Taka selekcja plci doprowadzila by do tego co teraz w Chinach maja, mnostwo mezczyzn mlodych a kobiet brak bo abortowali dziewczynki by miec syna bo pomoze a dziewczynka to klopot i tak polityka jednego dziecka doprowadzila tam teraz do tego, ze ci mezczyzni w pelni wieku nie maja szans na zwiazek i rodzine... Natura wie co robi i bez ingerencji sama decyduje, ze jest rownowaga i to jest dobre
A teraz bylam w weekend w zoo z dzieciakami i zwracalam uwage na rodziny a bylo ich masa bo ciepły weekend no i powiem szczerze, ze wedlug moich obserwacji wiekszosc bylo rodzin z jedną płcią... Jesli troje dzieci to zwykle jednopłciowe... Wiadomo zdarzaly się wyjątki, ale jakos tak wydawalo mi sie, ze wiecej bylo tych rodzinek jednopłciowych... Albo ja juz tak wyczulona jestem, ze takich bardziej wylapuje
Moje 3 corki i kazda inna, pierwsza na maksa dziewczynkowa uwielbia sie stroic bizuterie itd. druga to jak chlopak, dresy kitka zwiazana robaki zbiera itd. a ta najmlodsza najbardziej mieszana ale tez ja juz do robactwa ciagnie i chce zeby jej kupowac węże, robaki, rekiny i rozna pojazdy... Takze to roznie z tymi dziecmi sie trafia
Co do relacji matka - corka to tez zalezy od odleglosci a jakiej sie mieszka od siebie... My mieszkamy w IE a nasze rodziny w PL wiec tu jest ciezko o taka zywa relacje na codzien, ale rozmawiamy co tydzien przez internet zarowno ja ze swoimi rodzicami jak i z teściową, wiadomo matka zawsze blizsza jest anizeli tesciowa, ale wydaje mi sie, ze to rodzice powinni zabiegac na rowni z dziadkami o kontakt ich dzieci z dziadkami z obu stron no chyba, ze ewidentnie dziadkowie tego kontaktu unikaja, ale czesto jest tak, ze corka do swojej mamy wnuki prowadza a do tesciowej nie bo sie bardziej jej krepuje i tu nie ma zadnej zlosliwosci w tym.. ja np nie chcialabym mamy przy porodzie, maz mi wystarczal, to bylo takie dopelnienie intymne przezycie dla nas i mysle, ze przy mamie bym sie czula bardziej skrepowana, ale ja mam osobowosc introwertyczna wiec pewnie to tez zalezy indywidualnie
Idealnie by bylo jakby kazdy mial przynajmniej 2 dzieci różnej plci, ale nie ma w tym aspekcie rownosci i rozne konfiguracje sie nam trafiają no i trzeba to zaakceptować
Pozdrawiam wszystkich