reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mihasiaaa nie badalismy maleństwa w tym kierunku, nie miałam do tego głowy aby o tym pomyśleć a teraz żałuję że tego nie zrobiłam. Lekarz powiedział że najprawdopodobniej była to jakaś mutacja genowa i od początku poszło coś nie tak :(

reklama
Kochane e-ciocie ;)
Przedstawiam Wam, kochana i co najważniejsze ZDROWĄ Izabele (prawdopodobnie ;) ) :D
Lekarz nie ma najmniejszych warpliwątpl co do płci :)
Zatem oficjalnie mama chłopca nie zostanę:) życie ... :)
IMG-20180620-WA0002.jpeg

Załączniki

• IMG-20180620-WA0002.jpeg
    IMG-20180620-WA0002.jpeg
    721,9 KB · Wyświetleń: 824
Co do planowania: lekarz mnie uświadomił, że nie ma absolutnie żadnego wpływu - żadne jedzenie, aktywność, owulacja, plemniki i ich ciezkosc, pora dnia, suplementy itdnitd irda trafiłam na takiego który jest specjalistą od niepłodności więc naprawdę wie o czym mówi.
Mowil że trwają badania że nawet genetyka niewiele ma wspólnego i facet z jego możliwościami :)

Szczypiorkowa gratuluję zdrowej i przeslicznej córci :) niech dalej rośnie zdrowa,duża i niech przynosi rodzicom samych słonecznych i radosnych,cudownych chwil :*
Czyli po prostu nie mamy wpływu na to co będzie i tyle ;)

Co do planowania: lekarz mnie uświadomił, że nie ma absolutnie żadnego wpływu - żadne jedzenie, aktywność, owulacja, plemniki i ich ciezkosc, pora dnia, suplementy itdnitd irda trafiłam na takiego który jest specjalistą od niepłodności więc naprawdę wie o czym mówi.
Mowil że trwają badania że nawet genetyka niewiele ma wspólnego i facet z jego możliwościami :)

Ja wczoraj tez taka rozmowę odbyłam z moim ginem. Tez twierdził, ze wszystkie te teorie są obalone. Ze tak naprawdę albo jest taka ilość czynników która decyduje o płci albo cos czego jeszcze zupełnie nie znamy.
Także zostaje mi wiara w księżyc [emoji6]
I los [emoji23][emoji23][emoji23]

@szczypoorkowa12345 Iza przepiękna jest! Bardzo Ci zazdroszczę [emoji23]niech zdrowo rośnie [emoji1307]

reklama
@leeleeth to samo mu powiedzialam :D że zostaje tylko wiara w księzyc na to on stwierdził poważnej, że miał takie pacjentki które wierzyły w tzw pełnię i fazy - to również zostało obalone :D :D :D pytałam czy np suplementy odpowiadają za płeć, jedzenie itp - stwierdził że to naprawdę nie ma absolutnie ZSDNEGO wpływu , bo to by było za proste a jeśli ktoś '''zaplaniije' w ten sposób dziecko to tylko dlatego, że mu się uda. On sam ma 2 córki, obie są już medycynie - jedna wł specjalizację dot. Chirurgii dzdececej jeszcze w brzuchu a druga robi coś z chirurgia ogólna i jedna ma parkę a druga ma 2 chlopcow. Pomimo że ta druga ma męża którya 3 siostry :D

On sam ma ponad 30 lat doświadczenia, wypowiada się na sympiozsch a ostatnio napisał pracę badawcza dot ciężkości nasienia.

Mówił że kiedy przychodzą do niego pary które nie mogą mieć dzieci a starają się np rok , to pierwsze pytanie zadaje czy planika płeć dziecka. Jeśli tak to odrazu im mówi że tego im dać nie może ale o zdrowa ciążę mogą razem zawalczyć. :)

Do góry