reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Im bardziej to analizuje tym mam wrazenie ze mniejsze szanse ze w moim brzuchu jest corka

Ja to się boję poprawiać wczorajsze [emoji173]️ [emoji23] chcę ciąży ale boję się kolejnego chłopca! [emoji43] absurd, ale wy wiecie jak jest. Wam się nie muszę tłumaczyć.

Mój M. wczoraj mówi do mnie - myślałem o różu i brokacie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Potestuję jeszcze dziś jak tam ta owu. Choć pika mi wlasnie prawy jajnik to może pik dziś wyjdzie - zobaczymy.

Ja to się boję poprawiać wczorajsze [emoji173]️ [emoji23] chcę ciąży ale boję się kolejnego chłopca! [emoji43] absurd, ale wy wiecie jak jest. Wam się nie muszę tłumaczyć.

Mój M. wczoraj mówi do mnie - myślałem o różu i brokacie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Potestuję jeszcze dziś jak tam ta owu. Choć pika mi wlasnie prawy jajnik to może pik dziś wyjdzie - zobaczymy.

To pikaj i ty, ostatnio gdzies czytalam, ze z prawego to dziewczynki

Powodzenia! Trzymam kciuki ! My wczoraj juz nie poprawialismy, ale przespalam sie i lepiej sie czuje. Wczoraj troche poplakalam i moj maz kolejny raz stanal na wysokosci zadania. Powiedzial, ze jestem glupia,:D ze co ma byc to i tak bedzie i to bedzie nasze ❤ chlopiec czy dziewczynka bedzie to nasze dziecko, ktore wypelni smiechem nasz dom... jak sie nie uda to kolejny cykl przed nami :laugh2:

Co do plci to co teoria i osoba to inaczej. Jedni mowia, ze na dziewczynke to 2-3 dni przed owu raz i starczy, na chlopca w owu i dzien po. Inni, ze na dziewczynke kroliczki na chlopca co 2 dzien. A tak naprawde to na kazdego co innego dziala. Ja osobiscie coraz bardziej watpie w planowanie. Chociaz chyba najbardziej miarodajna metoda to bdm.

Jakbym mojego męża słyszała :D hahaha doszliśmy również do wniosków że to chyba mi finalnie bardziej zależy na synku już mężowi i najstarszej córce , młodszą corkamłodsza córka ma 1.5 roku więc niewiele ogarnia :D

Jeśli się udało i jesteś w ciąży, to z całego serca wam życzę zdrowego chłopca :) bo wiem, że zrobić tego chłopca w np w naszym przypadku jest okropnie trudno. Ale jeśli się okaże że się udało i jednak będzie 3cia dziewczynka - to po kilku dniach zalamnia, wkurzenia, rozgoryczenia i obrazy na cały świat będziesz się cieszyć zdrowa ciąża :)

Dawaj wszystkie inf pezeanalizujemy razem :)

ej powiem wam że inf o dziecku u brata mną tak wstrząsnęła że chyba odpuszczam starania.. Na razie im pomogę a później zobaczymy

Nie dziwię się... Mój brat, z którym nie mam najlepszego kontekstu, wpadł sobie 2 x oczywiście wpadł z parka. Standard. A jak u nas okazało się że z wielkiego planowania na chłopca będzie 3cia dziewczynka to powiedział tyle przykrych słów , że nie mieliśmy kontaktu przez prawie 4msc :(

Dziewczyny, mój brat z żoną znów poronili - tj ich 5 poronienie w przeciągu roku (!!!!!!) Lekarz powiedział że absoliabso nie wolno im zachodzić w ciążę. W sensie planować kolejnego dziecka, bo bratowa ma już tak wymęczony organizm że teraz jest obawa o jej zdrowie :( tak mi cholernie ich żal... Ehhhh

Pamiętacie jak pisałam o tym chłopcu od znajomej ? Nie mogę sobie poradzić z informscja, że od soboty jest wprowadzony w stan śpiączki farmakologicznej bo ból był tak silny że niewiele pomagałby żadne leki. Dziewczyny siedzę i ryczę :( :( :( ponoć jest nadzieja bo jakiś lek mają mu wprowadzić... Ale wiecie jak ta nadzieja wygląda :(

I jak mi ktoś ku#a znów powie jakie to wielkie nieszczęście nas spotkało że mamy 3cia córkę to przysięgam usłyszycie w wiadomościach o matce polce która udusiła gołymi rękami ! :(

reklama
Kochane moje przedstawiam Wam mojego czwartego ukochanego syna. Już straciłam dla Niego głowę, serce i mam w nosie teraz "tutu z brokatem". Na razie jestem PRZESZCZĘŚLIWA z bycia mamą poraz kolejny i tej radości Wam życzę bez względu na płeć! 56cm, 3550g.

Ostatnia edycja:
Do góry