reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Stosuje dietę. Schudłam 3-4 kg. Podwieczorek to mój ostatni posiłek 16-17 i śniadanie jem 3 godz później niż zazwyczaj bo o 9. Przestalam slodzic herbaty, nie pije czarnej. Na śniadanie nie jem wędlin, sera zoltego za to twarożek codziennie podstawa sniadan i podwieczorkow. Nie wiem na ile to dieta dziewczynkowa. Aha bananów nie jem a zajadalam się nimi. Obiady normalnie ale bez czerwonego mięsa bo nie chce mi się osobno dla siebie przyrządzać to zdarza się ziemniak i pomidorowa.

reklama
Naomi ja mam wątpliwości. Po pierwsze czy dam radę i w ciąży i z malutkim dzieckiem ogarnąć dom, dzieci, zakupy, lekarzy, obiady, odworzenie dzieci do szkoły, przedszkola. Tego że będzie trzeci chłopak.
Co inni powiedzą bo przekrocze granice dwójki dzieci, tego standardu.
Mam 35 lat, czy za stara nie jestem.
Cały czas myślę i analizuje. Ale nie umiem zrezygnować z trzeciego.

U mnie dieta pół roku schudłam 10kg, odstawiłam ziemniaki, sól, pomidory, banany i czerwone mięso.
Śniadania to kasza manna, kolacja to jogurt z płatkami owsianymi, obiad warzywa z kurczakiem, same warzywa, omlet.
Ale zrobiłam sobie przerwę, zjadłam karkówki kawałek i umarłam ze szczęścia.

Gdyby to planowanie miało dawać skutek w wybranej płci to @Imama czy @szczypiorkowa12345 miały by co chciały ale zupełnie wyszło co innego, wiec nie sadze, ze fitness, stresy, diety ani suple mogą wpływać na płeć,

Jakoś tak nabrałam niechęci do tych starań, bo to takie palcem na wodzie a ja tak nie lubię. Zero sensownych informacji, wszystko wzajemnie sie wyklucza. I jest mi smutno, bo zdaje sobie sprawę ze smutnego faktu, że mam najmniejsze szanse na ta córcię [emoji17]

Myśle, ze teraz ostatni cykl. Chyba pójdę z clo, a potem przerwa, będzie duży remont, urwanie dooopy, wiadomo różne farby i specyfiki nie wiem czy to dobry czas na starania?

Idę do psychologa żeby poukładać sobie to pragnienie, żeby umieć odpuścić, żeby pożegnać sie z ta córka [emoji17]

@leeleeth ja już tez myślałam żeby z kimś porozmawiać szczerze o tym pragnieniu. Ja czuje ogromna potrzebę posiadania córki pomimo Ze już mam syna i córkę. Gdy urodziła się córka poczułam się taka dopełniona i nasza rodzina. Mój M nie potrafi tego zrozumieć ze znów „mi się włączyło” bo przecież mam co chciałam i mnie to tez dobija. Wolałabym żeby po prostu pragnienia nie było.
Czuje się z tym wszystkim źle. Do tego typowe życiowe rozterki czy dam radę z trójka. Może jednak lepiej zrezygnować No jest po prostu dobrze. Żeby nie zepsuć tego co jest. Meczy mnie to wszystko. A dodatkowo tak jak napisała @anija.82 żadne rozsądne argumenty do mnie nie przemawiają. Tez obawiam się reakcji innych na 3 ciąże. Dobrze ze mogę choć trochę tu na forum wyrzucić z siebie emocji.

@Naomi_24 kto to wie z czego się bierze ta potrzeba? Ja czasem mam wrażenie, że zwariuję tak bardzo mnie to ciśnie. Chcę to sobie uładzić, bo tak bardzo mnie dręczy, że niezdrowo sie zrobiło! Dziecko ma byc powodem do radości a nie płaczu bo płeć nie ta! To zła droga, stad moja decyzja.
Co to dylematu czy sobie poradzicie to z doświadczenia Wam powiem, że tak! Dacie sobie radę, kosztem wyrzeczeń, dużego wysiłku i stresu jeszcze większego ale radę dacie [emoji6][emoji23]

Czy rozwalać wygodny układ, który teraz macie to już same w sercu musicie rozważyć! Bo to wielkie wyzwanie! I musicie być gotowe, na trudy bo przecież rożnie może być.

Trzymam za Was kciuki, za każdą z Was i wciąż mam nadzieje, że znajdziemy sposób na te nasze wymarzone dzieci [emoji8]

Grabcia-ja mialam.tzw. "blazing" na lh i wtedy zrobilam ciazowy i tez wyszedl pozytyw,ale nie wszystkim sie to sprawdza, najlepiej robic ciazowe spr. Ciaze a lh owulacje , :)

Leeleeth- ja chyba sprobuje egs -jak sie "naumiem" to zawsze pomoge :), a ty kochana moze jednak zdecydujesz sie tez na egs :)?

Szczypiorkowa-a ja bym powoedziala.wlasnie corce ze babcia jest stara i mysli pp staremu ze kiedys "za dawien dawna" tak było a teraz juz tak nie jest i dziewczynka moze robic wszystko co chłopcy, na yt jest taka 16 latka ktora chce poleciec.w.kosmos, i cale zycie ppd to podporzadkowane ma,nauka jakies kursy nurkowania itp.itd. to pokaz corce , a przeciez asteonauci rzekomo faceci.., ostatnio synowi pokazywalam.bo tez tlumacze ze moze byc kimkolwiek zamarzy -takze nie przejmuj sie, nasz syn akurat chce byc policjantem i idziemy w czerwcu zwiedzac jednostke policji [emoji23] ps.ja mialam.zachciabki na slodkie i syn :)

Belle-gdyby stres mial cos.do rzeczy to byn miala.same corki [emoji23], nie wierze.kompletnie,

Luisa-ja jakbym teraz planowala.to bym zrobila.7 dni pod rzad zmiana nasienia i jeden stosunek docelowy jakos 2 dni przed owu,

Anija-tyle.sie naczytalam o dziewczynach zakwaszajacych i naprawde takie cuda uskuteczniały ze sie za głowe łapałam jak to zrobiła ze zaszła np. Przy ph 3.8 ! Irygacje suple no wszystko co tam wymarzysz, generalnie duzo jest fail i duzo sukcesu we wszystkich metodach. Lukrecja powinna byc brana od poczatku okresu do owulacji tylko przez obojga, ewentualnie jak masz krotka 1 faclze to maz moze zaczac kilka dni przed Toba, mi sie wydaje ze sie przyzwyczaja organizm, tak zauwazyłam.po mezu,

Naomi-ja tak chcialam.a teraz mega watpliwosci i tak odkladam.i wynajduje rozne powody czemu jeszcze nie teraz [emoji23],ty jestez o tyle w dobrej sytuacji ze juz masz parke i moze cie bie dotknie "niepozadana"płec tak mocno jak moze dotknac kogos kto ma dzieci tylko 1 płci

@Miciur-ka myśle, ze poszłabym w to, ale tam tez sporo fail, Wiec już sama nie wiem. Ja to bym zaczęła od sprawdzenia czy mój wogole ma babskie plemniory, bo może ja tu cuda wianki a on samych facetów ma?
Ale nigdzie nie robią wiec chyba te mikroskopy mi zostają, i uważna obserwacja [emoji23]
I wtedy wale do Ciebie jak w dym na szkolenie [emoji2]

@Grabcia123 kciuki za nowy cykl[emoji110][emoji110]
@Miciur-ka dziękuję [emoji8]
@belle81 niesety i z tym stresem to lipa i zabobon ja byłam mega zestresowana przed zajściem ciągle nerwy stres i boy[emoji14]
@szczypiorkowa12345 u mnie dzidziusia po lewej str bardziej czuje także następny mit, tak jak te z gadaniem ludzi moja przyjaciółka była pewna że będzie girl bo zachcianki na słodkie, na owoce itd ona ma dwie córki druga 3 mies i tak miała jak ja, moj ojciec niemal pewny że będzie dziewczynka bo przecież on też zaplanował dziewczyne i wyszłam 3 ja wymarzona a inna koleżanka mówi że napewno dziewczynka że gin się myli [emoji23][emoji23][emoji23]
Szczerze nie słucham tych farmazonow nie ma co się nakręcac nawet mnie to lekko wkurza jeśli widać chłopca to jest chłopiec i te ich gadanie już mnie nudzi . Po polowkowych zacznę zakupy[emoji14]mięta, turkus, szary [emoji7]więc nie mogę się doczekać polowkowych.
@Marzycielka86 kiedy wizyta??
kruszynka mi też się te trzy kolory mega podobają i pewnie, że dla chłopców będą dobre!!!!!!!!!!!!! koniec i kropka!

Miciurka u mnie już za późno na sexy pod rząd mąż ma dzisiaj 5dniowe nasienie hehehe a jutro albo pojutrze chciałam spróbować :p

reklama
kochane, a ja to trochę jak Leeleee....już zaczęłam myśleć, czy aby nie pójść do kogoś z tym, ale chyba jednak muszę to sama w sobie poukładać i zaufać mocno Bogu, że to jednak On wie lepiej i zna przyszłość i co mi się wydaje dobre i świetne dla mojej rodziny, nie oznacza wcale, że takie musi być w perspektywie czasu!
LeeLee jakby co, to podziel się czasami radami, które Ci pomogą "pożegnać się z córką". Ja wciąż się zastanawiam jak to zrobić. Marzę o tym, by donosić szczęśliwie i urodzić zdrowego bobaska. Od leków mam już tak zniszczony żołądek, że jego ból plus migreny, to niemal norma codzienna.
Myślę, że aż tak źle z nami tutaj nie jest, bo nie w tym rzecz, że nie pokochamy naszych kolejnych dzieci tej samej płci, przecież pokochamy całym sercem. Clue tkwi w tym, że trudno jest się pogodzić z tym, że nigdy nie przybędzie do nas ta druga płeć, że akurat na nas "padło".

Do góry