reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja się już nie mogę czerwcowych starań doczekać. Wlecze mi się to czekanie. I też zaczynam po kolei różne punkty z planowania i przygotowań odpuszczac Ale od czerwca przykładam się porządnie.
U mnie w drugiej ciąży też brzucha dlugo nie było widać.

reklama
U nas 3cia ciąża, 5msc i brzuszek widoczny jak pieron.! Przytyłam w sumie 1kg (jeden kilogram!) :) ale czuję się już jakieś 10kg wieksza... I słyszę teksty że uuuuuuu będziemy się toczyć do porodu itp więc wiecie, jak nie płeć to wygoad- przysięgam muszę zmienić środowisko i najlepiej część rodziny ...

@szczypiorkowa12345 mi się kojarzy podejście twojej rodziny czy znajomych z takim podejściem zaściankowym typu „musi być syn” „przedłużenie rodu” „dziedzic nazwiska” jak mnie to drażni
Tata mojej koleżanki zawsze ubóstwial swoich synów a jak zachorował to szybciutko od syna się wyprowadził do córki. Wszyscy dudnią musi być syn itd a mnie to do szału normalnie doprowadza.
Jest takie powiedzenie/ przysłowie że „Prawdziwi mężczyźni maja córki” możesz przekazać swojemu mężowi
Ja znów zauważyłam ze wokół nas jest bardzo dużo chłopaków i dziewczynki są bardzo porządane jeżeli chodzi o płeć dziecka.

Hej Dziewczyny. Nie mam czasu Was niestety podczytywac. Jednak za każdą z osobna trzymam kciuki. I życzę by marzenia się spełniły. MOJA Kruszynka skończyła 2 miesiące. Mamy trochę problem z kolkami. Muszę Wam powiedzieć że mam moja Księżniczkę i patrząc na Nią jestem naprawdę spełniona....jest taka moja Wisienka Już nie przechodzę z zazdrością przez dział różowy - teraz z dumą w niego wchodze:) już nie zazdroszczę jeśli widzę kobietę z coreczka w wózku-teraz widzę jak inne koleżanki patrzą z zazdrością na moich synów i córeczkę. Kiedyś to ja byłam wśród tych osób . Tego spełnienia nie da się z niczym porównać. Napewno kocham moje dzieci tak samo. Jednak mając wkoncu wymarzona córeczkę moje życie jako matki dopełniło się..... ŻYCZĘ KAŻDEJ Z WAS by doznała tak wspaniałego uczucia spełnienia. Zdrowy Dzidziuś jest najważniejszy - jednak Wasze marzenia co do płci niech się spełnią, tak jak spełniło się moje i za to trzymam kciuki:*:*:*:*) serdecznie wszystkie pozdrawiqm

@szczypiorkowa12345 mi się kojarzy podejście twojej rodziny czy znajomych z takim podejściem zaściankowym typu „musi być syn” „przedłużenie rodu” „dziedzic nazwiska” jak mnie to drażni
Tata mojej koleżanki zawsze ubóstwial swoich synów a jak zachorował to szybciutko od syna się wyprowadził do córki. Wszyscy dudnią musi być syn itd a mnie to do szału normalnie doprowadza.
Jest takie powiedzenie/ przysłowie że „Prawdziwi mężczyźni maja córki” możesz przekazać swojemu mężowi
Ja znów zauważyłam ze wokół nas jest bardzo dużo chłopaków i dziewczynki są bardzo porządane jeżeli chodzi o płeć dziecka.
Tu masz 100% racji. Ja nie wiem sksdto się wzięło. Ludzie wykształceni, ba! Nawet z dr przed nazwiskiem. A takie głupoty mowia... No ale życie . Myślałam że mam grubą skórę na takie przytyki ale widać trzeba nałożyć jeszcze grubsza ...

Wczoraj na grillu urodzinowym mojego wujka (cała rodzina ) znów odpowiednie przytyki względem płci i mojego męża . Na co ja już ostentacyjnie powiedziałam i głośno że jeśli jeszcze raz usłyszę jakiekolwiek dogryzy na ten temat to nie chcemy otrzymywać żadnych zaproszeń a i my też się nie bedzieny pijawiac bo to nie ma sensu, że to nie jest zadnen cholerny koncert życzeń i że wiele par stara się poprostu zdrowe dziecko i wogole o dziecko. Plus powiedziałam juz lekko w żartach że na rękach powinni nas nosić bo ponoć jak się rodzą dziewczynki to wojny nie będzie !;)
A mężowi pogratulować ,że fachowiec i jeden roobty się trzyma!
Każdy się zamknął potem lekko uśmiechnął a potem kazdy znalazł sobie inny temat :D

Hej Dziewczyny. Nie mam czasu Was niestety podczytywac. Jednak za każdą z osobna trzymam kciuki. I życzę by marzenia się spełniły. MOJA Kruszynka skończyła 2 miesiące. Mamy trochę problem z kolkami. Muszę Wam powiedzieć że mam moja Księżniczkę i patrząc na Nią jestem naprawdę spełniona....jest taka moja Wisienka Już nie przechodzę z zazdrością przez dział różowy - teraz z dumą w niego wchodze:) już nie zazdroszczę jeśli widzę kobietę z coreczka w wózku-teraz widzę jak inne koleżanki patrzą z zazdrością na moich synów i córeczkę. Kiedyś to ja byłam wśród tych osób . Tego spełnienia nie da się z niczym porównać. Napewno kocham moje dzieci tak samo. Jednak mając wkoncu wymarzona córeczkę moje życie jako matki dopełniło się..... ŻYCZĘ KAŻDEJ Z WAS by doznała tak wspaniałego uczucia spełnienia. Zdrowy Dzidziuś jest najważniejszy - jednak Wasze marzenia co do płci niech się spełnią, tak jak spełniło się moje i za to trzymam kciuki:*:*:*:*) serdecznie wszystkie pozdrawiqm

Ojej jak ja Ci ''zazdroszcze' ale tak pozytywnie!:) Zdrówka dla was i mało kolek!:)

@Ana87 rozumiem to co czujesz ja miałam tak samo jak urodziła się córka. Ale w ostatnim czasie znów mi się włączyło pragnienie bobasa. Bardzo bym chciała żeby to była siostra dla mojej córki.

reklama
@Grabcia123 @Ana87 to nasza forumowa farciara, ustrzeliła gola z „wpadki” nie zdążyła zaplanować starań [emoji6]

Ja dziś jestem w czarnej dooopie, cały dzień płacze i rozpaczam. Jestem totalnie w rozsypce! Całkowicie. Także post ana87 to jak sól na rany
Cieszę sie Kochana Twoim szczęściem, niech Królewna sie zdrowo chowa, ciesz sie tym szczęściem, którego niektóre z nas nigdy nie doświadcza [emoji20]

Do góry