reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To może pomyliłam NIck
Ale czytałam kilka razy gdzies w staraniach na chłopca o takich dzialaniach i wychodzily dziewczyny z tego
"Funkcja planowania płaci w Lady-Comp baby to zwiększenia szans na poczęcie dziecka o danej płci. W odpowiednie dni płodne wyświetlane są ikonki chłopca lub dziewczynki. Aby zwiększyć szanse na poczęcie dziecka o danej płci należy współżyć tylko w dni oznaczone konkretną ikonką. Planowanie to jest tym skuteczniejsze im bardziej regularne cykle ma kobieta.". A więc dokładność 99,5% w określeniu owu + próba jedna, na drugi dzień druga i czekać czekać czy rzeczywiście te +-70% szans zadziała. Już po 15 dniach LC jest w stanie stwierdzić, czy dobrze się celowało.

reklama
Byłem na lini z konsultantką LC i jednoznacznie odpowiada, że wstrzemięźliwość i tylko te dwa pierwsze dni w okresie dni płodnych i coś czuję, że będę chyba pierwszym króliczkiem doświadczalnym
cykl-kobiety.jpg

kitqa a Ty jak działałaś, że wyszła dziewczynka?

No ale to co Ci tą babka powiedziała to nie jest ta metoda 24h i kolejne 24h??Wcześniej nic. Po co zmieniać coś co ma 94%skuteczności tak puaaly dxiewxzyny ze na stronach zagranucznych tyle wychodxi n
i po Ci kupować cos za 2tys jak taniej pójść na monitoring cyklu,?
Przepraszam nie mniej mi za źle od niczego Cię nie odwiodzę tylko pytam

A jyz widze różnice
Że płodne to nie owulacja
Ok to takie odwrotne działanie i z tego dziewczynka wyjdzie z metody 2-3dni przed dziewczynką

To po.prostu trzeba się na coś zdecydować śmieszne jest to ze niby obie metody są po dziewięćdziesiąt kilka procent skuteczności A obie ODWROTNE!!!!

A jyz widze różnice
Że płodne to nie owulacja
Ok to takie odwrotne działanie i z tego dziewczynka wyjdzie z metody 2-3dni przed dziewczynką

To po.prostu trzeba się na coś zdecydować śmieszne jest to ze niby obie metody są po dziewięćdziesiąt kilka procent skuteczności A obie ODWROTNE!!!!
No tak :) najtrudniejsze jest podjęcie właściwej decyzji. To jest całkowita odwrotność:
Link do: Planowanie dziecka
Ja też do niczego nie namawiam, tylko jak Wy wszystkie szukam swego rodzaju złotego środka. Na plus przekonują mnie tylko badania. A kupimy i tak choćby z uwagi na sposób antykoncepcji.
W sumie tak na chłopski rozum trochę próbuję tę odwrotność zrozumieć i dochodzę do własnych wniosków, że wiele przecież jest par, które pierwsze dziecko mają płci los numeros (np. chłopiec) i przy drugim starają się o dziecko płci przeciwnej. Kierując się powszechną teorią i pragnąc np. dziewczynkę pracują przed owu w myśl teorii, a tu bach - będzie chłopiec. Osobiście więcej spotykam w sklepach i na ulicy rodzeństo XX lub YY. Być może jest w tym moim gdybaniu ziarenko prawdy?

Ostatnia edycja:
Hej wszystkim :)

@mis0890 a ja bym nie łączyła metod ,bo to wychodzi takie nie wiadomo co.
Albo bdm (tam tez zostały przeprowadzone badania i skuteczność daje dokładne trzymanie się zasad )albo ten lcb, bo jak tak namieszasz to skąd będziesz potem wiedział co nie zagrało?
Tak się zastanawiam ,bo ( w jakichś starożytnych księgach były tez sposoby na planowanie płci i na dziewczynkę tam na pewno było współżycie od miesiączki aż do utraty sił witalnych faceta - tylko ile razy pod rząd facet może ? Ale pewnie kilka :rolleyes2:wiec akurat skończy przed owu.Potem Shettels tez podobnie i bdm tez podobnie. Czy to nie jest tak ,ze ten lcb zrobił przeciwieństwo tego wszystkiego ,dla osób które chcą tej odwrotności ,bo im nie wyszło? -a mogło ,bo tamte metody to nie 100%)

@BB_Anna ja będę działać podobnie do @mihasiaaa ,z 7 dniowym nasieniem -niby dziewczynkowym i jak testy zaczną ciemniec ,a potem poprawie na drugi dzień ( 1-dniowym dziewczynkowym) Moja koleżanka tez tak ustrzeliła swoją córeczkę ,i kilka dziewczyn tez ma z nieudanych chlopczykowych starań,bo może im się ta owu przesunęła :confused:

Hej wszystkim :)

@mis0890 a ja bym nie łączyła metod ,bo to wychodzi takie nie wiadomo co.
Albo bdm (tam tez zostały przeprowadzone badania i skuteczność daje dokładne trzymanie się zasad )albo ten lcb, bo jak tak namieszasz to skąd będziesz potem wiedział co nie zagrało?
Tak się zastanawiam ,bo ( w jakichś starożytnych księgach były tez sposoby na planowanie płci i na dziewczynkę tam na pewno było współżycie od miesiączki aż do utraty sił witalnych faceta - tylko ile razy pod rząd facet może ? Ale pewnie kilka :rolleyes2:wiec akurat skończy przed owu.Potem Shettels tez podobnie i bdm tez podobnie. Czy to nie jest tak ,ze ten lcb zrobił przeciwieństwo tego wszystkiego ,dla osób które chcą tej odwrotności ,bo im nie wyszło? -a mogło ,bo tamte metody to nie 100%)
Być może jest jak piszesz. Dla mnie i jedno i drugie to nie pewnik. Jedno wiem - nasze ostatnie starania były i przed i w samo owu, więc w sumie będziemy startować "od zera" ;)

Hej hej :) a co myślicie o combo na synka w postaci lcb czyli (bez sexu po miesiączce) pierwsze bum na (w zależności kiedy lc da znać) 3 dni przed owu, przerwa i potem bdm czyli bum 24h po owu i 48h drugie bum? :)
Domi33 - czekamy razem przynajmniej tyle samo miesięcy pełnych marzeń ;)
My z mężem właśnie to zastosowaliśmy, kiedy staraliśmy się o drugą ciążę, o córkę konkretnie, bo syna mieliśmy i wyszła nam z tego córka jak ta lala :D

reklama
My z mężem właśnie to zastosowaliśmy, kiedy staraliśmy się o drugą ciążę, o córkę konkretnie, bo syna mieliśmy i wyszła nam z tego córka jak ta lala :D
Działaliście tylko te 3 dni przed owu czy w owu i zaraz po też na poprawkę? :p No zgłupieć można wiem.
Jaasna to jak to w końcu jest? Trzecie dziecko dziewuszka w samą owulację? Czyli jednak może trzeba PRZED żeby właśnie syn wyskoczył ;)

Do góry