reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mi tam to usg nie wyglada jak jajeczka i siurek :/ czekałabym do potwierdzenia. No chyba ze rzeczywiście widziałaś juz sprzęt ;)

Ja ci powiem, że moi pomimo, że większość czasu leja sie jak popadnie i starszy młodszego ignoruje, to sa te nieliczne chwile kiedy nawet sie dogadują ;)

reklama
Anija jakie mialas staranka przypomnij,

Grabcia- drugi synek jest super, pomysl o tej wiezi miedzy chlopakami, beda razem.robic lego i kopac w pilke, lepszego prezentu dla syna nie znajdziesz :), naprawde dwoch chlopakow jest super , a moze jeszcze i na 3 sie zdecydujesz ;) to ja zawsze chetna do pomocy kochana :* , bedzie dobrze zobaczysz

Ja do meza ostatnio ze a co jak bedzie synek a on na to rzekl - "to wychowamy jak swoje" hahhaha [emoji23]no na zarty mu sie zebralo po prostu nie moge :D

Ja u siebieto hm sie boje bo bez planowania poszlo, a mialam robic ostry sway sama wiesz :) no i u nas teraz nr 3 a na 3 chcialam skonczyc takze wiesz nie raz do 3 razy sztuka. Nie raz do 4 a czasami i do 5 hahhaha [emoji23] ;)
Sex w 7 i 10 dniu, skok temperatury był 14 dnia czyli owu 13. Jak nigdy w tym cyklu nie doczekałam się płodnego sluzu, myśląc że jeszcze owu nie będzie, a tu niespodzianka. Mąż nie regularnie brał ole tak jakoś na początku, potem się mi skonczylo. A w poprzednich Lukrecja i ole regularnie :'( po wszystkim poszłam spać bez podmywania i zakwaszania:'( Zdziwiłam się tym skokiem temp bo ani bólu na owulacje ani śluzu płodnego

@anija.82 a ja Ci zazdroszczę, jesteś w moim wieku i czekasz na trzecie dziecko, ja mam jednego synka i nie mogę się doczekac drugiego dziecia, już mi totalnie pleć wisi.
Za to mnie troche pocieszyłaś niechcący :) przytulasy 9 i 11 dc i nie wiem czy dzisiaj 13dc rano mnie coś nie kłuło. Śluzu mało jakoś, testy owu mi nie wyszły. Nie wiem co z tą owulacją. Może dopiero będzie? Jak na mnie to już mega późno. Dzisiaj jak sie uda jeszcze poprawimy i tyle...
Dodam jeszcze niesmiało, że jakby sie jakimś cudem teraz udało, to bym miała tp w okolicach swoich urodzin....

Czytam czytam i nie wiem w którą stronę mam składać gratulacje :) :) :) jejciu jak ja bym skakał gdybym dostał taką nowinę - "na 75% chłopiec" ;) tak czytam wypowiedź anija.82... staranka 5 i 3 dni przed owu na dziewczynkę a jednak USG i gin pokazuje inaczej (zobaczysz jak ten mały Aniołek skradnie Ci serce. Wiem po sobie i mojej Córce). Nie będę się szarogęsił, ale (na moją badawczą radość) to czysty schemat boboseksów...wg lady comp baby. A jakie jest Wasze zdanie dziewczyny? Za tydzień zaczynamy "dziewiczy" pomiar lcb...ehh oby to zadziałało, wtedy mogę już nawet pożyczać każdej z Was na czas bobostarań ;)
martoosia04 a u Ciebie jak wyglądały staranka? W dobie obecnego tempa życia zapomniałem :)
Tak...zawsze ten 1% nadziei zostaje aż do rozwiązania. Wierzcie mi - znam ten wewnętrzny ból o którym piszecie ze wszystkich możliwych stron, dlatego wysyłam tym "po wizycie" moc wsparcia i zrozumienia.

Ostatnia edycja:
anija.82 a w którym tc Ci lekarz mówił że będzie dziewczyna? Teraz w którym chłopak się pojawił? Jak 75% to zawsze jest nadzieja jakaś. Mi mój gin przy drugiej ciąży już w 13tc powiedział że na 150%chłopiec i nic mu nie odpadnie. Mimo że ja gdzieś tam ciągle wierzyłam.

Grabciq ja teraz jak patrzę na moich chłopaków to jestem losowi wdzięczna, że siebie mają. A teraz czekam na moja księżniczke. Może i u was być podobnie jak się kiedyś zdecydujecie na trzecie.

Martoosia moi też się dużo bija, ale oni maja 2 i 4 latka wiec licze ze kiedys jak mlodsyz podrosnie i lepiej bedzie rozumial to sobie odpuszcza. Jednak to 2iekszosc czasu ładnie się bawią ze sobą, a kiedy nie ma w domu jednego z nich to drugi się nudzi [emoji23]

@Justyna_maj2017 piękna córcia, gratuluję

@Grabcia123 oswoisz się wkrótce ale faktycznie niezłe jaja wyszły, dosłownie i w przenośni :)

@Marzycielka86 to my chyba dwie zostałyśmy na tej grupie bez ciąży... :( u mnie leci w sumie 7 cykl starań (w międzyczasie dwa kompletnie stracone) więc z takich typowo staraniowych to piąty. Mimo to wydaje mi się że to już wieczność bo 2,5 roku czekam na drugie maleństwo.
Jeszcze zostałam ja bez ciąży...prawie dwa lata starań ...jestem nową ale watek czytałam od pierwszej strony

anija.82 a w którym tc Ci lekarz mówił że będzie dziewczyna? Teraz w którym chłopak się pojawił? Jak 75% to zawsze jest nadzieja jakaś. Mi mój gin przy drugiej ciąży już w 13tc powiedział że na 150%chłopiec i nic mu nie odpadnie. Mimo że ja gdzieś tam ciągle wierzyłam.

Grabciq ja teraz jak patrzę na moich chłopaków to jestem losowi wdzięczna, że siebie mają. A teraz czekam na moja księżniczke. Może i u was być podobnie jak się kiedyś zdecydujecie na trzecie.

Martoosia moi też się dużo bija, ale oni maja 2 i 4 latka wiec licze ze kiedys jak mlodsyz podrosnie i lepiej bedzie rozumial to sobie odpuszcza. Jednak to 2iekszosc czasu ładnie się bawią ze sobą, a kiedy nie ma w domu jednego z nich to drugi się nudzi [emoji23]
Ann na kiedy masz termin? Będziesz miała co 2 lata różnicy miedzy dziećmi? Już zazdroszczę tej Twojej brzuszkowej ksiezniczce mieć taką obstawę w postaci braci w szkole [emoji7]

Mi lekarz nie mówił że będzie dziewczynka. Pisałam o szansach 50 na 50, czyli takie jakie jest na początku. A teraz w 12+0 tyg lekarz powiedział o 75%. Ja sama widziałam nubka. Nie mam zdj tego co widziałam. To zdj co dostałam myślę że nawet na dziewczynke byscie ocenili. Ale jestem ciekawa czy takie podniesione nuby mogą być dziewczynkowe. Dlaczego lekarz nie dał 100%? Ach ta nadzieja.

_20190131_134946.JPG

reklama
Do góry