reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny a na ile wierzycie we wpływ diety?? Zostałam jedynie przy suplach i diecie ale tak mi ostatnio ciężko się oprzeć :(
Ja już sama nie wiem w co wierzyć. Ja już pod koniec po prostu ograniczalam się ilosciowo i nie jadlam produktów niewskazanych na chlopca. Z tego co pamietam Imama bardzo restrykcyjnie podeszła do diety i tak ma synusi...

reklama
U mnie z dieta to było tak ze miałam po prostu LE. Schudłam bardzo i ćwiczyłam. Ale nie podchodziłam restrykcyjnie do niej - te wartości mało białka dużo węgli. Dla mnie na nie jeśli ktoś chce się starać o dziecko.

A ja się dowiedziałam wczoraj że moja sąsiadka ma córkę i to już całkiem dużą...
I nie było by w tym nic dziwnego ale... to ich trzecie dziecko,mają dwuch synów(21 i 17l.) oboje po 40.
Nie widujwmy się na co dzień,ona często wyjeżdża za granicę i nawet nie wiedziałam że była w ciąży.
Patrzę wczoraj a ona z malutką bladyneczka na recach,wyszłam do nich na rozmowę i okazało się że Nika ma już prawie rok. Ja byłam w szoku... Oczywiście nieplanowana,ale jest i bardzo im zazdroszczę :( Taka historia

Ja gdy byłam w pierwszej ciąży to moja przyjaciółka i kuzynka również były (daty porodu miałyśmy dzień po dniu żeby było śmieszniej) one cały czas czuły, że będą miały chłopców a ja czułam dziewczynkę. Radości nie miałam końca gdy po pierwszych badaniach prenatalnych wyszło ze w brzuszku mieszka dziewczynka na 98%. Oczywiście zdążyłam się wszystkim pochwalić, kuzynce i przyjaciółce w szczególności. Dwa tygodnie później na wizycie gdy pytałam lekarza o płeć stwierdził że nie chce dziecko nic pokazać po czym powiedział ze chyba mrugnal mu siusiak.. później już na każdych badaniach było widać ze to chłopczyk. Ojj byłam wtedy troszkę zawiedziona, że nie córka. (Choć teraz nie zamieniłabym mojego Fabiego na żadną dziewczynkę) a co najśmieszniejsze przyjaciółka i kuzynka mają córeczki. Mój chłopczyk kochany powstał dokładnie w dniu owu, dlatego teraz staram się skończyć przytulanki dzień, dwa przed owu.

I taki mam właśnie ja problem.. Zawsze w dzień pozytywu mam szczyt słuzowy.. I tak się zastanawiam czy moich kroliczkow nie zakończyć w dniu szczyty czy jednak w dniu owu, co myślicie?? Pewnie i tak wyjdzie w praniu jak będzie...

Wgl mam jakieś dziwne przeczucia, odliczam dni to starań chodzę jakby nad ziemią :) a gdzie tam do sierpnia...

U nas też w pierwszej ciąży lekarz na początek powiedział ze dziewczynka. A potem wyszło na 3D że jednak chłopak. Z drugim od początku czułam, że to będzie chłopak.

Liczę się z tym, że i teraz może być chłopiec.

@Grabcia123 ja w tamtym cyklu ostatnia przytulanke robię w dniu kiedy będą widoczne dwie krechy na teście owu:happy: teoretycznie wtedy owulacja będzie od 24-36H więc mam nadzieję ze damskie mocne króliczki dogonią męskie i będą silniejsze aby dostać się do jaja:laugh2: co z tego wyniknie zobaczymy:-D

@martoosia04 ja dopiero zaczynam się starać o dzidzie a już mojemu M mówię, że na pewno będziemy mieć syna drugiego, bo tak czuje:-) :) jeszcze śmiałam stwierdzić, że on plemników z Z to chyba nie ma, bo u niego w rodzinie to prawie sami chłopcy:shocked2:

reklama
Do góry