reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@leeleeth to samo mu powiedzialam :D że zostaje tylko wiara w księzyc na to on stwierdził poważnej, że miał takie pacjentki które wierzyły w tzw pełnię i fazy - to również zostało obalone :D :D :D pytałam czy np suplementy odpowiadają za płeć, jedzenie itp - stwierdził że to naprawdę nie ma absolutnie ZSDNEGO wpływu , bo to by było za proste a jeśli ktoś '''zaplaniije' w ten sposób dziecko to tylko dlatego, że mu się uda. On sam ma 2 córki, obie są już medycynie - jedna wł specjalizację dot. Chirurgii dzdececej jeszcze w brzuchu a druga robi coś z chirurgia ogólna i jedna ma parkę a druga ma 2 chlopcow. Pomimo że ta druga ma męża którya 3 siostry :D

On sam ma ponad 30 lat doświadczenia, wypowiada się na sympiozsch a ostatnio napisał pracę badawcza dot ciężkości nasienia.

Mówił że kiedy przychodzą do niego pary które nie mogą mieć dzieci a starają się np rok , to pierwsze pytanie zadaje czy planika płeć dziecka. Jeśli tak to odrazu im mówi że tego im dać nie może ale o zdrowa ciążę mogą razem zawalczyć. :)
I to jest święta prawda !
I ja o żadną płeć już nie walczę.
Wchodząc na te forum byłam pełna pasji,nadzei i wiary ze to jest możliwe i wykonalne. Ale teraz po pół roku stwierdzam że NIE. Jeśli komuś się udało to po prostu tak czy inaczej to dziecko by miał.
Przez Wasze doświadczenia,niektóre bardzo smutne i dramatyczne oficjalnie zawieszam "planowanie płci".
Wrzuciłam wszystkie suple,koniec trucia wątroby.
Jedyne co mnie cieszy to to że Was poznałam bo jesteście SUPER e-przyjaciółkami,w każdej sytuacji.
I moje 10kilo na minusie:D
Jestem z wami cały czas i codziennie składam rączki o zdrowe dzieciaczki i szczęśliwe mamusie.

reklama
Szczypiorkowa! pobuzi widać cudna dziewczynę [emoji177] Gratulacje dla was. Oszczędzaj się i nigdy nie mów nigdy [emoji6] bo nadal jesteście młodzi i wszystko może się stać [emoji846]
A ja na przekór wszystkim obalonym teoriom jeszcze wierzę że lekko można przechylic szalę w kierunku jedej płci [emoji57]

Dziewczyny pomimo że wszelkie teorie planowania płci obalone.Pomimo że najwazniejsze jest szczęśliwe donoszenie ciąży i zdrowa dzidzia to w formie zabawy sprawdzcie czy u was sprawdził się kalendarz chiński ale ten
Link do: Chinese Baby Gender Predictor | Baby Gender Selection

Z tym kalendarzem, to jest ciut zachodu, bo tam trzeba obliczyć wiek kobiety w latach chińskich.
Aczkolwiek sprawdzałam jakiś czas temu co by było gdybym teraz zaszła w ciąże i wychodzi, że to dla mnie idealny okres na dziewczynkę [emoji23][emoji23] aż do samej jesieni co miesiąc dziewczynka [emoji7]

reklama
Dzień dobry,

witam się mega zmęczona, bo wczesna pobudka, po tym, jak człowiek wraca z popołudniówki i kładzie się spać o 2 nad ranem, nie jest fajna. Aczkolwiek nie mam wyjścia, bo ktoś chłopców do szkoły i przedszkola musi zawieźć. U mnie dziś 3dc. Już bym chciała by ta @ się skończyła. Witaminki sobie ładnie łykam. Mam nadzieję, że jeśli na płeć nie pomogą, to chociaż wzmocnią organizm. Byle jeszcze dzisiejszy dzień wytrzymać w pracy i wolne aż do wt.

Trzymajcie się dziewczyny. Miłego dnia!

Do góry