reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A napiszcie co pijecie dokladnie inozytolem? Inofem, inofolik, miovarian czy jeszcze cos innego?
Inofem :) Według mnie wychodzi najlepiej bo w 1 dawce masz 2000 inotyzolu+kwas foliowy. Inne jak ovarin czy miovarin mają dodatkowe witaminy a dodatkowe witaminizowanie nie jest wskazane bo ma być ubogo w diecie;)
Inofolic też ma 2000+ foliany ale cena zaporowa 110zł za 60 saszetek a inifem 56 za 60saszetek ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny.. Jeśli temp nie spadnie powtórzę za 2 dni tym bardziej że dziś mi się dwa razy słabo zrobiło ale może to z gorącą bo masakra u nas już jest 34 stopnie

Cześć dziewczyny, trochę mnie tu nie było ale stary miał urlop więc czas szybko lecial. U nas już 30 tc i dzis mamy wizytę [emoji7].
Kupiłam też wózek, nie taki dokładnie kolor jak chciałam ale trafiła się fajna okazja na adamex barlette 3w1 w super stanie więc kupiłam i nie żałuję bo zakochałam się w tym wózku..
Więc ubranka mamy, kołyske mamy wózek też komode też więc zostały pościele kosmetyki, przewijak i duperele[emoji6]laktator też już mam..
Co do kosmetyków nie mam pojęcia jakie kupować, koleżanka która rodziła w lutym twierdzi że narazie żadnych [emoji33]na co ja mam inne zdanie ona mówi że w szpitalu pow jej ze przez pierwszy miesiąc nie smarujemy i nie myjemy niczym dziecka tylko woda plus ewentualne chusteczki nawilżające do przewijania.. żeby nie zmyć warstwy ochronnej dzidzi skóry [emoji33]
Pierwsze o tym słyszę a jak wy uważacie jakie kosmetyki te pierwsze kupowalyscie dla dzidziulca??
gorligorligor
Czop może odchodzić nawet dwa tyg także może powoli coś tam się rozkręca, jeśli już mam strach przed porodem to jeśli masz możliwość weź to znieczulenie ja też rodziłam 2 ke bez i teraz jeśli będzie możliwość to napewno wezmę znieczulenie mamy 21 w i nie ma co się tak męczyć jeśli jest możliwość inaczej.

@kredkaczarna ja tez kupiłam inofem bo najtaniej wyszedł.

@Kruszynka123 ja bym kupiłam na pewno Bepanthen pod pieluszkę i sudocrem na ewentuane odparzenia. Do tego coś delikatnego do mycia i tyle. Pochwal sie info po wizycie.

@Grabcia123 ja robiłam bobo test paskowy w pierwszej ciąży i bardzo ładnie pokazał drugą kreskę. W zasadzie jedynym testem który mnie oszukał był ten tani paskowy z allegro za 1 zl - kiedys pokazał kreskę tyle że szarą a nie różową a ciąży nie było.

U nas było to Nivea Baby -cudne:) Miałam wszystko z tej serii.
I doraźnie jak młody miał suchą skórkę to Emolium,emulsja do kąpieli. Robiła mleczko z wody i pięknie nawilżała i natłuszczała.
Zresztą używamy jej także teraz jak jest potrzeba.
I mały na kąpiel jak Kleopatra :D

@Kruszynka123 jest teraz taka presja na niestosowanie kosmetyków do mycia dla dziecka, ale u mnie jak młody tak rzygał to by sie poodparzal od tych kwasów wiec myłam płynem sylveco co polecam i oliwkę z betulina, bardzo krótki skład same naturalne składniki i pięknie skore utrzymywał natłuszczona, oliwki sporadycznie używałam.
@kredkaczarna ja te używam inofem. Za myślą @belle81 [emoji6]

Na bobotestach często pojawiają sie kreseczki i to sa te miejsca gdzie powinna byc różowa kreska, także nie polecam. Nord test, pink super czuły czy doz strumieniowy są najlepsze [emoji6]

Ja jeszcze używam tych z Allegro, u mnie dobrze pokazują [emoji6]

Kruszynko ja jestem zdania jak Twoja koleżanka - nie widzę sensu by tak delikatna skórkę bombardować kosmetykami. Ja ewentualnie do kąpieli mydełko marsylskie , w razie czego olejek migdałowy ( ale na palcach jednej ręki zliczę ile razy posmarowałam) jak miałam nadwyżkę mleka wlewalam mój pokarm do wanienki to lepsze niż emolienty ;) aczkolwiek moje dzieci bez problemów skórnych były :-)

reklama
Do góry