reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@szczypiorkowa12345 nie przejmuj się. Przyjmij do świadomości, że tacy są i już. Na szczęście nie wszyscy ludzie.
Pisalam Wam kilka dni temu o swoich smutasach, ale mi chyba wcięło tę wiadomość. Jeśli się powtarzam, to sorki.
Widzicie, mojej przyjaciółce było dane mieć i syna i teraz jest w ciąży z córką. Przykro mi się robi jak Ona nie rzadko mówi "moja Patrysia to" , "idę jeść, bo Patrynia głodna ", "moja Patrycja będzie miała w czym wybierać "(bo ja mam tylu synków...ehhh wiem, że Ona się cieszy i już przebiera nogami a mi....mi czasem smutnawo, że nie mogę dołączyć do tego "różowego szaleństwa ".

reklama
A co do płci to dziewczyny myślę dwojako: przede wszystkim jednak uważam, że co komu pisane. A od strony biologicznej, to uważam , że tylko facet ma wpływ na płeć i jeśli jest "przeciętny " , to ma niemal 50/50 xy i xx. no i wtedy MOŻE? jakaś tam dieta, czy odstęp może przeważyć na korzyść danej płci. W innych przypadkach (np. Leelee, Imamy, szczypiorkowej, moim itp.) , to idę o zaklad, że nasi panowie mają zachwianą rownowagę xx i xy. A co do diety itd.to na rozum, jeśli już, to facet by musiał bardziej zmienić tryb życia, jedzenie itd.no i może wtedy coś by się tam pozmienialo. No ale i tak pewnie, co komu pisane;)

Szczypiorkowa - spadaj stamtąd kobieto ! Bierz rodzinkę i do domku <3
Tak zrobię za 15 minut bo córka śpiewa sto lat i czeka na tort a ja z zaciśniętymi zębami grzecznie czekam. Nie chcę robić wojny ale już odpowiednio głupio odpowiadam (to jest inne towarzystwo niż ostatnio ).

Nie ma jak weekend ehhh ...

W czwartek popołudniu idę do lekarza, i mam nadzieję że nareszcie usłyszę mała :)

Ja też się skłaniam do wersji, ze to facet głównie decyduje. My dzisiaj rano zadziałaliśmy, testy rano ciemniały, a teraz juz są grube dwie krechy. Sprawdzałam ph z 1.5 h po stosunku i bylo ok 6.5, zaplikowałam represh na palcu troszke i teraz trzyma w okolicach 4.5. Zastanawiam się czy nie spróbować jeszcze 0+12, hmmm. To nasz 3 cykl, ogromnej spiny nie mamy, ale fajnie by było już nie katowac sie suplami i dietą.

Mihasia ja bym zadziałała :)

Jeju ja w tym cyklu nawet nie wiem kiedy miałam owu a może jeszcze nie było. Masakra! Ale już wiem czemu , napiłam się troszkę mięty jakiś czas temu. Ostatbio tez tak było. Pokręcone te cykle mam przez miętę
Ja też tak miałam przy szczęśliwym cyklu, on więcej o tym myślałam i kombinowałam z testami tymi bardziej wzyztsko się popiepszylo. Test pozytywny był w środę a owu na bank miałam nie wcześniej jak sobota(lekarz mówił że może i niedziela) i weź tu planuj :) ale mówił też że jeśli współżycie było w pełnym wzowdzie wł w sobotę to idealnie w owu i tak licząc na być chlopak hahaha :D ale to mój znajomy ginekolog mnie wtedy badał zaraz na początku jeszcze przed lekarzem z 3D ktory stwierdził że nub leży dziewczynkowo ;)

reklama
Wczoraj było strasznie, ale podeszła jedna z pań która miała 5te dzieci - mieszane i powiedziała żebym się durnymi komenatzraami nie przejmowała bo córki mamy jak malowane i jak ona swoje kocha całym sercem tak nasze nie dość że ładne to grzeczne :D bo o dziwo moja starsza naprawdę anioł hahaha
(Ona chyba widziała że nie jest to coś co chcemy usłyszec , ale też nie bucalam ani nie strzelałam fovhow żeby nie było, tylko odpowiadałam tak jak mi mówiono o nieszczęściu ;) ).

Do góry