reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@mihasiaaa bo dziewczynki to z innej bajki są [emoji7]
@Luisa2018 nie wyobrażam sobie dziewczynki gorszej od moich chłopaków! W sensie żywsze i głośniejszej! No nie potrafię [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja ostatnio stwierdzam, ze chyba zła matka jestem, ze te moje szoguny takie rozwrzeszczane są! No u nas takie darcie japy non stop odchodzi, ze aż mi głupio! Serio, głupio mi przed ludźmi, że dzieciarnia drze japy jakby ich skorkowali, zazwyczaj zupełnie nie wiem o co im chodzi. Zero komunikacji, tylko ultradźwięki i wibracje, po piętnastu minutach mam dość i chętnie wyszłabym z domu. U nas to sie długo ciągnie, kurczę za długo, bunt dwulatka płynnie przeszedł w bunt trzy i pół latka [emoji57]
I nie wyglada żeby miał sie szybko skonczyc [emoji53]

reklama
Leeleeth to tak tylko nam się wydaje, że nasze dzieci krzyczą non stop i że wstyd na pół miasta. Ja kiedyś aż do męża zadzwoniłam zryczana, że te nasze dwa diabły nie potrafią się bawić razem, że się kłócą o każdą zabawkę, a chłopcy sąsiadów właśnie się pięknie bawią ze sobą a w podobnym wieku są. Ledwo to powiedziałam a tamci tak się zaczęli drzeć i kłócić, że ich matka do domu zabrała a i tak słychać było. Także to nie tak, że tylko Twoi tacy głośni - więkość dzieci krzyczy, kłóci się itd. rzadko się zdarzają spokojne dzieci. A kiedyś mi moja mądra pediatra powiedziała, że zdrowe dzieci muszą wyrażać emocje, że oni się w ten sposób rozwijają, poznają świat. I że te spokojniejsze to wbrew pozorom właśnie bardziej problematyczne niż te rozkrzyczane - oczywiście w miarę rozsądku, bo te zbyt głośne czy aktywne to też już niedobrze. Ale mnie mocno pocieszyła, że to nie jest źle jak czasami się upierają czy krzyczą i buntują.

Dziewczyny gwarantuje że bunt i płeć nie ma nic do siebie ... Moje owszem są możliwie cywilizowane ale mają takie odpadły że xzloczło najchętniej wiązałby zabjigi do kaloryfera i wychodził z domu bo ile można :) ale jest i minie - jak wszystko inne. :)

Hahaha jak Was czytam, to zastanawiam się czy Wy aby o moich chlopakach nie piszecie ? ;) u nas też bunt za buntem. Wystarczy aby jedno dziecko go mialo i już rozwalone funkcjonowanie w domu. Mój srodkowy w przedszkolu zazwyczaj b.grzeczny...w domu....hmmm drugie "ja" ma chyba. Nie słucha, ostatnio bywa że robi na złość starszemu i mlodszemu. Nie chce używać mózgu (a go ma i to pojemny!) , leniuchuje mega i jak ma w czyms pomóc, to albo się wścieka albo stęka jak rodząca albo dokucza i wrzeszczy. Gwarno u nas jak na jarmarku jak się kłócą (a niby to dziewczyny kłótliwe hehe). Jeszcze ten upał , ja fiksuje. Marzę ostatnio o ucieczce ;)

A dziś bylam w szpitalu mialam trzy skurcze. Jeden mega bolący i długi. Przeszlo mi dopiero po skorzystaniu z wc. Przestraszylam się. Pojechalismy to sprawdzić. Jeszcze nie poród, choć na wkladce mialam więcej tego zbitego, nieprzeźroczystego śluzu. Dziewczyny jak Wy rodzicie? Bać się znieczulenia? Ja do tej pory rodzilam bez znieczulenia i to męka była za każdym w sumie razem . Teraz organizm mój czuję, że nie wytrzyma tego kolejny raz i ja zeświruję :(no i bym zaryzykowała i wzięła. ...choć dla dziecka lepszy natural...

@mihasiaaa u moje też się chyba ten bunt zaczął ale dajemy radę :) znalazłam sposób na niego narazie działa :)
Dziewczyny nigdy nie miałam tak ładnego wykresu jak po tej owulacji.. Faza lutealna u mnie wynosi 13 dni więc teoretycznie nie jutro tylko we wtorek powinnam mieć @..zobaczie na wykres i powiedzcie ma on coś z ciążowe go czy zwykly normalny po owu :) wy macie większe doświadczenie

Załączniki

• IMG_20180809_062446.png
    IMG_20180809_062446.png
    11,9 KB · Wyświetleń: 58
reklama
@mihasiaaa u moje też się chyba ten bunt zaczął ale dajemy radę :) znalazłam sposób na niego narazie działa :)
Dziewczyny nigdy nie miałam tak ładnego wykresu jak po tej owulacji.. Faza lutealna u mnie wynosi 13 dni więc teoretycznie nie jutro tylko we wtorek powinnam mieć @..zobaczie na wykres i powiedzcie ma on coś z ciążowe go czy zwykly normalny po owu :) wy macie większe doświadczenie

A jakie tam masz temp? Pokaż wartości.
Jak dla mnie śliczny ciążowy, ale wiesz nie strasząc cię, popatrz na moj poprzedni ;) jak się potem okazało, owu wypadła chyba 13.07
Te wysokie temp bardzo dały mi nadzieje [emoji173]️ ale niestety... ale tobie jak najbardziej kibicuję! Może będziesz tą, która przełamie zła passę i rozpocznie wysyp II kresek.

IMG_2304.JPG

Załączniki

• IMG_2304.JPG
    IMG_2304.JPG
    374,7 KB · Wyświetleń: 390
Do góry