reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@leeleeth Już na fazy księżyca nie patrzę ;) jakoś skupiłam się tylko na tym w jakim znaku jest księżyc.
Co do porodów w pełnię itp. Fakt zawsze jest więcej w pełnię i nów księżyca. Ogólnie cyklem kobiety rządzi księżyc, cykle jak i ciąża liczone są w miesiącach księżycowych ;) więc ja wierzę że coś jest na rzeczy ;) ja mam kontakt z dziewczyną której astrolog sprawdzał połączenie na daną płeć z jej mężem i oni np o dziewczynkę powinni się starać za 3 lata, bo teraz mają połączenie na chłopców.
Mi niestety nie potrafiła tego wyliczyć, a pan astrolog nie odpowiedział do tej pory na mojego maila :( przyznam że bardzo mnie ciekawi ta teoria, wg niej każda para ma połączenie na daną płeć co kilka lat i w sumie wśród wielu moich znajomych się to sprawdza, bo albo są dwie dziewczynki albo dwóch chłopaków itp

reklama
Co do faz księżyca. W szpitalach często na pełnię oragnizuja większe zapasy wszelkich sprzętów wł w związku z zwiększona liczba kobiet rodzących :D jak rodziłam 1 córkę to było tuż przed świętami wielkanocnymi i każdy się śmiał że musiało być wielkie kombi bo sprzstsprz plus pełnia księżyca :D

No ja zawsze ląduje w szpitalu w okolicach pełni. Teraz będzie jakoś z końcem sierpnia, także to pewnie będzie mój czas. Trzymajcie kciuki, a zwłaszcza b.proszę o modlitwę, by wszystko poszło dobrze i by było miejsce w wybranym szpitalu, bo to zawsze zmora jest z tym brakiem miejsc i to jest mój pierwszy stres-miejsce, potem bym zdążyła ze znieczuleniem i by wszystko dobrze się skończyło :-* dziękuję Wam z góry!

No ja zawsze ląduje w szpitalu w okolicach pełni. Teraz będzie jakoś z końcem sierpnia, także to pewnie będzie mój czas. Trzymajcie kciuki, a zwłaszcza b.proszę o modlitwę, by wszystko poszło dobrze i by było miejsce w wybranym szpitalu, bo to zawsze zmora jest z tym brakiem miejsc i to jest mój pierwszy stres-miejsce, potem bym zdążyła ze znieczuleniem i by wszystko dobrze się skończyło :-* dziękuję Wam z góry!

Ja już trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Do góry