Bunia1992
Fanka BB :)
Ja mogę tylko się wypowiedzieć na temat TSH że zrobienie tylko samego TSH nic nie mówi dopiero po przeciwciałach można się dowiedzieć że coś się dzieje i atakuje tarczycę potem się bazuje na ft3 i ft4 ale ja też świeża w temacie bo zrobiłam sobie kontrolnie tarczycę która zawsze miałam dobra a okazało się po głębszych badaniach że prawdopodobnie mam Hashimoto ale na razie miałam tylko usg a wizyte u Endo mam w poniedziałek. Ale prawda jest taka że trzeba to mieć pod kontrolą bo inaczej będą problemy z zajściem jak się zapusci wyniki. A Ty jakie masz TSH?Kobietki, znacie normy hormonów dla starających się o dziecko? W wynikach hormonów podają normy, a potem czytam, ze jednak mimo spełnienia normy, przy takim poziomie się nie zajdzie, albo łatwo
poronić. Podobno idealnie byłoby żeby TSH wynosiło 1 - 1,5, przy wyższym może być problem mimo że norma do 4, PRL około 12. Czy coś Wam o tym wiadomo?
Mam wyniki w środku normy oprócz estradiolu, który mam w dolnej normie a norma meeeega szeroka :/