reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ehhh ja naprawdę sobie tego nie dopowiadam, nie ściemniam, nie wymyślam ... Ostatnio moja kuzynka która ma 2corki sama zaczęła się śmiać, że naprawdę jeśli z tej ciąży nie będzie chłopca to ona zwatpi we wszystkie znaki wszechświata :D

Pożyjemy - zobaczymy, póki co imienia nadal nie mamy więc luz :D

Acha @Miciur-ka pytałaś o wizytę, u mnie dopiero 27.05 :)

reklama
Grabcia- to juz chyba roznica płci jednak, albo charakterow ;)- u mnie chlopaki sie fajnie ganiaja mimo różnicy 3.5 roku ale i tak moim zdaniem za duzo ,starszy juz woli takie gry itp. Jakies domino klocki a mlodszy mu przychodzi i psuje, tak widac te roznice po prostu w zabawie -nie ten "poziom" [emoji23] , mi sie wydaje ze idealny zestaw to syn syn corka corka ale wiesz malo kto chce miec czwórkę dzieci :)

Kredka-a to dobrze bo juz myslalam ze jakos dziwnie bierzesz hehe kciuki trzymam

Mihasiaa-ja tez czuje ze w wakacje sie sypnie pozytywow, :)

Szczypiorkowa-ja w zabobony nie wierze kompletnie, mialam.2 calkiem inne ciaze płec ta sama,nie ma.co sie nakrecac , co tam uroslo to juz jest :) , zdarzaja sie niespodzianki jasne - znam dziewczyne co na porodowce niespodzianka cala ciaza ze corka a tu syn i wiesz zero imienia wszystko dla chlopca ja nie wiem.ze jeszcze takie pomyłki sie zdarzają to szok, tak naprawde ty bylas wczesnie i to moze pojsc w kazda strone to nie ma.co jeszcze myslec, a ktory bedziesz miala tydzien pod koniec maja na wizycie ?

Czyli szypiorkowa i marzycielka.najblizsza wizyta,

Marzycielka-no oby sie pokazała dzidzia bo mnie bardzo ciekawi, ja cały czas analizuje to co ludzie biora itp. I czy to ma sie cos do płci :),oby u Ciebie inofem dal rade trzymam kciuki !

Belle-wspolczuje !

Eee tam,nie ma czego;)
A ja dziś spotkałam kuzynkę w ciąży z drugim bobo i pytam ją czy wie co będzie a ona mówi że za wcześnie. A zresztą jej koleżanka wczoraj urodziła i od polowkowych na każdym usg miła być dziewczynka a urodził się chłopczyk i ma wszystko na różowo:D Więc ona mówi że o kant d... to całe przewidywanie

Eee tam,nie ma czego[emoji6]
A ja dziś spotkałam kuzynkę w ciąży z drugim bobo i pytam ją czy wie co będzie a ona mówi że za wcześnie. A zresztą jej koleżanka wczoraj urodziła i od polowkowych na każdym usg miła być dziewczynka a urodził się chłopczyk i ma wszystko na różowo[emoji1] Więc ona mówi że o kant d... to całe przewidywanie

Chyba bym sie załamała. Okropna sytuacja. Pół ciąży cieszyć sie z płci dziecka i na końcu takie cos. Wiadomo, ze dziecko to dziecko ale jednak nastawienie swoje robi.

Dziewczyny a jakie to badanie nasienie pod katem xx? Jak sie nazywa? I można w zwykłym labie zrobić? Czy przy klinikach ivf?

@Miciur-ka ja to naprawdę się nie nakręcam i dlaeko mi do tego :) ja się nastawiam na dziewczynke względu na nasze genetyczne uwarunkowania babskie :D, choć wiadomo -, iskierka nadziei jest do dnia porodu haha :D

Nie wiem jak u Was, ale u nas cudowna piękna pogoda i jestem Wniebowzięta !!! :D

Z tego co wyczytałam na medycznych stronach w Internecie to nie robi się w Polsce badań nasienia strikte pod kątem x i y. Są kliniki które zajmują się genetyką i horobami z tym związanymi ale to już na poziomie podziału komórkowego.
W USA klinika opracowała metodę która dzieli plemniki pod względem wagi i daje skuteczność na poziomie 70%. W Europie zabrania tego typu praktyk dyrektywa unijna.

Ciekawość zaspokojona. Ale ja tak mocno nie mam zamiaru w to wchodzić.
W Newsweek(internet) jest ciekawy artykuł właśnie o płci,polecam.
I wiecie co... Właśnie dieta podnosi szansę na konkretną płeć. I stan psychiczny przyszłej mamy.
Reszta jak sheetles,pozycje przeszła do lamusa.
Wszystkie metody oscylują w granicach 4-7% w stronę od 50. Mało ale...;)

reklama
@szczypiorkowa12345 ja to mam już tak naladowane akumulatory dzięki pięknej pogodzie ze moge elektrownie otwierać :D
U mnie co dzień słońce i upał niezmiennie od prawie miesiąca. Słońce i susza. Już mam ręce do ziemi od konewek z wodą do podlewania ogródka.

Do góry