reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja bym chciala rodzic marzrc kwiecień maj czerwiec [emoji14] a rodzilam dwoch synkow jeden we wrzesniu koniec i jakos to bylo a drugi styczen i powiem ze tragedia ich oboje malych ubrac. Ciemno zimno nie mo robic ze starszym tzn wyjsc na dwor czy jakies kontakty z rowiesnikami no wolalabym wiosna lato teraz [emoji14] ale co ma byc to bedzie biore na klate.

reklama
Żartuje;) Przecież między innymi właśnie po to planuje się dzieci żeby dostosować wszystko do swoich potrzeb.
Jak są małe dzieci w domu to lepiej mieć maleństwo latem bo wtedy łatwiej zebrać wszystkich chodzby na spacer,bo zimą te wszystkie czapki,szaliki...a jak się już zbierzesz to zaczyna coś padać lub wiać. Odechciewa się ;)
Mój młodszy z połowy września i dla mnie było super. Miałam brzuszek w letnich sukienkach,opuchnięte nogi w upały...:D
A zima szybko minęła a na lato już taki fajny bąbel w spacerówce.
A starszy z listopada, koszmar...
Więc jeśli mogłabym wybierać to rodzić od marca do września:)

Ja w tym roku, wyjątkowo będę z wakacyjnym brzuszkiem :) Do tej pory końcówka była w zimie a teraz zupełnie inaczej. Swoją drogą to też było planowane na płeć hahaha :D bo statystycznie najwięcej chłopców rodzi się w i październiku plus płodzi się w zimie ehhhh nawet to się nie sprawdziło :)

U mnie przyszła czerwona małpa ;) Zbieram siły i motywacje na cykl. Dopiero drugi raz nie wyszlo, a ja juz jestem zrezygnowana czy przez te moje kombinacje nie zachodze :( Niby sobie tłumaczę, ze mam czas i na spokojnie chce podchodzić, ale myślałam, ze szybko zajdę :(

Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo co jakis czas wpadne fo was zobaczyc jak sobie radzicie :), cos widze przestoj troszke w pozytywach, ale pewnie na samo lato sie wysypia :), kciuli mocno dalej za was trzymam, u nas chłopaki rosna no i dziecko bardzo chce ale odpada u nas wiec tylko sobie moge pomarzyc , dalej uwazam zeby nie wpasc , nie moge zbytnio zadnej antykoncepcji takze trzeba sie pilnować,

Belle-a robilas mezowi badanie nasienia ? Ze sie nastawiasz ze sa tylko xy? Moze zamiast abstynencji zrob codziennie zmiana plemnikow i jeden stosunek docelowy?

Elenaa-ja nie znam zadnej pary co maja parke i staraja sie o 3 dziecko [emoji23], maja zawsze tylko dwojke, ale znam duzo par corka ,corka , syn, albo syn syn syn, corka.corka.corka ,mniej tych co.maja syn syn corka (niestety) , chyba ci co maja parki koncza temat maja po 1 z kazdego i tyle,
Ps.ja biore folate, czyli te lepiej wchlanialna wersje folic.

Kruszynka-to zrobilas idealne BDM na synka , ale szczypiorkowa miala przedbiegi to tez tak nie policzysz z kiedy co i jak, bo myslala ze ma owulacje a sie przesuneło, tak czy siak los i tyle, gratulacje zdrowego chlopaczka !

Wlasnie wczoraj wyczytałam ze laska ktora ma 8 !!!! Synow !!! Zrobiła egs - i jej sie nie udało ! W ciazy z 9! Synem! Masakraaa, niektorzy duzo robia i nie wyjdzie a niektorzy prawie nic i da rade,

Ale za to tez wyczytałam ze laska egs zrobila blizniaczki coreczki ,co mnie pociesza, ze jednak komus sie udaje i mysle ze po prostu trzeba sie znac, bo jednak egs potrzebuje troszeczke wiedzy, i trzeba byc pewnym w 100% co sie robi,

Marzycielka -czekam na twoja wizyte bo bardzo jestem ciekawa plci , czy ten inofem pomogl
No i oczywiscie trzymam kciuki za róż, u kazdej ktora o roz sie stara, i za siurka u szczypiorkowej i dziewczyn co czekaja na synka.

@Miciur-ka zaglądaj częciej. Tęskniłam za twoimi madrymi radami i wypowiedziami :)
A jak zdrówko u Ciebie? Już się wszystko unormowało?
Ciesz się chłopcami a może przyjdzie odpowiedni czas na trzecie bobo;)

reklama
Kredkaczarna- ja mam podobnie dzieciaki jeden z konca sierpnia drugi z konca stycznia i tez bym teraz celowala na wiosne ,i tez lepiej wygladalam w 2 ciazy [emoji23][emoji23], brzuch mi dopiero wyskoczyl jakos na 6-7 miesiac ze juz bylo widac cokolwiek nie założyłam, a teraz po tragedia jakas , wlasnie dietuje bo masakra w ciuchy moje sie nie mieszcze :/, mysle ze hormony mi sie zrąbały ugh,

Belle-dziekuje :*, miło mi :), wielkie G sie unormowało , teraz bede w Pl to ide na wyniki lekarze itp.bylam u gina i torbiel dalej mam ale mniejszy, olewam narazie bo sie nie staramy, a ty jak tam ?

Gosica jak tam??

Do góry