reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Powtórzyłam test LH popołudniu po powrocie do domu i oczom nie wierze - bo jednak ciemnieje! Jeszcze owu nie było! Wg Apki poziom LH 53, czyli wysoko. Sadze ze jeszcze dzien, dwa i bedziemy juz na coraz wyższym poziomie skoro tak pokazuje a moze i do weekendu wypadnie owu.

Jak tu teraz trafić w córkę? Czekać do super mocnych kresek? [emoji173]️ kiedy tylko pojawi się mocna krecha? Aaaaa!!! Zgłupiałam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
@martoosia04 trafiłam na tą grupę niedawno i zaczęłam czytać posty od 1 strony, tam dwie dziewczyny starały się o córki i serduszkowaly dokładnie w dzień kiedy test owulacujny pokazywał dwie grube krechy jak wyczytałam w dalszych ich postach obydwie mają synków:rolleyes: ja też celuje w córkę i też sie głowie w którym dniu serduszkowac:rofl::-D

Owulacja powinna wystąpić ok 12-48 h od pozytywnego testu. My się staraliśmy zaraz po pozytywie i poprawilismy na 0+12, z tym, że u mnie w cyklu dolecowym ovu szybko przyszła i w sumie wyszlo w samą owulacje. Zobaczymy co z tego będzie, ale nastawiam się na chłopaka.

Ja to bym najchętniej wlasnie jakos przed tymi krechami pozytywnymi chciała - wiecie skoro te męskie plemniki niby takie krótko żywotne... to moze jak tak [emoji173]️ z większym wyprzedzeniem [emoji173]️ to jest szansa... No głowie sie od kilku dni co tu z tym idealnym czasem na [emoji173]️ zrobić...

Powtórzyłam test LH popołudniu po powrocie do domu i oczom nie wierze - bo jednak ciemnieje! Jeszcze owu nie było! Wg Apki poziom LH 53, czyli wysoko. Sadze ze jeszcze dzien, dwa i bedziemy juz na coraz wyższym poziomie skoro tak pokazuje a moze i do weekendu wypadnie owu.

Jak tu teraz trafić w córkę? Czekać do super mocnych kresek? [emoji173]️ kiedy tylko pojawi się mocna krecha? Aaaaa!!! Zgłupiałam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny tu taka ściąga jak czytać paski lh
IMG_5502.JPG

Ja to bym najchętniej wlasnie jakos przed tymi krechami pozytywnymi chciała - wiecie skoro te męskie plemniki niby takie krótko żywotne... to moze jak tak [emoji173]️ z większym wyprzedzeniem [emoji173]️ to jest szansa... No głowie sie od kilku dni co tu z tym idealnym czasem na [emoji173]️ zrobić...

No nie do końca takie krótko żywotne [emoji6] u nas po tygodniu dało radę ( potwierdzone przez usg) i mamy chłopaczka [emoji23]

Załączniki

• IMG_5502.JPG
    IMG_5502.JPG
    213,5 KB · Wyświetleń: 696
Nie pocieszylas [emoji23]
No niestety to nie jest takie proste jak może się wydawać. Nie wystarczy przyjmować suplementy, dobry odstep od ovu i dieta. Dużo dziewczyn niespełniło swoich marzeń odnośnie płci mimo najbardziej sprzyjajacych warunków. Wg mnie nie ma co się tak zafiksowywać, bo później jest duże rozczarownanie. Szczesciu trzeba pomóc, ale jak Bóg zaplanował nam inne rozwiązanie, trzeba to przyjąć z pokorą :)

reklama
Do góry