reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny wy praktycznie wszystkie idziecie podobnie z cyklem haha dobre :), u mnie 10dc dzis :), dziecko mlodsze biedne wyje nam ostro juz caly tydzien, biedaczek chyba wiekszosc zebow mu idzie na raz, bo teraz mu wyszlo 5 na raz! No horror, a on taki wrazliwy biedny okruszek nasz.

Kredka a czemu tylko clo -3-5 a nie 3-7?

U mnie jest roznica 3.5 roku i mysle ze to duzo,

Belle-to ty jakbys miala jednego syna bo 18 latek to juz zyje swoim zyciem ;)

Szczypiorkowa-kiedy wizyta?

Gosica-dobrze robic przerwe ja mojemu mezowi tez robiłam, wtedy suple tez lepiej działaja jak org. Troche odpocznie, kciuki trzymam :)

właśnie pytałam o różnice wieku bo nie chce odkladac starac zeby tej roznicy nie zwiększac..u mojej siostry jak u @Miciur-ka jest 3.5 i dzieci WOGOLE nie chca sie bawic razem ani nic..starsza juz ma swoj swiad mlody jej tylko przeszkadza...coz zobaczymy kiedy nam sie uda bo roznica moze byc i wieksza..
ja nie planowalam testowac bo temp spadla..ale maz dzis rano mi kazał po tym jak specjalnie wstalam wczesniej zeby przywiezc z piekarni cieple buleczki i to z serem nic z innego nie wchodzilo w gre po czym poprawlam to kanapka z boczkiem ( nie cierpie wiejszczyzny i ich pochodnych) w dodatku z musztarda za ktora nie przepadam...ale biel nad bielami..dzis mam miec @..narazie jej nie ma..wszystkie moje dolegliwosci z ostatnich 3 dni minely wiec czekam..

Ostatnia edycja:
U nas jest 5 lat i żałuję jak cholera... Takie 2/2.5 roku jest idealnie. No ale życie poskladslo się Tak jak jest , nie inaczej i nic z tym nie zrobię :)

Dziś byłam u fryzjera (niezmiennie jednej pani od 10 lat :) ). pani pyta co słychać, mówię że w ciąży jestesny, na co ona patrzy na mnie tak głęboko w oczy i mówi - noooo super! Chłopak bedzie, gratulacje !
Mnie oczywiście lekko spięło i mówię , że jeszcze zobaczymy ale chyba lekarz może być innego zdania :) na co ona - jeszcze się okaże :D
Jezuuuu dziewczyny, no jak?! Ja się pytam jak... Lekarz mówi że nub leży a naprawdę mam wrażenie że wszytsko wokół mnie krzyczy że będzie chłopak. Ja chyba do dnia porodu będę skołowana ...
Mama pyta o wzór otulacz i podusi z LaMillou taki jej pierwszy prezent który już stał się tradycją, a ja nie wiem. Tzn wiem ale brać już dziewczecy wzór, czy może zaczekać ... Te samochodziki kednak tak kuszą hahaha :D
Z drugiej strony te piorka i pastelowe róże nie są aż takie źle ...:)

U nas jest 5 lat i żałuję jak cholera... Takie 2/2.5 roku jest idealnie. No ale życie poskladslo się Tak jak jest , nie inaczej i nic z tym nie zrobię :)

Dziś byłam u fryzjera (niezmiennie jednej pani od 10 lat :) ). pani pyta co słychać, mówię że w ciąży jestesny, na co ona patrzy na mnie tak głęboko w oczy i mówi - noooo super! Chłopak bedzie, gratulacje !
Mnie oczywiście lekko spięło i mówię , że jeszcze zobaczymy ale chyba lekarz może być innego zdania :) na co ona - jeszcze się okaże :D
Jezuuuu dziewczyny, no jak?! Ja się pytam jak... Lekarz mówi że nub leży a naprawdę mam wrażenie że wszytsko wokół mnie krzyczy że będzie chłopak. Ja chyba do dnia porodu będę skołowana ...
Mama pyta o wzór otulacz i podusi z LaMillou taki jej pierwszy prezent który już stał się tradycją, a ja nie wiem. Tzn wiem ale brać już dziewczecy wzór, czy może zaczekać ... Te samochodziki kednak tak kuszą hahaha :D
Z drugiej strony te piorka i pastelowe róże nie są aż takie źle ...:)
To wygląda tak jakby wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły że CHŁOPIEC :) może jednak :) ja zawsze chciałam chłopca bo muszki szelki koszule :) mm
Teraz znów chciałabym sukieneczki gumeczki... Może się uda

reklama
Mówisz Leeleeth że po lukrecji jest taka mega owulacja...? Może spróbuję, tylko żeby nie przekombinować. Ja i tak w tym cyklu wyjątkowo to czułam.
Dziewczyny przykro mi ze na testach biel,następnym razem się uda
Coś ten miesiąc w starankach nie udany... Następny cykl bedzie owocny dla wielu cos czuje :)
Oby tak było ;)
@szczypiorkowa12345 Ty czekaj jeszcze z wyborem kolorów dla dziecka.
Słuchaj,fryzjerka-specjalistka,zna Cię od tylu lat i bez wachania popatrzyła i co powiedziała...:D
Co do różnicy wieku to dziś mogę przyznać że im mniejsza tym lepiej dla dzieci. Wiadomo że na początku ciężko,ale potem super.
A ja to mam dwuch jedynaków. A teraz jak wyjdze to też z 8 lat różnicy będzie...

Ostatnia edycja:
Do góry