reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Grabcia123 kciuki za nowy cykl[emoji110][emoji110]
@Miciur-ka dziękuję [emoji8]
@belle81 niesety i z tym stresem to lipa i zabobon ja byłam mega zestresowana przed zajściem ciągle nerwy stres i boy[emoji14]
@szczypiorkowa12345 u mnie dzidziusia po lewej str bardziej czuje także następny mit, tak jak te z gadaniem ludzi moja przyjaciółka była pewna że będzie girl bo zachcianki na słodkie, na owoce itd ona ma dwie córki druga 3 mies i tak miała jak ja, moj ojciec niemal pewny że będzie dziewczynka bo przecież on też zaplanował dziewczyne i wyszłam 3 ja wymarzona a inna koleżanka mówi że napewno dziewczynka że gin się myli [emoji23][emoji23][emoji23]
Szczerze nie słucham tych farmazonow nie ma co się nakręcac nawet mnie to lekko wkurza jeśli widać chłopca to jest chłopiec i te ich gadanie już mnie nudzi . Po polowkowych zacznę zakupy[emoji14]mięta, turkus, szary [emoji7]więc nie mogę się doczekać polowkowych.
@Marzycielka86 kiedy wizyta??

Dlatego to są zabobony bo ni jak mają się do rzeczywistości :D i ja je również traktuje wyłącznie jako 'ludzkie gadanie ' :D

U nas do połówkowych pewnie będę się dopiero ogarniać po wizycie w maju :) ehhh też się nie mogę doczekać :)

reklama
Tak jak mówicie nowy cykl nowe starania dlatego mam pytanie... Co uważacie że ma największy wpływ na płeć?? W co najbardziej wierzycie? Dieta, suple, zakwaszaniw itp itd

Mi najbardziej utkwila w głowie dieta, to co się je, a więc przy okazji suplementy. Męża też będę suplementami wspomagać. Myślę że w naszym przypadku ten stosunek przed owulacja będzie ważny bo chłopcy byli robieni (tak mi się wydaje bo nie mierzylam temp, ani nie miałam testów owu) w sama owu lub dzień przed. Tylko gubię się już przy tym czy męża przetrzymac te 8-10 dni czy raczej codziennie, ale przy lukrecji nie da rady. A zakwaszanie na końcu stoi w mojej statystyce. Wydaje mi się że to wielu tu dziewczynom nie pozwala zajść. Ja jeszcze nawet nie kupilam żadnego specyfiku, ale do czerwca czas.
A jak się wam wydaje czy ciągle picie suplementow nie przyzwyczaja organizmu do nich. Czy lepsze jest 2 tyg i przerwy 2 tyg np w przypadku zażywania lukrecji przez meza??? Albo ja codziennie dwie herbaty miętowy już od ponad 3 miesięcy, czy to jeszcze działa?

Dziewczyny a macie czasami wątpliwości czy aby na pewno jesteście gotowe na 3 dziecko ?
Mój M nie jest do końca zdecydowany a ja chce al mam momenty ze się waham. I bardzo zależy mi na płci, a jak się nie uda ? Boje się swojej reakcji

reklama
Grabcia wiem bo sama to robilam;-) nam sie udalo ale mysle ze to akurat " wina" meza.On mial uraz jadra do tego w cyklu w ktorym zaszlam robil rentgen nogi mega sie poci w tych partiach .Ogolnie mielismy ciezko z zajsciem.

Do góry