reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja też uważam, że ten okres noworodkowy jest bardzo fajny. Gdyby nie te pobudki w nocy, cała reszta jest spoko.

O wiele bardziej to wolę niż okres po 1 roku.

Leeleeth my to chyba wspólne to jedno dziecko mamy :D bo właśnie ten mój dwulatek piszczy tak że mi w uszach trzeszczy. Strasznie to boli aż. I nie wiem gdzie się tego nauczył o_O starszy tak nie robił i widzę, że i on męczy się jak młodszy ma furię. Stara się pomóc, a mi go szkoda. Obu w zasadzie, ale co innego mogę, jak zagadanie nie działa, odwracanie uwagi nie działa itd i jako tako tylko wyprowadzenie do pokoju i oznajmienie opanowane ale stanowcze, że wyjdzie jak się uspokoi o_O

To u mnie jakiś bunt 1.5 roczniaka, musi być na jego i koniec. Wszedzie biega, wszystko musi dotknąć, rozkręcić, ehhh a coreczka znajomej w tym samym wieku ksiazeczki ogląda :/

Ja akurat częściej w swoim otoczeniu widzę rozwrzeszczane dziewczynki. Chyba tylko to mnie ratuje :D moi chłopcy przy niektórych to jak aniolk. Ale wiem ze to kwestia charakteru a nie płci.... chociaż myśle ze w późniejszym wieku dziewczynki bywają spokojniejsze, ale tak do 3 roku życia widzę u mnie odwrotność nawet :D

To ten bunt dwulatka jest podobny do tego 1.5 rocznego tylko dziecko bardziej sprawne, więcej wie, więcej rozumie, ale w cale nie łatwiej przez to do niego dotrzeć, a wręcz gorzej chyba, bo więcej się domaga wszystkiego o_O

Ok, ponarzekałam, teraz trzeba jakoś się ogarnąć hehe :D ach gdyby tylko nie piszczał... Byłoby o milion kroć łatwiej... Hehe

Luisa ja też widzę, że dziewczynki bywają gorsze pod tym względem, bo moi to się chociaż przy ludziach zachowują dobrze. Ale mnie to nie zraża i biorę każdy bunt na siebie byleby tylko z gwarancją dziewczynkową... ;)

reklama
Do góry