reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to ja mam tak z ziemniakami. No nie umiem ich w 100% usunąć bo coś w zupie pływa. Albo bym musiał nie jeść obiadu. Ale jem ich tak gdzieś 70-80% mniej. Bananów wogole. Pomidory to jako koncentrat w zupie też mi się zdarzyło. Ja nie widzę żebym jadła mniej bo jak siadam do śniadania o 9-9:30 to 3 kromki na raz zjadam a kiedyś jedną ale właśnie jadłam trzy sniadania plus podjadanie.

reklama
@kitqa doskonale Was rozumiem. My mieszkaliśmy w mieszkaniu 2p i już z 1 córka było ciasno, później przeprowadzilismu się do moich rodziców bo budoealisny dom bardzo blisko mojego domu rodzinnego i tak było wygodniej a nie dojeżdżać codziennie po 50km (a tak się złożyło że oboje mamy bliżej teraz do pracy). I gdybyśmy się nie wybudowali to pewno nie byłoby 3ciego dziecka. Pomimo, że rodziców mam naorawde super, liczyłam dni do przeprowadzki. Teraz mamy 4 pokoje sypialniane i jest super. :) zatem u Was to takie barsziej dołożenie planów a nie całkowicie zaprzestanie :D

Szczypiorkowa oby, oby, choć dobrze nam w 4rke : ) i chcemy trochę pożyć.
Mnie to takie przyziemne sprawy zaprzataja głowę typu: jakie auto trzeba kupić aby zmieściły się z tyłu 3foteliki? Mamy kombiaka i wczoraj Zmiescilam się na styk z tyłu z dziewczynakami hehe

Szczypiorkowa oby, oby, choć dobrze nam w 4rke : ) i chcemy trochę pożyć.
Mnie to takie przyziemne sprawy zaprzataja głowę typu: jakie auto trzeba kupić aby zmieściły się z tyłu 3foteliki? Mamy kombiaka i wczoraj Zmiescilam się na styk z tyłu z dziewczynakami hehe
Tak znam to :D dlatego ja pow że albo teraz 3cie albo wcale bo ja nie mam siły na kolejne wywracanie życia do góry nogami i powrotu do pieluch butelek i fotelików :D hahshs

Dziś byłam w kościele i zauważyłam, że na wsyztskie pary tylko 4ry które były w moim zasięgu wzroku miały pary dzieci (i to takie starszaki) A reszta same dziewczynki lub chłopcy... O czym ja na tej mszy myślę ahahahaha :D

Dziewczyny ski się śniło że rodziłam, sceneria jak identyczna i byłam pewna, że rodzenia córkę, mówię do Karola że już się nie mogę doczekać jak zobaczę Inge, na co lekarz podnosi mi dziecko i gratuluje mi syna .. Ja mówię że nie! I z takim oburzeniem i złością wręcz, ze przecież córka ma być. Żeby sprawdzil dokaldnie, na co on do mnie ze i dość nikt inny ze mną nie rosół i dzieci nje pomylił i że przecież pepowina jeszcze jest ahahahahahaha haha :D :D :D

Moje sny są dziwne! Ja naprawdę już wiem, że będzie córeczka. :) i nawet podświadomie nie liczę, że to się zmieni :)

Dziś byłam w kościele i zauważyłam, że na wsyztskie pary tylko 4ry które były w moim zasięgu wzroku miały pary dzieci (i to takie starszaki) A reszta same dziewczynki lub chłopcy... O czym ja na tej mszy myślę ahahahaha :D

Dziewczyny ski się śniło że rodziłam, sceneria jak identyczna i byłam pewna, że rodzenia córkę, mówię do Karola że już się nie mogę doczekać jak zobaczę Inge, na co lekarz podnosi mi dziecko i gratuluje mi syna .. Ja mówię że nie! I z takim oburzeniem i złością wręcz, ze przecież córka ma być. Żeby sprawdzil dokaldnie, na co on do mnie ze i dość nikt inny ze mną nie rosół i dzieci nje pomylił i że przecież pepowina jeszcze jest ahahahahahaha haha :D :D :D

Moje sny są dziwne! Ja naprawdę już wiem, że będzie córeczka. :) i nawet podświadomie nie liczę, że to się zmieni :)
Z moją podświadomoscia niestety nie jest za dobrze [emoji34]

reklama
Z moją podświadomoscia niestety nie jest za dobrze [emoji34]

Ja wiem, że jest ciężko. Mi też jest czasem jak pomyślę, że kurcze taki babibniec. Mąż zostanie 'samotnym samecem' :) ale żyje się dalej, u mnie nigdy nie było niespodzianek z usg więc naorawde na to u teraz nie liczę. Wiadomo, że byliby to ogromne zaskoczenie i byłabym ogromnie szczęśliwa ale jestem realistka :)

Wczoraj widziałam się znajoma z pielęgniarka - położna, i pyta się o objawy ciąży więc jej mówię co i jak na co ona wręcz pewna w głosie że bankowo chłopak że za dużo objawów a już biust w szczególnie, że nie zmienił się jeśli przy dziewczynach rósł jak szalony. Ehhh ... I co? :)

Do góry