reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To może pomyliłam NIck
Ale czytałam kilka razy gdzies w staraniach na chłopca o takich dzialaniach i wychodzily dziewczyny z tego
"Funkcja planowania płaci w Lady-Comp baby to zwiększenia szans na poczęcie dziecka o danej płci. W odpowiednie dni płodne wyświetlane są ikonki chłopca lub dziewczynki. Aby zwiększyć szanse na poczęcie dziecka o danej płci należy współżyć tylko w dni oznaczone konkretną ikonką. Planowanie to jest tym skuteczniejsze im bardziej regularne cykle ma kobieta.". A więc dokładność 99,5% w określeniu owu + próba jedna, na drugi dzień druga i czekać czekać czy rzeczywiście te +-70% szans zadziała. Już po 15 dniach LC jest w stanie stwierdzić, czy dobrze się celowało.

reklama
Byłem na lini z konsultantką LC i jednoznacznie odpowiada, że wstrzemięźliwość i tylko te dwa pierwsze dni w okresie dni płodnych i coś czuję, że będę chyba pierwszym króliczkiem doświadczalnym
cykl-kobiety.jpg

kitqa a Ty jak działałaś, że wyszła dziewczynka?

No ale to co Ci tą babka powiedziała to nie jest ta metoda 24h i kolejne 24h??Wcześniej nic. Po co zmieniać coś co ma 94%skuteczności tak puaaly dxiewxzyny ze na stronach zagranucznych tyle wychodxi n
i po Ci kupować cos za 2tys jak taniej pójść na monitoring cyklu,?
Przepraszam nie mniej mi za źle od niczego Cię nie odwiodzę tylko pytam

A jyz widze różnice
Że płodne to nie owulacja
Ok to takie odwrotne działanie i z tego dziewczynka wyjdzie z metody 2-3dni przed dziewczynką

To po.prostu trzeba się na coś zdecydować śmieszne jest to ze niby obie metody są po dziewięćdziesiąt kilka procent skuteczności A obie ODWROTNE!!!!

A jyz widze różnice
Że płodne to nie owulacja
Ok to takie odwrotne działanie i z tego dziewczynka wyjdzie z metody 2-3dni przed dziewczynką

To po.prostu trzeba się na coś zdecydować śmieszne jest to ze niby obie metody są po dziewięćdziesiąt kilka procent skuteczności A obie ODWROTNE!!!!
No tak :) najtrudniejsze jest podjęcie właściwej decyzji. To jest całkowita odwrotność:
Link do: Planowanie dziecka
Ja też do niczego nie namawiam, tylko jak Wy wszystkie szukam swego rodzaju złotego środka. Na plus przekonują mnie tylko badania. A kupimy i tak choćby z uwagi na sposób antykoncepcji.
W sumie tak na chłopski rozum trochę próbuję tę odwrotność zrozumieć i dochodzę do własnych wniosków, że wiele przecież jest par, które pierwsze dziecko mają płci los numeros (np. chłopiec) i przy drugim starają się o dziecko płci przeciwnej. Kierując się powszechną teorią i pragnąc np. dziewczynkę pracują przed owu w myśl teorii, a tu bach - będzie chłopiec. Osobiście więcej spotykam w sklepach i na ulicy rodzeństo XX lub YY. Być może jest w tym moim gdybaniu ziarenko prawdy?

Ostatnia edycja:
Hej wszystkim :)

@mis0890 a ja bym nie łączyła metod ,bo to wychodzi takie nie wiadomo co.
Albo bdm (tam tez zostały przeprowadzone badania i skuteczność daje dokładne trzymanie się zasad )albo ten lcb, bo jak tak namieszasz to skąd będziesz potem wiedział co nie zagrało?
Tak się zastanawiam ,bo ( w jakichś starożytnych księgach były tez sposoby na planowanie płci i na dziewczynkę tam na pewno było współżycie od miesiączki aż do utraty sił witalnych faceta - tylko ile razy pod rząd facet może ? Ale pewnie kilka :rolleyes2:wiec akurat skończy przed owu.Potem Shettels tez podobnie i bdm tez podobnie. Czy to nie jest tak ,ze ten lcb zrobił przeciwieństwo tego wszystkiego ,dla osób które chcą tej odwrotności ,bo im nie wyszło? -a mogło ,bo tamte metody to nie 100%)

@BB_Anna ja będę działać podobnie do @mihasiaaa ,z 7 dniowym nasieniem -niby dziewczynkowym i jak testy zaczną ciemniec ,a potem poprawie na drugi dzień ( 1-dniowym dziewczynkowym) Moja koleżanka tez tak ustrzeliła swoją córeczkę ,i kilka dziewczyn tez ma z nieudanych chlopczykowych starań,bo może im się ta owu przesunęła :confused:

Hej wszystkim :)

@mis0890 a ja bym nie łączyła metod ,bo to wychodzi takie nie wiadomo co.
Albo bdm (tam tez zostały przeprowadzone badania i skuteczność daje dokładne trzymanie się zasad )albo ten lcb, bo jak tak namieszasz to skąd będziesz potem wiedział co nie zagrało?
Tak się zastanawiam ,bo ( w jakichś starożytnych księgach były tez sposoby na planowanie płci i na dziewczynkę tam na pewno było współżycie od miesiączki aż do utraty sił witalnych faceta - tylko ile razy pod rząd facet może ? Ale pewnie kilka :rolleyes2:wiec akurat skończy przed owu.Potem Shettels tez podobnie i bdm tez podobnie. Czy to nie jest tak ,ze ten lcb zrobił przeciwieństwo tego wszystkiego ,dla osób które chcą tej odwrotności ,bo im nie wyszło? -a mogło ,bo tamte metody to nie 100%)
Być może jest jak piszesz. Dla mnie i jedno i drugie to nie pewnik. Jedno wiem - nasze ostatnie starania były i przed i w samo owu, więc w sumie będziemy startować "od zera" ;)

Hej hej :) a co myślicie o combo na synka w postaci lcb czyli (bez sexu po miesiączce) pierwsze bum na (w zależności kiedy lc da znać) 3 dni przed owu, przerwa i potem bdm czyli bum 24h po owu i 48h drugie bum? :)
Domi33 - czekamy razem przynajmniej tyle samo miesięcy pełnych marzeń ;)
My z mężem właśnie to zastosowaliśmy, kiedy staraliśmy się o drugą ciążę, o córkę konkretnie, bo syna mieliśmy i wyszła nam z tego córka jak ta lala :D

reklama
My z mężem właśnie to zastosowaliśmy, kiedy staraliśmy się o drugą ciążę, o córkę konkretnie, bo syna mieliśmy i wyszła nam z tego córka jak ta lala :D
Działaliście tylko te 3 dni przed owu czy w owu i zaraz po też na poprawkę? :p No zgłupieć można wiem.
Jaasna to jak to w końcu jest? Trzecie dziecko dziewuszka w samą owulację? Czyli jednak może trzeba PRZED żeby właśnie syn wyskoczył ;)

Do góry