reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja bym chciala rodzic marzrc kwiecień maj czerwiec [emoji14] a rodzilam dwoch synkow jeden we wrzesniu koniec i jakos to bylo a drugi styczen i powiem ze tragedia ich oboje malych ubrac. Ciemno zimno nie mo robic ze starszym tzn wyjsc na dwor czy jakies kontakty z rowiesnikami no wolalabym wiosna lato teraz [emoji14] ale co ma byc to bedzie biore na klate.

reklama
Żartuje;) Przecież między innymi właśnie po to planuje się dzieci żeby dostosować wszystko do swoich potrzeb.
Jak są małe dzieci w domu to lepiej mieć maleństwo latem bo wtedy łatwiej zebrać wszystkich chodzby na spacer,bo zimą te wszystkie czapki,szaliki...a jak się już zbierzesz to zaczyna coś padać lub wiać. Odechciewa się ;)
Mój młodszy z połowy września i dla mnie było super. Miałam brzuszek w letnich sukienkach,opuchnięte nogi w upały...:D
A zima szybko minęła a na lato już taki fajny bąbel w spacerówce.
A starszy z listopada, koszmar...
Więc jeśli mogłabym wybierać to rodzić od marca do września:)

Ja w tym roku, wyjątkowo będę z wakacyjnym brzuszkiem :) Do tej pory końcówka była w zimie a teraz zupełnie inaczej. Swoją drogą to też było planowane na płeć hahaha :D bo statystycznie najwięcej chłopców rodzi się w i październiku plus płodzi się w zimie ehhhh nawet to się nie sprawdziło :)

U mnie przyszła czerwona małpa ;) Zbieram siły i motywacje na cykl. Dopiero drugi raz nie wyszlo, a ja juz jestem zrezygnowana czy przez te moje kombinacje nie zachodze :( Niby sobie tłumaczę, ze mam czas i na spokojnie chce podchodzić, ale myślałam, ze szybko zajdę :(

Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo co jakis czas wpadne fo was zobaczyc jak sobie radzicie :), cos widze przestoj troszke w pozytywach, ale pewnie na samo lato sie wysypia :), kciuli mocno dalej za was trzymam, u nas chłopaki rosna no i dziecko bardzo chce ale odpada u nas wiec tylko sobie moge pomarzyc , dalej uwazam zeby nie wpasc , nie moge zbytnio zadnej antykoncepcji takze trzeba sie pilnować,

Belle-a robilas mezowi badanie nasienia ? Ze sie nastawiasz ze sa tylko xy? Moze zamiast abstynencji zrob codziennie zmiana plemnikow i jeden stosunek docelowy?

Elenaa-ja nie znam zadnej pary co maja parke i staraja sie o 3 dziecko [emoji23], maja zawsze tylko dwojke, ale znam duzo par corka ,corka , syn, albo syn syn syn, corka.corka.corka ,mniej tych co.maja syn syn corka (niestety) , chyba ci co maja parki koncza temat maja po 1 z kazdego i tyle,
Ps.ja biore folate, czyli te lepiej wchlanialna wersje folic.

Kruszynka-to zrobilas idealne BDM na synka , ale szczypiorkowa miala przedbiegi to tez tak nie policzysz z kiedy co i jak, bo myslala ze ma owulacje a sie przesuneło, tak czy siak los i tyle, gratulacje zdrowego chlopaczka !

Wlasnie wczoraj wyczytałam ze laska ktora ma 8 !!!! Synow !!! Zrobiła egs - i jej sie nie udało ! W ciazy z 9! Synem! Masakraaa, niektorzy duzo robia i nie wyjdzie a niektorzy prawie nic i da rade,

Ale za to tez wyczytałam ze laska egs zrobila blizniaczki coreczki ,co mnie pociesza, ze jednak komus sie udaje i mysle ze po prostu trzeba sie znac, bo jednak egs potrzebuje troszeczke wiedzy, i trzeba byc pewnym w 100% co sie robi,

Marzycielka -czekam na twoja wizyte bo bardzo jestem ciekawa plci , czy ten inofem pomogl
No i oczywiscie trzymam kciuki za róż, u kazdej ktora o roz sie stara, i za siurka u szczypiorkowej i dziewczyn co czekaja na synka.

@Miciur-ka zaglądaj częciej. Tęskniłam za twoimi madrymi radami i wypowiedziami :)
A jak zdrówko u Ciebie? Już się wszystko unormowało?
Ciesz się chłopcami a może przyjdzie odpowiedni czas na trzecie bobo;)

reklama
Kredkaczarna- ja mam podobnie dzieciaki jeden z konca sierpnia drugi z konca stycznia i tez bym teraz celowala na wiosne ,i tez lepiej wygladalam w 2 ciazy [emoji23][emoji23], brzuch mi dopiero wyskoczyl jakos na 6-7 miesiac ze juz bylo widac cokolwiek nie założyłam, a teraz po tragedia jakas , wlasnie dietuje bo masakra w ciuchy moje sie nie mieszcze :/, mysle ze hormony mi sie zrąbały ugh,

Belle-dziekuje :*, miło mi :), wielkie G sie unormowało , teraz bede w Pl to ide na wyniki lekarze itp.bylam u gina i torbiel dalej mam ale mniejszy, olewam narazie bo sie nie staramy, a ty jak tam ?

Gosica jak tam??

Do góry