reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ehhh ja naprawdę sobie tego nie dopowiadam, nie ściemniam, nie wymyślam ... Ostatnio moja kuzynka która ma 2corki sama zaczęła się śmiać, że naprawdę jeśli z tej ciąży nie będzie chłopca to ona zwatpi we wszystkie znaki wszechświata :D

Pożyjemy - zobaczymy, póki co imienia nadal nie mamy więc luz :D

Acha @Miciur-ka pytałaś o wizytę, u mnie dopiero 27.05 :)

reklama
Grabcia- to juz chyba roznica płci jednak, albo charakterow ;)- u mnie chlopaki sie fajnie ganiaja mimo różnicy 3.5 roku ale i tak moim zdaniem za duzo ,starszy juz woli takie gry itp. Jakies domino klocki a mlodszy mu przychodzi i psuje, tak widac te roznice po prostu w zabawie -nie ten "poziom" [emoji23] , mi sie wydaje ze idealny zestaw to syn syn corka corka ale wiesz malo kto chce miec czwórkę dzieci :)

Kredka-a to dobrze bo juz myslalam ze jakos dziwnie bierzesz hehe kciuki trzymam

Mihasiaa-ja tez czuje ze w wakacje sie sypnie pozytywow, :)

Szczypiorkowa-ja w zabobony nie wierze kompletnie, mialam.2 calkiem inne ciaze płec ta sama,nie ma.co sie nakrecac , co tam uroslo to juz jest :) , zdarzaja sie niespodzianki jasne - znam dziewczyne co na porodowce niespodzianka cala ciaza ze corka a tu syn i wiesz zero imienia wszystko dla chlopca ja nie wiem.ze jeszcze takie pomyłki sie zdarzają to szok, tak naprawde ty bylas wczesnie i to moze pojsc w kazda strone to nie ma.co jeszcze myslec, a ktory bedziesz miala tydzien pod koniec maja na wizycie ?

Czyli szypiorkowa i marzycielka.najblizsza wizyta,

Marzycielka-no oby sie pokazała dzidzia bo mnie bardzo ciekawi, ja cały czas analizuje to co ludzie biora itp. I czy to ma sie cos do płci :),oby u Ciebie inofem dal rade trzymam kciuki !

Belle-wspolczuje !

Eee tam,nie ma czego;)
A ja dziś spotkałam kuzynkę w ciąży z drugim bobo i pytam ją czy wie co będzie a ona mówi że za wcześnie. A zresztą jej koleżanka wczoraj urodziła i od polowkowych na każdym usg miła być dziewczynka a urodził się chłopczyk i ma wszystko na różowo:D Więc ona mówi że o kant d... to całe przewidywanie

Eee tam,nie ma czego[emoji6]
A ja dziś spotkałam kuzynkę w ciąży z drugim bobo i pytam ją czy wie co będzie a ona mówi że za wcześnie. A zresztą jej koleżanka wczoraj urodziła i od polowkowych na każdym usg miła być dziewczynka a urodził się chłopczyk i ma wszystko na różowo[emoji1] Więc ona mówi że o kant d... to całe przewidywanie

Chyba bym sie załamała. Okropna sytuacja. Pół ciąży cieszyć sie z płci dziecka i na końcu takie cos. Wiadomo, ze dziecko to dziecko ale jednak nastawienie swoje robi.

Dziewczyny a jakie to badanie nasienie pod katem xx? Jak sie nazywa? I można w zwykłym labie zrobić? Czy przy klinikach ivf?

@Miciur-ka ja to naprawdę się nie nakręcam i dlaeko mi do tego :) ja się nastawiam na dziewczynke względu na nasze genetyczne uwarunkowania babskie :D, choć wiadomo -, iskierka nadziei jest do dnia porodu haha :D

Nie wiem jak u Was, ale u nas cudowna piękna pogoda i jestem Wniebowzięta !!! :D

Z tego co wyczytałam na medycznych stronach w Internecie to nie robi się w Polsce badań nasienia strikte pod kątem x i y. Są kliniki które zajmują się genetyką i horobami z tym związanymi ale to już na poziomie podziału komórkowego.
W USA klinika opracowała metodę która dzieli plemniki pod względem wagi i daje skuteczność na poziomie 70%. W Europie zabrania tego typu praktyk dyrektywa unijna.

Ciekawość zaspokojona. Ale ja tak mocno nie mam zamiaru w to wchodzić.
W Newsweek(internet) jest ciekawy artykuł właśnie o płci,polecam.
I wiecie co... Właśnie dieta podnosi szansę na konkretną płeć. I stan psychiczny przyszłej mamy.
Reszta jak sheetles,pozycje przeszła do lamusa.
Wszystkie metody oscylują w granicach 4-7% w stronę od 50. Mało ale...;)

reklama
@szczypiorkowa12345 ja to mam już tak naladowane akumulatory dzięki pięknej pogodzie ze moge elektrownie otwierać :D
U mnie co dzień słońce i upał niezmiennie od prawie miesiąca. Słońce i susza. Już mam ręce do ziemi od konewek z wodą do podlewania ogródka.

Do góry