reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie dieta pół roku schudłam 10kg, odstawiłam ziemniaki, sól, pomidory, banany i czerwone mięso.
Śniadania to kasza manna, kolacja to jogurt z płatkami owsianymi, obiad warzywa z kurczakiem, same warzywa, omlet.
Ale zrobiłam sobie przerwę, zjadłam karkówki kawałek i umarłam ze szczęścia.

Gdyby to planowanie miało dawać skutek w wybranej płci to @Imama czy @szczypiorkowa12345 miały by co chciały ale zupełnie wyszło co innego, wiec nie sadze, ze fitness, stresy, diety ani suple mogą wpływać na płeć,

Jakoś tak nabrałam niechęci do tych starań, bo to takie palcem na wodzie a ja tak nie lubię. Zero sensownych informacji, wszystko wzajemnie sie wyklucza. I jest mi smutno, bo zdaje sobie sprawę ze smutnego faktu, że mam najmniejsze szanse na ta córcię [emoji17]

Myśle, ze teraz ostatni cykl. Chyba pójdę z clo, a potem przerwa, będzie duży remont, urwanie dooopy, wiadomo różne farby i specyfiki nie wiem czy to dobry czas na starania?

Idę do psychologa żeby poukładać sobie to pragnienie, żeby umieć odpuścić, żeby pożegnać sie z ta córka [emoji17]
LELEETH przystopuj ale nie odpuszczaj musisz bo inaczej nic z tego nie będzie Ja też bardzo długo czekałam na moją a zaszłam jak wyluzowałam myślę że to że niektore tak bardzo żyjemy tymi staraniami powoduje tylko blokadę i nic z tego nie wychodzi
Ja wierzę że u Ciebie będzie ta córka tylko musisz nabrać dystansu do tych starań

reklama
anija.82 odradzam Ci jedzenie twarożka bo on jest chłopczykowy, zawiera białko zwierzęce, jest pelnotluszczowy przeważnie.

Ciuszki po dziewczynach wystawione na olx, ale nie chcą się sprzedać. Poukładalam sobie wszystko na półkach i w głowie a mój mąż ostanio coraz częściej gada dziwne rzeczy typu: wchodzimy po schodach, ja niosę juniorkę a on swoją kserokopie, :) a on mówi: no...ciekawe kto będzie wnosić trzecie? (!!!) no what the fuck? nawet tego nie komentuje bo mi się nie chce.
A dzisiaj na mieście to widziałam najczęściej pary z córkami, z 1, z dwójką lub trójka! gdzie Ci chłopcy. I powiem. szczerze że gdy widzę taki sam sklad dzieci jak u nas u kogoś innego to jest mi lżej, że nie jestesmy [emoji89] ufolodkami :)
Noami_24 świetnie Cię rozumiem bo ja też chcę dziecko ale płci męskiej, nie wiem czy to normalne, pewnie nie. dlatego wg mojego mniemania należy odrzucić starania i wyzbyć się tego typu ukierunkowanych pragnien.
Leeleeth dobrze robisz idąc po pomoc, nie ma co samemu walczyć.
jakby co to ja też piszę sie na szkolenie [emoji14]

Dziewczyny fakt jest taki że kocha się dzieci wszystkie tak samo bez względu na płeć a wiem to bo mam i synów i córkę i chodzi tylko o te relacje matka córka i o nic więcej bo powiem wam że super jest mieć przystojniaków w domu

Ehhh ile ja bym dała poznać to uczucie mieć ''malego faceta w domu ' :(
No trudno. Poznam pewnie jak się mi zięcie zaczną sprowadac... :) Najlepiej chirurdzy zndonrefo domu hahaha hahaha :D ot będzie selekcja :D

@Noami_24 u nas od zawsze był plan na 3jke (fakt że w zupełnie innej kombinacji płci ale 3jka ). Tyle tylko, że ja zawsze mówiłam że to musi być uwarunkowane min sytuacją mieszkaniowa , finansowa ito ja wiem że to materialne podejście do sprawy ale już taka jestem, że poza 'momentek uniesienia ' muszę mieć ta oewnosc że damy radę w tym aspekcie. Jednak jak przyszło co do czego to sama miałam różne myśli, tym bardziej że mąż ma pracę jaką ma i delegacje wyjazdy szkolenia to u nich standard . Nadal się boję jak cholera, płeć wyszła jednak inna niż planowaliśmy . Ale teraz chce się cieszyć popprdtu, że się udało... Chodź mina ludzi jak mówię, że 3cia córka naprawdę baaardzo solidnie ściąga mnie na ziemię, dla 95% moich rozmówców to chyba jedno z największych nieszczęśc małżeńskich :(

@leeleeth
Osoba z mojego bliskiego otoczenia korzystała z pomocy fochowej dot braku poczęcia dziecka anpo 3 kątach z racji płaci dziecka. Sytuacja była bardzo trudna i naprawdę dopiero psycholog pomógł . Nie ta dziewczyna. Jeśli czujesz potrzebę to nawet się nie zastanawiaj!!! I nadal z całego serca życzę broktow tutu i różu !:)

@gorligorligor
Ehhh u mnie poważny kryzys wiary :(
Modliłam się goraco, kilka razy dziennie i wieczorem różaniec, koronka itp ja wiem doskonale że to żadne targ ale jako osoba siedząca i naprawdę nie prosząca często ale na tym mi tak bardzo zależało żeby był chłopiec anjedbak dziewczynka, oczywisxie najwyższe żeby dziecko było zdrowe i żeby dał nam ta łaskę bycia rodzicami chlopca... Jestem w stanie jakby zawieszenia , jeszcze widzac córkę która również się mogdli i nadała prosi o braciszka pomimo, że mówiłam , że może będzie siostrzyczka ona nadal wierzy . A ja mam takie rozmyślania że nie jesteśmy wysrcAjaco dobrzy czy inne coś ze tej laski nie otrzymaliśmy .... Dlatego ja jakoś muszę odpocząć i złapać dystansu :)

Ostatnia edycja:
@gorligorligor
Ehhh u mnie poważny kryzys wiary :(
Modliłam się goraco, kilka razy dziennie i wieczorem różaniec, koronka itp ja wiem doskonale że to żadne targ ale jako osoba siedząca i naprawdę nie prosząca często ale na tym mi tak bardzo zależało żeby był chłopiec anjedbak dziewczynka ... Jestem w stanie jakby zawieszenia , jeszcze widzac córkę która również się mogdli i nadała prosi o braciszka pomimo, że mówiłam , że może będzie siostrzyczka ona nadal wierzy . W ja jakoś muszę odpocząć .

Ja też modlilam się o córkę ale zawsze dodawałam "jeśli taka jest Twoja wola". Jakoś nie miałam smialosci az tak narzucać się Bogu bo wiem że przecież niektórzy modlą się aby mieć wogole dziecko wiec czulam ze z mojej strony taka modlitwa o dana plec byłaby chyba nie wporzadku do tych co nie mają dzieci a marzą aby miec.
Ale szczypiorkowa ja myślę że Bóg widzi Was narazie jako rodziców córek a kto wie jaka jeszcze ma dla Was niespodzianke. Może czwarte NIEPLANOWANE bobo to będzie synek :-)

reklama
Do góry