reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Baby_girl każda z nas ma doły bo mamy hormony [emoji85] i mamy prawo posmęcić bo mamy pragnienia [emoji7]
gdyby mojemu mężowi zagwarantowano że będzie 3syn to już by startował...takze pomimo że kocha nasze córeczki pragnie mieć syna aby przekazać... [emoji848] co tam się przekazuje oprócz nazwiska? [emoji846]
Kruszynka widzisz i tu mam rację tatuś twój chciał pewnie syna dlatego lubi przebywać z twoim mężem : )
A nie zaryzykowali trzeciego podejścia : )

@baby_girl ja przy dizeeczynachbpozytywne miałam dopiero w 3dni po terminie @:) a teraz wyjątkowo miałam pozytywny w 2 dni przed, ale z USG wychodzi DZIOPKA więc jak widać nie ma to większego znaczenia :)

Baby_girl każda z nas ma doły bo mamy hormony [emoji85] i mamy prawo posmęcić bo mamy pragnienia [emoji7]
gdyby mojemu mężowi zagwarantowano że będzie 3syn to już by startował...takze pomimo że kocha nasze córeczki pragnie mieć syna aby przekazać... [emoji848] co tam się przekazuje oprócz nazwiska? [emoji846]
Kruszynka widzisz i tu mam rację tatuś twój chciał pewnie syna dlatego lubi przebywać z twoim mężem : )
A nie zaryzykowali trzeciego podejścia : )
To Elenaa[emoji12]
Mój tata ma dwóch synów i mnie ostatnią 3 cia wymarzona wyczekaną corcie[emoji6]
Mnie niestety nie jest to dane i trzeba się z tym pogodzić.

Dziewczyny mi się wydaje ze po prostu z synem nie będziemy wybierac sukni ślubnej. Jak synowa będzie rodzic nam wnuki to raczej będziemy na drugim planie. Z córka pewnie nie raz się pokłócimy ale zawsze będzie ta bliskość. Chodzi mi o bliskość kobiecą. Zresztą nie chciałabym żeby mój syn był ze mną tak mocno związany np żeby dzwonił do mnie z czymś ważnym zamiast do żony. Najpierw żona potem mamusia ja już widzę ze syn ma dużo wspólnego z tata. Wspólne pasje, rozmowy na temat sportu. A mnie cieszą zabawy lalkami.
Tak jak @szczypiorkowa12345 marzyła o synach i zabawach z młotkiem to ja zawsze myślałam ze będę mama córek. Co nie oznacza ze nie kocham swojego syna ponad życie. Ale akceptuje w tym jego męskie cechy

Naomi, wyjęłaś mi to z ust ;)

Pewnie, że może być i tak, że córka by chciała sama suknię wybierać hehe albo rodzic tylko z mężem. Ale jest ogromna szansa, że to mama kobiety będzie przy niej w ważnych momentach, a pewnie z 5%, że teściowa.

Witam was kochane.. Pędze właśnie na kurs bo się doszkalam rozkręcam biznes iiii naszly mnie wątpliwości :( i wiecie co najlepsze?? Myślę czy nie odłożyć starań żeby zajść pod koniec roku urodzić w lecie i nacieszyć się brzuszkiem w ciepłych miesiącach a tak to znów w zimie... Ale jestem głupek.. Chciałabym zajść od tak... Mieć dziewczynke i jeszcze urodzić w lecie...

Synowa a córka to całkiem co innego... Mi to najbardziej brakuje tego tutu sukienek malutkich rajstopek a później jak córka dorosnie to już prawie tak jak z synem.. Jak patrzę na koleżankę jej córka jest w wieku mojego syna tzn o rok młodsza jest ma 14 lat to rany wcale jej nie zazdroszczę...ma już @ chce się malować ciuchy to tylko pępek na wierzchu tego nie tamtego nie wielka dama... Niedawno odebrała ja ze szkoły bo dostała @ cała się zalała i biedna strasznie cierpi podczas także ja zazdroszczę tylko tego wieku tak do 10 lat a potem to już chyba wolę jednak synów [emoji23][emoji23][emoji23]

@Kruszynka123 ja bym wzięła nawet ten trudny okres przejścia z dziewczynki do kobiety [emoji7]
Chciałabym byc i patrzeć na to, przejść te bunty, fochy i gole pępki [emoji6]

Ale najbardziej rozczulają mnie kitusie, uwielbiam takie malutkie kitusie u dziewczynek i spineczki, gumeczki... [emoji7]
Moi chłopcy to strojeni są bardzo bo uwielbiam, jak wyglądają pięknie. Aż w przedszkolu panie ciagle zachwycają, mamy styl na warszwiaka łobuziaka, marynarki i spodnie na szelkach, wiec wyróżniają sie [emoji6]
A z dziewuszka to był by bal... jeden wielki bal...
Uwielbiam tutu, uwielbiam sukienki z tiulowych haleczkami. Jak miałam adoptować ta dziewczynkę to ona aż sie zachłysnęła jak zobaczyła swoje ciuszki, i ilość gumeczek i ozdób [emoji173]️
Bardzo żałuje, ze nam nie wyszło [emoji17]
Teraz to pragnienie córki dwakroć bardziej doświadczam bo wiem jakie to cudne wiązać te kiteczki, i patrzeć na babskie rzeczy wśród chłopięcych,
Cieszę sie ze mogę wśród was tak bez wstydu odsłonić najgłębsze marzenia [emoji8]

reklama
To ja wolę i jakbym miała wybór, to bym nawet i 50 córek razem z tymi problemami wzięła niż wiek dojrzewania u chłopców :baffled:

Do góry