reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WymarzonaC ja też używam testów, już ok 10 cykl i mimo, że 2 dni temu już powinny być pozytywne, a owu powinna być najdalej dziś - to testy wciąż bardzo blade, a temp nisko. Więc albo cykl bezowulacyjny, albo testy nie wychodzą, albo jeszcze nie czas. Ale jeśli testy felerne i jednak temp np jutro poleci w górę, to chyba zaryzykuję od razu z rana staranka żeby mieć poczucie niestraconego cyklu ;) tylko zastanawiam się ile godzin przed skokiem temp może być owu i w związku z tym czy w ogóle starania po skoku mają jakiś sens :confused:

A u Ciebie pięknie temp się trzyma! Niech już tak zostanie i za 3 dni będą 2 kreski na teście, o tak :D

reklama
Może cykl Ci się przedłużył? Ja w tym miesiącu miałam owulacje wcześniej niż powinnam mieć. Tak wychodziło z testów. Zresztą kilka dni temu dodałam tu zdj. I powiem Ci ze tez super grubych tych kresek nie miałam ale z mężem dzialalismy:rolleyes: co z tego wyniknie dowiem się wkrótce, bo został tydzień do @ a brzuch już mnie boli jak na @:eek: a starasz się o konkretną płeć?

Hej Dziewczyny :)

Temperatura wzrasta po owu, a wiadomo ile dokładnie godzin po owu? Czy np jeśli rano temp poszybowała do góry, to opłaca się od razu po zmierzeniu temp zrobić staranka (na O+12) czy już za późno? Orientuje się może któraś? :D
ja tak zrobiłam, temp poszybowała -Owulacja była jakoś w nocy i o 15:00 jak mąż wrócił z pracy to zadziałaliśmy i mamy córkę :p chyba że przetrwały plemniki 4,5 dniowe

Elena kusisz :D
To Ty w sumie później zrobiłaś staranka niż ja się zastanawiam - myślałam żeby zadziałać rano zaraz po zmierzeniu temp, a Ty dopiero po 15tej i jest córunia :D

WymarzonaC o córeczkę ;)

Dziewczyny ile dni po owu skoczyła wam temp sugerująca ciążę??
@Elenaa a robiłaś coś jeszcze w kierunku córeczki ?

IMG_6331.JPG

U mnie tak to wyglada, owu i rano już skok, a na ciąże wcale nie wskazywało [emoji23]
Byłam pewna ze idzie @

Załączniki

• IMG_6331.JPG
    IMG_6331.JPG
    114 KB · Wyświetleń: 709
reklama
Ale był większy skok po owu a tu lipa...
dostałam od koleżanki progesteron w formie żelu wiec stosuje tubkę na dobę (na dwa razy) to dużo mocniejszy progesteron niż Luteina (ma aż 80% czystego progesteronu) mimo temp jest nisko. Czekam tylko na test, jednak nie liczę na ten cykl [emoji6]
Zobacz załącznik 879383

Ostatnia edycja:
Do góry