reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie napewno nie, a objawy to albo progesteron albo choróbsko.
@Domi33 a jeszcze dopytam czy te nowie w okolicach owu i pełnie maja cos na rzeczy? Bo niektórzy tym sie sugerują [emoji16]
Przepraszam, ze tak męczę temat [emoji6]
Ale jakoś wierze w ten księżyc...

Czyli jeśli w przyszłym cyklu w dzień spodziewanej owu księżyc jest w znaku panny to jest Ok? I jest w nowiu, zazwyczaj mam owu w nów [emoji23]
To ważne?

Ostatnia edycja:
reklama
Za to w księżyce itd.nie wierzę. Mysialaby być 100% sprawdzalnosc ;) jedyne co do księżyca by pasowało , to fakt, że przy pełni jest więcej rodzących (i te na czas, i po i przed terminem).
Domi zaprzecz/potwierdź? :)

Co do znieczulenia, to w takim razie jeśli tylko nada się okazja to poproszę o nie. Trzy razy rodzilam na naturala. Za trzecim razem już marzylam o znieczuleniu, ale wciąż czekali na salę porodową i gucio wyszło. Teraz paraliżuje mnie na samą myśl o skurczach i tym bólu, który mam wrażenie, że spowoduje u mnie już że zwariuję psychicznie tym razem. Każdy ma swoją wytrzymałość, ja już ją przekroczyłam...

Co do znieczulenia, to w takim razie jeśli tylko nada się okazja to poproszę o nie. Trzy razy rodzilam na naturala. Za trzecim razem już marzylam o znieczuleniu, ale wciąż czekali na salę porodową i gucio wyszło. Teraz paraliżuje mnie na samą myśl o skurczach i tym bólu, który mam wrażenie, że spowoduje u mnie już że zwariuję psychicznie tym razem. Każdy ma swoją wytrzymałość, ja już ją przekroczyłam...

U nas podczas przyjęcia wypelbia sie te wszytskie kwestionariusze i tam jest jedno z pierwszych pytań czy chcesz zzo, potem ta cała reszta dot szycia, nacinanaia, stażystów itd ja zawsze jechałam przytomna do spzitala i był czas na wszytsko . Moja szwageira znów z 3cia dziewczynka tak szybki jechala że z domu do spzitala miała już rozwarcie 9cm i z miejsca na salę porodowa - nie było nawet czasu na znieczulenie :)

Jak mówię, osobiście miałam i namawiam kazda rodząca :) u nas lada dzień zostaje 2 MSC ... I już nie wiem czy się bardziej bać czy cieszyć ...

reklama
Ja dziś się dowiedziałam że 'taaaaaka gruba jestem ' - przytyłam 5.5kg a za tydzień zaczynamy 8 msc więc jak dla mnie naprawdę przyzwoicie. Już miałam 'odszczdkanac' ale spojrzałam na dziewczynę która to mówiła i takie 160cm wzrostu i ok 90kg wagi... :/ Nie obrażam ale też nie odpuszczam więc tylko powiedziałam że dziękuję za 'komplement' i proszę i cenę mojego wyglądu jednak poza okresem kiedy jestem na końcówce ciązy.

Eeeee bo ja wiem , że człowiek nie wygląda jak seks bomba ale bo ludzie... IczywisOcz nie zepsuło mi to dnia ale wkurzyło :/

Do góry