reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Taka ciekawostka. Rok temu wczesną wiosna pojawiła sie u nas mozliwosc kupna większego mieszkania, o którym marzyliśmy, rodzice pomogli, moje marzenia się spełniały. Transakcja była wiązana ze sprzedażą starego, kupa formalności, załatwiania, stresu, nerwów, papierów, ale byłam tym strasznie pochłonięta i podekscytowana...
Chęć zajścia w ciążę zeszła mocno na drugi plan, mąż wręcz w marcu mówi do mnie że teraz to by było totalnie nie w pore biorąc pod uwage przeprowadzkę, noszenie, pracę fizyczną remont...
Tydzień później byłam w ciąży, niestety pozamacicznej, więc czekało mnie milion wizyt w przychodni, milion usg i milion nadań HCG, na końcu szpital, ale nie o tym chciałam. Chodzi mi o to jak głowa działa. Kiedy skupiamy się na czymś innym to bach jest ciąza. Tak więć @Domi33 uważaj :D

reklama
@leeleeth a jak u Was? Ostatnio mówiłaś, że idzie owu, [emoji173]️ były? Czy odpuściliście?

U nas taka sytuacja
IMG_0109.JPG

Trochę mi smutno bo to bardzo nieudany cykl, mąż nie mógł skończyć. Nie wiem za bardzo się przejął czy jak. Także po finałach [emoji17]

Hej:) my zdecydowaliśmy zaczekać....
Mały i tak daje popalić, a zaraz remont i przebudowa domu, więc na spokojnie ogarniemy jedno, a później bierzemy się za córkę ;) ale zostaję z Wami i trzymam kciuki za każdą z Was:)

Ja tez robię przerwę, mi księżyc i ten twój kalkulator pokazuje druga polowe przyszłego roku jako dziewczynkowa, to może się wstrzele [emoji6]
U nas tez remont, i przebudowa domu. Może wreszcie na spokojnie zrobię pokój dla dziewczynek i wtedy się pojawi [emoji7]

Liczę, ze do tego czasu ktoś poda jakaś sensowna receptę na płeć [emoji6][emoji23]

Załączniki

• IMG_0109.JPG
    IMG_0109.JPG
    278,2 KB · Wyświetleń: 670
Gorligorligor sliczny chlopczyk. Noworodki sa piekne [emoji170] duzi zdrowka dla was
@Grabcia123 jesli chodzi o cykl to kazda apka inaczej wyznacza mi owu..
Od 16 do 18dc.
Sexy byly w 10,11,13 i 16dc w tym 16dc to popoludniu( i odrazu j&d- nawet nie usiadlam a po 10-14 min dolozylam zel) i wieczorem. Wszystko bez O
Caly czas sie zakwaszalam ginmed(ph4-4,5) bo mnie jakas infekcja lapala później sexu zero.
No i suple bralismy.

A u mnie test LH zbladł. Myslalam ze bedzie bardziej mocny, bo dostałam nagle takie wypieki, że mysle sobie może zaraz pęknie pęcherzy i poszłam zrobić test. Ale bledszy niż ten z rana. Femmometer pokazał 104. Jeszcze zrobię wieczorem. ☹️

Kochane moje przedstawiam Wam mojego czwartego ukochanego syna. Już straciłam dla Niego głowę, serce i mam w nosie teraz "tutu z brokatem". Na razie jestem PRZESZCZĘŚLIWA z bycia mamą poraz kolejny i tej radości Wam życzę bez względu na płeć!Zobacz załącznik 896453
Ojej gratuluję jaki śliczny wspaniały maluszek... Już nie mogę się doczekać swojego dzidziusia, tylko jeszcze muszę zaciskac nogi 3, 5 tyg i niech się dzieje.. Jak się czujesz?? Jak poród? Pamiętam że bardzo się balas... No i nie napisałaś nam ile waży i mierzy kawaler [emoji7]

Od rana śluzu niewiele, a teraz poszłam patrzę i co? Mega dużo kremowo-przezroczysto-rozciągliwego. [emoji33]

pH podskoczyło do 5, więc dałam RepHresha ciut.

reklama
@kredkaczarna powiem Ci ze widzę tam róż :)
Co do aplikacji to ja mam dwa terminy owu w sumie dżien po dniu tyle że w of nie mogę wpisać że cały czas mam wodnisty sluz bo od razu zmienia mi termin owu a że mnie się poprostu leje.... U mnie to wygląda tak przy czym powiedziałabym że owu była w 20dc.. chociaż pierwsza owu wyznaczyło mi na 14dc...
@leeleeth szkoda..moze mąż czuje presję.. Dlatego ja nie mówilam mojemu że mi się owu przesunelo... I widziałam że zupełnie inaczej było przy <3 .. Ale nic straconego.. Moja przyjaciółka właśnie urodziła a zaszła w przerywanym

Załączniki

• IMG_20180910_163038.png
    IMG_20180910_163038.png
    37,7 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Do góry