reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cześć kochane. Co do wątpliwości ja się poprostu boję że znów będę w szpitalu jeszcze będę musiała małego zostawić te wymioty nie jedzenie itp itd a wsparcie mam w mężu i mamie a reszta to sama krytyka... Początkowo bałam się czy dam sobie radę z 2 i najbardziej się bałam że ucierpi na tym mój synuś że posiwece czas drugiemu... Chciałam też zaczekać bo bardzo marzę o brzusiu w lecie ale mało komu udaje się za 1 czy 2 razem a co dopiero mi.. Boję się nadal ale powierzyłam sprawę Bogu.. Będzie co będzie chociaż czasami myślę że powinien mi wynagrodzić poprzednia ciąże upragnioną corunia i tym żeby było wszystko ok... W metody wierzę najbardziej w to że 2 - 3 dni przed owu i w dietę np dziewczynka ale ciężko tak rygorystycznie trzymać, dodatkowo suple zakwaszanie i abstynencja...
@Luisa2018 ja też nie chce wychodzić z pieluch wiesz szybko drugie :)
Miłego dnia dziewczynki

Witam i ja :-)
Kruszynka ja wizytę mam za 2 tygodnie-28 maja. :-)
W sobotę byłam na imprezie i powiedziałam przyjaciółce ze spodziewamy się 3 kruszynki a ona pyta mi się co i jak i mówi że będzie córka na 100% :-D
Ahhh już nie długo i może się doczekam i się dowiem i ja :-)
Leeleeth ja przed szczęśliwym cyklem też zrobiłam sobie przerwę ;-) może warto na chwilkę odpocząć od tego wszystkiego i dac na luz bo dużo robi też i psychika człowieka.
Za wszystkie staraczki ✊✊✊ niech w końcu pojawią się pozytywy :-)

Grabcia-jak to mowia.milosc sie.mnozy a nie dzieli i bedzie miłosci dla dwojki i bedzie ok, nie.musi byc przeciez tak samo jak przy 1 ciazy -i oby tak nie bylo! Dobrze ze chociaz w kims masz oparcie,

Leeleeth-nie doczytałam o mikroskopie,to tak jak moj , tez za słaby wielka szkoda,

Marzycielka-cos czuje ze moze sie pojawic dobra passa zaczynajac od Ciebie :),

Szczypiorkowa- mam nadzieje ze nubek sie uniosl u was :) i dynda siurek ;P

A ja dziewczyny mam.masakre od soboty, nadwyrezyłam sobie plecy i po prostu ledwo łaze-dzieki Bogu maz ma.wolne i robi przy dzieciach bo tak to nie wiem.co by bylo, od cholernego wypadku mam.takie problemy z plecami ze po prostu szok,teraz czuje sie złamana w pol masakra :/

Chciałam dziś zadzialacju 16dc ale śluz lepki. Grrrrrr i bądź tu mądry.....

Marzycielka czuje ta córcię <3

Miciurka biedna jesteś z tymi plecami :(((

@Marzycielka86 żeby się udało choć jednej z nas zaplanować płeć !!!:) Widzę już te brokaty rozowosci i tiule ;)

@Miciur-ka ehhh ale ja bym dała usłyszeć te słowa że jest siurek !:D ale będzie siusiulka to też będzie super :)

Co do kręgosłupa jak miałam naście lat tak wypiepszylamm się na nartach podczas zjazdu na stoku że przez kilka sekund nie czułam ani tak ani nóg, pozniej niby przeszło ale okazało się że mam ubrytek w rdzeniu i już tego nie 'zalatam'. Kibielo już ponad 13 lat a ja do tej pory jak się szybko schyle to normalnie padam na kolana tak mnie boli, w ciąży się to nasila bo wiadomo układ kręgosłupa się zmienia. Zatem doskonale Cię rozumien ....
I pomyśleć że to wzyztsko dlatego, że chciałam uniknąć czołowego zderzenia z ok8skio letnim dzieckiem które było BEZ Kasku i ledwie stało na nartach a wspanialomyslny ojciec dał go 'odrazu na geldoka wode'. Do dziś nie wiem jakim cudem od się puścił na strzałkę nie umiejąc skręcać na stoku i że się nie zabiliśmy kiedy ja wydkoczylam z ogromną prędkością zza zakrętu praktycznie pionowej ściany (no nie spodziewałam się tam dziecka ...). Od tamtego momentu pomimo , że narty były moja 3ielka miłością nie byłam na stoku i chyba się nie odważne . Raz po jakiś 5ciu krajach wyjechać na stok ale zeszłam na nogach z góry, nie dałam rady :/

Ostatnia edycja:
Gdybym mogła cofnąć czas to zaplanowałabym trujeczkę w odstępach max. 2lata. No ale...
Mój najstarszy to już dorosły facet,na wylocie z gniazda. I mały zostanie tylko z nami. A gdyby było trzecie. Ten tupot małych stupek po domu. Im więcej tym weselej.
Ja mam czworo rodzeństwa(starsze siostra i brat i młodsze siostra i brat) jak jesteśmy wszyscy u rodziców przynajmniej raz na rok mimo że większość rozjechana po świecie to jest tak gwarno,wesoło...i radość rodziców-bezcenna. Tato zawsze na łzy w oczach jak rozjezdzamy się do siebie. I co dzień klękając do modlitwy dziekuje Bogu ze nas ma.
Przekazali nam wielką miłość i szacunek do życia. To jest piękne i tego chcę na starość.

Dzięki kochane :-*
Szczypiorkowa sęk w tym ze ja za bardzo nie przylozylam się do tego planowania i co cykl to z czegoś rezygnowalam bo i tak długo już się to ciaglo :-) No zobaczymy co z tego będzie, na pewno będę kochać tak jak moich synów bez względu na płeć :-)
Dziewczyny a jak wasze brzuszki wyglądały w 15 tc? Bo u mnie jak narazie nic nie widać i gdybym nic nikomu nie mówiła to nikt by nawet nie wiedział że jestem w ciąży :-D

reklama
Marzycielka to super laska z Ciebie :) ja nie pamietam siebie jak wygladalam...
U mnie bialo a okresu nie ma. Kurde jak czlowiekowi zalezy zeby okres przyszedl to sie wlecze :/ a clo zamiast przyspieszyc owu to widac nawet w tym dniu co zawsze mialam to nie bylo [emoji23]

Do góry