reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A na poważnie to myślę że powinna być równowaga i możliwość wychowywania dzieci obu płci. Z żadnym nie ma miodu. Z każdym są problemy. Że jest chłopiec nie jest regułą że będzie łobuzem a dziewczynka słodka princeską. Kwestia charakteru. Ale żeby się o tym przekonać to trzeba spróbować.

Ja bym zdecydowanie wolała możliwość wychowywania dzieci o płci jakiej się marzy ;) bo choć moich chłopców kocham nad życie i nie wyobrażam sobie życia bez nich, tak zawsze marzyłam tylko o córkach ;)

reklama
Rzadko mamy tylko to co chcemy i pragniemy. Czasem w "bonusie" dostajemy coś z czym musimy walczyć,zmagać na co dzień. Życie...

Baby girl a ja uważam, ze nie. Bo dużo matek chciałoby córki żadnego syna. A ja dziękuje Bogu ze zesłał mi moich chłopców. W życiu nie pomyślałabym, ze to takie cudowne doświadczenie! Jak byłam nastolatka myślała ze chłopcy to same kłopoty. A to guzik prawda.

Ale musicie przyznać, że jednak różnice w wychowaniu są, w oczekiwaniach wzgl płci dziecka, ja widzę, ze moja siostrzenica zupełnie inaczej sie zachowuje i sama wybiera inne czynności niż moje chłopaki,

@baby_girl No u mnie 13latek to masakra, nos urywa, u Niego hormony szaleją to zapach jest megamocny [emoji20]

@Luisa2018 a co ma byc nie tak? Chcesz dziewczynki, a jak sie ni ruda i wyjdzie chłopczyk to bierzesz z dobrodziejstwem inwentarza, tylko pozazdrościć postawy.. [emoji16]

Luisa
Rozmawiamy teoretycznie w sferze marzeń. Póki co nie ma takiej możliwości - choć dzięki in vitro po części jest. Napisałam wyżej, że fajnie by było, żeby każdy miał dzieci o takiej płci jakiej marzy. Ty stwierdziłaś, że nie. No ok. A ja tam myślę, że dopóki ludzie nie krzywdzą innych byłoby cudownie, aby mogli spełniać swoje marzenia. Napisałaś, że "nie, bo dużo matek chciałoby same córki". Dlatego pytam czemu miałyby nie mieć samych córek? Żeby mogły poznać jak to jest mieć syna? Ale jeśli miałyby wybór i wolałyby tego nie poznać, to czemu nie? Nie narzucajmy nikomu marzen i wyborów ;) jak ktoś chce i ma możliwość (choćby przez in vitro), to niech ma stado samych córek lub stado samych synków :) tylko się cieszyć, że ktos spełnia marzenia.

reklama
Bany girl - nie o to mi chodziło , ale nie chce mi się tłumaczyć, w pracy jestem. pewnie ze każdy ma prawo do
Marzeń. Ja tez je mam.

Do góry