reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja się już nie mogę czerwcowych starań doczekać. Wlecze mi się to czekanie. I też zaczynam po kolei różne punkty z planowania i przygotowań odpuszczac Ale od czerwca przykładam się porządnie.
U mnie w drugiej ciąży też brzucha dlugo nie było widać.

reklama
U nas 3cia ciąża, 5msc i brzuszek widoczny jak pieron.! Przytyłam w sumie 1kg (jeden kilogram!) :) ale czuję się już jakieś 10kg wieksza... I słyszę teksty że uuuuuuu będziemy się toczyć do porodu itp więc wiecie, jak nie płeć to wygoad- przysięgam muszę zmienić środowisko i najlepiej część rodziny ...

@szczypiorkowa12345 mi się kojarzy podejście twojej rodziny czy znajomych z takim podejściem zaściankowym typu „musi być syn” „przedłużenie rodu” „dziedzic nazwiska” jak mnie to drażni
Tata mojej koleżanki zawsze ubóstwial swoich synów a jak zachorował to szybciutko od syna się wyprowadził do córki. Wszyscy dudnią musi być syn itd a mnie to do szału normalnie doprowadza.
Jest takie powiedzenie/ przysłowie że „Prawdziwi mężczyźni maja córki” możesz przekazać swojemu mężowi
Ja znów zauważyłam ze wokół nas jest bardzo dużo chłopaków i dziewczynki są bardzo porządane jeżeli chodzi o płeć dziecka.

Hej Dziewczyny. Nie mam czasu Was niestety podczytywac. Jednak za każdą z osobna trzymam kciuki. I życzę by marzenia się spełniły. MOJA Kruszynka skończyła 2 miesiące. Mamy trochę problem z kolkami. Muszę Wam powiedzieć że mam moja Księżniczkę i patrząc na Nią jestem naprawdę spełniona....jest taka moja Wisienka Już nie przechodzę z zazdrością przez dział różowy - teraz z dumą w niego wchodze:) już nie zazdroszczę jeśli widzę kobietę z coreczka w wózku-teraz widzę jak inne koleżanki patrzą z zazdrością na moich synów i córeczkę. Kiedyś to ja byłam wśród tych osób . Tego spełnienia nie da się z niczym porównać. Napewno kocham moje dzieci tak samo. Jednak mając wkoncu wymarzona córeczkę moje życie jako matki dopełniło się..... ŻYCZĘ KAŻDEJ Z WAS by doznała tak wspaniałego uczucia spełnienia. Zdrowy Dzidziuś jest najważniejszy - jednak Wasze marzenia co do płci niech się spełnią, tak jak spełniło się moje i za to trzymam kciuki:*:*:*:*) serdecznie wszystkie pozdrawiqm

@szczypiorkowa12345 mi się kojarzy podejście twojej rodziny czy znajomych z takim podejściem zaściankowym typu „musi być syn” „przedłużenie rodu” „dziedzic nazwiska” jak mnie to drażni
Tata mojej koleżanki zawsze ubóstwial swoich synów a jak zachorował to szybciutko od syna się wyprowadził do córki. Wszyscy dudnią musi być syn itd a mnie to do szału normalnie doprowadza.
Jest takie powiedzenie/ przysłowie że „Prawdziwi mężczyźni maja córki” możesz przekazać swojemu mężowi
Ja znów zauważyłam ze wokół nas jest bardzo dużo chłopaków i dziewczynki są bardzo porządane jeżeli chodzi o płeć dziecka.
Tu masz 100% racji. Ja nie wiem sksdto się wzięło. Ludzie wykształceni, ba! Nawet z dr przed nazwiskiem. A takie głupoty mowia... No ale życie . Myślałam że mam grubą skórę na takie przytyki ale widać trzeba nałożyć jeszcze grubsza ...

Wczoraj na grillu urodzinowym mojego wujka (cała rodzina ) znów odpowiednie przytyki względem płci i mojego męża . Na co ja już ostentacyjnie powiedziałam i głośno że jeśli jeszcze raz usłyszę jakiekolwiek dogryzy na ten temat to nie chcemy otrzymywać żadnych zaproszeń a i my też się nie bedzieny pijawiac bo to nie ma sensu, że to nie jest zadnen cholerny koncert życzeń i że wiele par stara się poprostu zdrowe dziecko i wogole o dziecko. Plus powiedziałam juz lekko w żartach że na rękach powinni nas nosić bo ponoć jak się rodzą dziewczynki to wojny nie będzie !;)
A mężowi pogratulować ,że fachowiec i jeden roobty się trzyma!
Każdy się zamknął potem lekko uśmiechnął a potem kazdy znalazł sobie inny temat :D

Hej Dziewczyny. Nie mam czasu Was niestety podczytywac. Jednak za każdą z osobna trzymam kciuki. I życzę by marzenia się spełniły. MOJA Kruszynka skończyła 2 miesiące. Mamy trochę problem z kolkami. Muszę Wam powiedzieć że mam moja Księżniczkę i patrząc na Nią jestem naprawdę spełniona....jest taka moja Wisienka Już nie przechodzę z zazdrością przez dział różowy - teraz z dumą w niego wchodze:) już nie zazdroszczę jeśli widzę kobietę z coreczka w wózku-teraz widzę jak inne koleżanki patrzą z zazdrością na moich synów i córeczkę. Kiedyś to ja byłam wśród tych osób . Tego spełnienia nie da się z niczym porównać. Napewno kocham moje dzieci tak samo. Jednak mając wkoncu wymarzona córeczkę moje życie jako matki dopełniło się..... ŻYCZĘ KAŻDEJ Z WAS by doznała tak wspaniałego uczucia spełnienia. Zdrowy Dzidziuś jest najważniejszy - jednak Wasze marzenia co do płci niech się spełnią, tak jak spełniło się moje i za to trzymam kciuki:*:*:*:*) serdecznie wszystkie pozdrawiqm

Ojej jak ja Ci ''zazdroszcze' ale tak pozytywnie!:) Zdrówka dla was i mało kolek!:)

@Ana87 rozumiem to co czujesz ja miałam tak samo jak urodziła się córka. Ale w ostatnim czasie znów mi się włączyło pragnienie bobasa. Bardzo bym chciała żeby to była siostra dla mojej córki.

reklama
@Grabcia123 @Ana87 to nasza forumowa farciara, ustrzeliła gola z „wpadki” nie zdążyła zaplanować starań [emoji6]

Ja dziś jestem w czarnej dooopie, cały dzień płacze i rozpaczam. Jestem totalnie w rozsypce! Całkowicie. Także post ana87 to jak sól na rany
Cieszę sie Kochana Twoim szczęściem, niech Królewna sie zdrowo chowa, ciesz sie tym szczęściem, którego niektóre z nas nigdy nie doświadcza [emoji20]

Do góry