reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@gorligorligor - to tak jak ja podczas wizyt chłopczyków ehhh :)

@Justyna_maj2017 - trzymam kciuki moooocno!!! Wbrew powszechnej opinii chłopczyka 'zrobic' jest naprawdę trudno :( ja sama też starałam się o chłopca a tu masz - 3fia dziewczynka :)

Co do wzwodu itd - ma to duże znaczenie, poniewaz w momencie kiedy plemniki są słabsze i nie mają odpowiedniej siły wybicia wcale nie jest tak łatwo zajść w ciążę to raz. Dwa jeśli wspolzylisny wcześniej to tenpleminiki są naprawdę słabe i jeśli nawet w niepełnym wzwodzie sa w środku to s za słabe żeby przejść przez całą drogę do komórki itd itd itd

Ale ja już nie patrzę w ten sposób , u nas było - minęło :) tylko przypomniałam sobie co mówił mi wtedy ten lekarz :)

@Marzycielka86
Przesyłam zdjęcia usg tylko nie bardzo widoczne . :) Zarażam pink z brokatem ;)

Załączniki

• IMG_20180521_093643.jpg
    IMG_20180521_093643.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 102
  • IMG_20180521_093831.jpg
    IMG_20180521_093831.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 100
Leeleeth trzymaj mocno i nie puszczaj [emoji3] [emoji10]
Szczypiorkowa dzięki [emoji10]
Już za nie długo twoja wizyta, może będzie niespodzianka i będzie Boy czego Ci życzę i trzymam mocno kciuki za Igorka [emoji5]
A ja znowu już chyba od tego ciągłego myślenia miałam sen, ahhh [emoji7] byłam na usg i już miałam się pytać o płeć a tu na ekranie monitora widze ten piękny widok bułeczki [emoji307][emoji7]
Miłego dnia kochane

Szczypiorek dlatego fajnie, że mamy tu siebie na forum, bo chyba nikt lepiej nas nie rozumie jak my tu siebie nawzajem. Poprostu czuję, że Wy wiecie i rozumiecie, o czym się mówi i co się odczuwa tak naprawdę w 100%. To wszystko jest i trudne i skomplikowane i uwierzcie mi, że nawet najlepsze przyjaciółki nie są wstanie tego zrozumieć, bo mają inne sytuacje. Nawet ich takie komentarze z serca i w dobrej wierze, są jednak jakieś nie do końca dla mnie przekonywujace. To tak, jakbyście miały 1 nogę i ktoś , kto ma dwie będzie Was przekonywal, że przecież to bez różnicy , czy masz 1, czy 2 nogi a poza tym można sobie dokupić kulę, zrobić protezę i będzie spoko; ) Któraś z Was (majorcia?) opisała właśnie dokładnie to uczucie spełnienia, gdy w końcu są te wszystkie dzieci w domu. Spełnienie-dopełnienie ! W innym wypadku też będzie ok, też będzie z ogromem miłości itd.będzie tylko do końca kogoś brakować i tyle i aż tyle :) buziaki dla Was wszystkich! !!

@Marzycielka sny bywają prorocze :) kiedyś się mówiło, że jak się śni coś, to będzie odwrotnie, ale jakto ze snami. Mi się śniło, że moja przyjaciółka w ciąży będzie mieć córkę i że aż 6-iu lekarzy jej potwierdzilo i się w realu okazalo na usg, że podobno dziewczynka:). Mi tuż przed wizytą na której gin.powiedziała, że u mnie chlopiec, to śnił mi się poród i że 4 syn ;) także widzisz.

@szczypiorkowa12345 dzięki za kciuki :) ja tam wierze, ze nosisz w brzuszku Igorka ;)

Dzisiaj dla mnie ciężki dzień, bo pierwszy raz zostawiłam moja mała w żłobku i dla nas obu było to ciężkie przeżycie. Jeszcze czeka nas dzisiaj szczepienie...

Robiłam koło 9 test i byl taki chyba ciemniejszy. Zrobię po południu jeszcze jeden. Śluz nadal ciągnący i myślę, ze jutro czas na starania :D

IMG_20180521_092925.jpg

Załączniki

• IMG_20180521_092925.jpg
    IMG_20180521_092925.jpg
    77,2 KB · Wyświetleń: 494
Justyna to jeszcze nie pozytywny... Sprawdzjeszcze kolo 20 stej ja bym dzialala po pozytywnym jesli bylby o 20stej rano dnia następnego, najlepiej po śniadaniu i maz po kawie, ale wiesz... U nas dzialalismy popoludniu w niedziele maz po kawie od tylu z wielkim "O" a owulacja byla dnia następnego rano, bol osulacyjny bardzo mocny obudzil mnie o 4 nad ranem no i z tego 3 dorodna córka wyszła :) w pazdzierniku 3 lata bedzie miec, fajna madra dziewczynka z niej :)
Szczypiorkowa nie smuc sie corki tez sa fajne, starsze siostry beda dla niej calym swiatem, zobaczysz nie ma co sie smucic, jest co nam pisane i trzeba sie zdrowymi dziecmi cieszyc...
Dziewczyny bardzo Wam kibicuje i lubie tu zaglądać z sentymentu i czytac o tych emocjach planowaniu itd. wydajne mi die, ze tak niedawno sama bylam tego czescia a juz zaraz bedzie 3 lata jak ma moja najmlodsza... Nie traccie nadziei, ale tez sie nie zadreczajcie by nie popasc w obłęd... Duzo dobra dla Was wszystkich i spelnienia marzen :)

reklama
Justyna to jeszcze nie pozytywny... Sprawdzjeszcze kolo 20 stej ja bym dzialala po pozytywnym jesli bylby o 20stej rano dnia następnego, najlepiej po śniadaniu i maz po kawie, ale wiesz... U nas dzialalismy popoludniu w niedziele maz po kawie od tylu z wielkim "O" a owulacja byla dnia następnego rano, bol osulacyjny bardzo mocny obudzil mnie o 4 nad ranem no i z tego 3 dorodna córka wyszła :) w pazdzierniku 3 lata bedzie miec, fajna madra dziewczynka z niej :)
Szczypiorkowa nie smuc sie corki tez sa fajne, starsze siostry beda dla niej calym swiatem, zobaczysz nie ma co sie smucic, jest co nam pisane i trzeba sie zdrowymi dziecmi cieszyc...
Dziewczyny bardzo Wam kibicuje i lubie tu zaglądać z sentymentu i czytac o tych emocjach planowaniu itd. wydajne mi die, ze tak niedawno sama bylam tego czescia a juz zaraz bedzie 3 lata jak ma moja najmlodsza... Nie traccie nadziei, ale tez sie nie zadreczajcie by nie popasc w obłęd... Duzo dobra dla Was wszystkich i spelnienia marzen :)

Eeee ja się nie smucę z cory!!!;) Fakt, że był ten memnt kiedy było ciężko plus teraz niestety mieszkam w środowisku które uważa że spotkało nas 'najwoeksze niwszczescie corkowe' :D ale nigdy przenigdy nigdy nie powiem że się smucę że będzie cora;) bardziej to że już nie będzie prób i kolejnego dziecka i ta sznas na dopełnienje rodziny chłopcem odchodzi w kąt:) ale życie ;) bedzieny robic segregację zieciow - sami lekarze, prawnicy i ludzie z branży IT ahahahahahahaha :D żart oczywiście!!! :D

Do góry