyżej. I tak się motam Ale na razie nic nie robię w tym kierunku
To tak,jak ja :) Działam identycznie i niby nie chce zajść, ale jak przychodzi @ to czuje jakiś zawód. Na pewno świadomie nie wstrzelę sie w owu. A tak w ogole,to tak bardzo znam swoj organizm,ze dokladnie czuje co siw dzieje,wiec o wpadce chyba nie ma mowy. I tez sie tak motam... :D

Do góry